Mám kupovať novorodencovi hračky z bazáru?

12mimi12
6. mar 2014

Ahojte...zaujima ma ci je dobre kupovat novorodencovy hracky z bazaru. Pride mi to dobry napad, bude ich mat omnoho viac, len skor sa obavam ci je tam dostatocna hygiena. Predsa len bude vsetko ozuzlavat a ked to uz malo ine dieta v pusinke....no som zvedava na vas nazor.....

ivetkab.
6. mar 2014

@12mimi12 asi všetky maminky sa tu budu tváriť, že čistota pol života a tak ... podľa mňa aj keď kupuješ novú hračku, tak ju najskôr riadne vydrhneš, ako ju dáš dieťatku do ruky ... 😀

mariposita
6. mar 2014

Podla mna tu hracku aj tak vyumyvas alebo vyvaris, takze by som sa hraciek z bazaru nebala. Citala som nejake vyskumy, ze je napr. lepsie kupovat oblecenie zo sekacu, lebo je uz x-krat vyprate a vacsina tych chemikalii, co sa pouziva na farbenie oblecenia je uz prec. A tak podobne je to podla mna aj s hrackami, hlavne s tymi Made in China. Ale zas ja sa snazim usetrit vsade, kde sa da, tak mozno ine mamicky ma za moj nazor ukamenuju :D

whiterosses
6. mar 2014

prečo nie ? kým tým hračkám nič nie je tak pekne kúp, nie každá maminka má všetko nové pre svoje dieťatko. a ked aj kúpiš tak každá maminka si hračky umyje kým to dá svojmu dieťaťu.

hradnapani
6. mar 2014

podla toho ake. Novorodenec sa sam aj tak nevie hrat, maximalne bude nieco "pozorovovat". Ale novorodenci nepotrebuju vela podnetov, skor naopak. Oni sa potrebuju adaptovat. Pre starsie dieta, co vsetko okusuje, by som bazarove nebrala. Preto, lebo je tam riziko, ze tie hryzatka a tak budu okusane, t.j. poskodene, najma ak su z plastu. ale ak budes mat zaruku, ze to nebolo pouzivane, tak preco nie. No a hracky pre vacsie dieta (co uz vsetko neozuva), tak to by som kupovala v pohode.

hori
6. mar 2014

Neviem ako ini novorodenci, ale u nas boli hracky aktualne az cca od 2 mesiacov... a urcite ich netreba vela... tym padom mi odpadli uvahy typu bazar - nove... inak by mi zachovala hracka z bazaru nevadila...

miku1
6. mar 2014

Kľudne môžeš kúpiť pre dieťa hračky aj z bazáru, veď predsa tú hračku či je nová alebo použitá aj tak umyješ, kým ju drobcovi dáš.

winka99
6. mar 2014

no a ked zdedis hracky po synovcoch, neterkach? alebo aj nove hracky nie vsetky su vzduchotesne zabalene a v obchode ich kadekto obchyta...

stanislavao
6. mar 2014

aj pekne hracky sa daju kupim v bazari a za zlomok povodnej ceny. latkove a plysove hracky sa daju oprat. ja periem aj stekajuceho psika a stekaaj po oprati. a plastove hracky sa daju vydezinfikovat, vyumyvat. podla mna ani hracky v obchode, co sa valaju ktovie kde po zemi, po skladoch, mozno su tam mysi, tak nie su ciste. urcite, pokial je hracka znicena, ocividne ozuzlana, spatna, tak to kupovat nebudete. a dalsia rada, nekupujte zbytocne vela hraciek. deti maju radsej plastove mysli, pohariky, moje deti sa velmi radi hrali so snurkami,vrchnacikmi od balzamov na pery, s krabickami, s nadobkami od vitamonov a zuvaciek. najlepsia hracka je vzdy to, co neni hracka.

stary_ujco
6. mar 2014

Tu hracku malo predtym v ruke 50 cinskych robotnikov, precestovala 25 tisic km kdesi v podpalubi lode, potom tu krabicu malo v ruke 10 tureckych robotnikov v hamburgu, potom stala pol roka na regali v obchode, kde na nu kychalo denne 20 ludi, co sli okolo a ty sa obavas este jedneho slovenskeho dietata, ze tu (povecsine plastovu) hracku mohlo niecim nakazit? Namoc ju do vriacej vody na 10 minut a mas pokoj.

sense
6. mar 2014

malemu dietatu je jedno ci ma pat hraciek alebo dvadsat.....u nas aj tak najviac ficia, umele krabicky a vnich nieco hrkajuce, snurky , topanky riady atd.....hryzatka nezaujali, jedinen co z hraciek zaujalo je slimak od fishera lebo s tym sa da nadherne trieskat o seba a zvlast ked sa to hodi o dlazbu....vycistene nepotrene kluce atd....takze aj ked kupis 20hraciek z bazara ich vyuzijes mozno ako tych pat z obchodu....

fopka
6. mar 2014

myslim, ze vela mamiciek, podobne ako osatenie, kupuje aj hracky z druhej ruky. niektore tu sice asi napisu, ze nikdy v zivote by svojmu saty a uz vobec nie hracku po inom dietati nedalli, ale myslim, ze kazda, teda ja urcite, aj nove saty a hracky najprv vycistim, operiem. Takze nevidim v tom problem, niektore idu vyprat, ine vyvarit. Ja v tom nevidim problem, nakupila som v sekacoch a bazaroch aj uplne nove veci za paru drobnych. a suhlasim, ze nove hracky sa v obchodoch valaju kde kadial a kde kto ich chyta a podobne...

azbestica
6. mar 2014

ja nevidim dovod nekupit hracku aj z bazara.....ved ju doma operies, umyjes, ale vobec nevidim vyhodu v tom ze dieta ma vela hraciek??? naco je to dobre? od novorodeniatka vychovavat mamonara??? a okrem toho ked ma dieta vela hraciek nedokaze sustredit pozornost ani na jednu. teda radsej menej hraciek a poriadne vybrat ake.

marosko256
6. mar 2014

Ja by som povedal ze je to o kvalite a nie o kvantite alebo cene. Pretoze hracky mozu byt ciste a umyte, ale ak su vyrobene z plastov ktore obsahuju BPA alebo ine latky, tak sa to i tak bude vstrebavat do dietatka. A zas niektore pustaju aj chlpy, co moze dusit, cize skor pozeraj na to z coho su, nez kto ich mal alebo kolko stoja. Takze je mozno aj jedno ci bazar alebo nove, ale aby to bolo prospesne. My osobne sme kupovali plastove na cmulanie, ktore boli aj ako hryzadla a chladili, z jedneho eshopu (ak chces, napisem do spravy ktory, aby to nebralli ako reklamu) a sme spokojni. Su kvalitne a za dobru cenu a mozno vyjdu narovnako ako z bazara. Mali aj plysove, ale tie kupime nabuduce. 🙂

smobyk
18. máj 2014

Ak chcete kupovať hračky na bazáriku nech viete aspoň výrobcu. Ak kúpite fiseher price, matel, hasbro a podobne značkové aspoň máte istotu že sú neškodné určite sa dajú dezinfikovať. Noname hračky určite nie neviete čo obsahuje hračka na slovenskom trhu je veľa neznačkovej číny. Hryzátka cumlíky určite nie cez bazarik ak nie sú nové je to ako zubná kefka tiež neradi po niekom použijete kefku .

horana
18. máj 2014

Ja by som novorodencovi kupila radsej novu kvalitnu hracku, radsej menej, kludne aj 1-2, nez 10 z bazaru.Daju sa kupit pekne od slovenskych vyrobcov, z prirodnych materialov. Ale to je moj nazor a postoj. Novorodenec vela nepotrebuje, vyhra sa s uplne beznymi vecami domacnosti, radsej potrebuje matkin hlas a dotyky, aj keby nemal ziadnu hracku nic sa nedeje. Je to trochu trik od vyrobcov hraciek ze same podnety davat dietatu ale zo skusenosti netreba to. Treba tu vzajomnu blizkost.

celasapremenim
18. máj 2014

novorodencovi veru vela hraciek netreba 🙂 nezabudaj na vsetky tie meniny a narodeniny a vianoce, co vas cakaju
za chvilu sa toho budes chciet zbavovat

wewe22
18. máj 2014

v pohode myslim ze neni problem treba riadne umyt