Majú vaše deti kinetický piesok?

7. mar 2023

Dobrý deň.Maju vaše deti kineticky piesok? odporučili by ste?

jaskolka
7. mar 2023

Syn má, ale veľmi ho to nezaujalo. Skôr plastelína, alebo normálny piesok, čo ma v pieskovisku vonku. No sú deti, čo ich to veľmi baví, tak jedine skúsiť, či aj u vás to zaujme

vulka
7. mar 2023

Naši mali a vyhrali sa s tým ohromne.

autor
7. mar 2023

@vulka A je vhodný aj pre 2 ročné dieťa?

aneetra
7. mar 2023

Podla mna je z toho ozaj len bordel :D Akoze kazde dieta je ine, tomu ja rozumiem, ale podla mna to ziadne dlho nebavi. Dvojrocnemu dietatu by som ho nedala asi vobec z hladiska bezpecnosti🙂

ivangeline
7. mar 2023

Nie. Je to super. Vyhraju sa ale je z toho bordel. Radsej plastelinu dokupujem.

vulka
7. mar 2023

To asi celkom nie. Radšej inteligentnú plastelínu.

mimikarol
7. mar 2023

Moja mala keď mala cca 4 roky asi. Možno raz sa s tým hrala, potom som to vyhodila ani si nevsimla

ivicka0502
7. mar 2023

mali a ešte na chate majú. radi sa s tým hrali. ideálne keď sa s tým hrajú na terase

nikaeli
7. mar 2023

Môj drobec sa s ním príležitostne vyhrá, vyberám ho na etapy. Pár detí v MŠ ho zbožňuje a hrá sa s ním takmer každý deň a zase mám detičky, ktoré sa ho ani nedotkli. Ťažko poradiť 🙃 vyskúšaj menšie balenie z bazárika..

zuzulka558
7. mar 2023

Mame dostala ho keď mala dva roky,, dokáže aa s tým vyhrať aj hodinu

fiafia
7. mar 2023

Dcérka má roky a baví ju stále rovnako. Myslím ,že ho prvý x dostala v takom veku. Treba rátať s miernym bordelom ☺️

zdenusa4
7. mar 2023

Za seba si myslím, že je to super hračka. Deti sa s ním vedia dlho vyhrať, len no, zakaždým je z toho aj tak trocha bordel, no aj tak si myslím, že sa oplatí ho kúpiť

autor
7. mar 2023

@fiafia ja by som ho chcela na dvor.

simona20201309
7. mar 2023

Stoji to par eur, vyskúšaj a uvidíš. Za mňa určite áno! Je pravda, že treba mať po ruke metličku alebo vysávač a ideálne je, keď sa s tým dieta hra von, ale určite perfektná vec.
Skvelá vec na rozvoj jemnej motoriky. Okrem toho má to aj terapeutické účinky- hlavne pre dospelých 😀.
Daju sa z toho vyrábať koláčiky, krájať, otláčať ... super vec.
K nám veľmi radi chodia známi s deťmi- u nás sa pozerá v prvom rade na dieta, nie na to, že bude z toho neporiadok 🙄🙄🙄

autor
7. mar 2023

@zdenusa4 chcela by som ho dať na dvor.kedze bývame väčšinou vonku.

kluska
7. mar 2023

my sme mali stolik, do ktoreho sme to tam dali, kupila som velke balenie nefarebneho kinetickeho piesko, do toho rozne auticka, formicky a bavkali sa pekne. Ku tomu stolu boli aj stolicky a este aj sa dal zatvorit. Bavkali sa tak dlho, starsi mal 3 roky a mladsi rok ked sme to kupovali. A ano, je z toho bordel. https://www.amazon.co.uk/Activity-Chairs-Writin...

simona20201309
7. mar 2023

A máme to už vyše roka a stále je ako novy. Par krat sme to aj zabudli odložiť do sáčku a nevyschol. Z koberca to krásne povysavas. Stále je to top obľúbená hra. Zatiaľ neomrzelo, ani 3r, ani 9rocne.
Vieš k tomu kúpiť aj nafukovaci bazénik, ten aspoň trošku zabráni tomu, aby piesok nepadal na zem

autor
7. mar 2023

@kluska ďakujem s tým neporiadkom rátam 😀

simona20201309
7. mar 2023
autor
7. mar 2023

@simona20201309 aha tak to som nevedela že ho treba dávať naspäť do sáčku.

simona20201309
7. mar 2023

@kluska wau, ten je perfektný... aj na hry s vodou a pod... ďakujem za inšpiráciu 😀

autor
7. mar 2023

@kluska ten stolík vyzerá úžasne.dakujem za typ.

simona20201309
7. mar 2023

Alebo do dózy. Ako inak ho chceš odkladať? Ci ty si ho chcela na dvor namiesto klasického piesku? To už netuším, či sa dá aj takto pouzivat, ale v ňom je niečo ako olej, preto si myslím, že sa zaspini, ak bude ostavat von. Neviem. To už možno budú vedieť poradiť ti, co to skúsili.

mikadooo
7. mar 2023

Z pohľadu matky je plastelína lepšia. Nie je po nej toľko bordelu. Ale áno, máme aj piesok a vedia sa s obomi materiálmi pekne zahrať. Keď mali 2r., nebola to ešte samostatná hra, musela som asistovať.

kluska
7. mar 2023

my sme ten piesok nenechavali bez prikrytia vonku a za mna radsej ten piesok ako plastelina, ta je tiez vsade a ide horsie z koberca

autor
7. mar 2023

@simona20201309 áno mala som v pláne niečo také miesto obyč piesku.Ale tak budeme ho musieť odkladať.Ale ďakujem za radu.Lebo ešte som nevidela taký piesok deťom v našom okolí.

autor
7. mar 2023

@kluska ale tak keď ho budem prikryvat tak ho môžem nechať vonku?

miadi
7. mar 2023

Kineticky piesok praveze vobec netreba davat do sacku mame ho otvoreny mesiace ako novy ale nemyslim ze je vhodny na von. Tam ho moze slnko vietor vysušit.

simona20201309
7. mar 2023

Poradim ti ešte plážový piesok. Je biely a ma takmer podobne vlastnosti ako kineticky. Je tiež veľmi jemný, perfektne tvarovatelny a je určený do pieskoviska.

simona20201309
7. mar 2023

@miadi a kde ho mate? My ho po dohrani upratujeme. Neviem si predstaviť mat ho cely rok napríklad v detskej. Ale dobre vedieť, že sa mu nič nestane 👌 nevedela som.
Z praktického hľadiska odkladam