Chcela by som poradiť. Teraz je Baby born novinka, bábika okrem pitia, cikania, kupania, má na ovládanie cikania, aby nebolo všade mokro gombík 🙂 No páči sa mi aj ta staršia verzia so zmrzlinkou a preto sa neviem rozhodnúť. Našla som túto so zmrzlinkou a doktorským vybavením. Prosím poraďte, ak niekto má doma. Aká je ?
@natalkaa2011 - my máme tú so zmrzlinou - 3 dni....som z nej sklamaná....to čúranie je nekorigované, malej sa to nepáči, plače, že bábika čúra, bojí sa tej diery v ústach, čo má, stále musí mať v ústach cumeľ....tá zmrzlina nám tiež nefunguje, ako písala @lencika - tak neviem kde robíme chybu....No ľutujem tých 40eur, čo som za ňu dala.
@lencika Už je na ceste k nám, čo sa týka zmrzlinky, malo by to byť v návode, treba ju dať buď do studenej vody, alebo do chladničky, neviem, ako vyzerá, či možno močiť, no určite musí byť ochladená, reaguje to na teplotu, čo som čítala na nete. Čo sa týka cikania, vraj tie s gombíkom sú lepšie, ale čakám, kedy príde a vyskúšame, alebo počkám do Vianoc. Inak je veľmi dôležité v akej polohe bábika pije, som to čítala v návode na nete a bábika má viacero nádobiek na vodu, teda na slzičky je iná a na pitie a následne cikanie tiež. Treba si pozrieť návod.
@natalkaa2011 - ja som práveže návod čítala....písalo, že zmrzlinu treba ponoriť do misky s ľadovou vodou (kocky ľadu plus studená voda) a tak dať bábike "papať" . Ale vôbec nič. Ešte skúsim dať do chladničky, ako ty píšeš....S tými nádobkami na vodu som tiež čítala, aj o tých polohách - že pri pití musí byť vo zvislej polohe - ale ona čúra - aj keď menej, aj keď je vo zvislej polohe, vraj pri dobrej polohe na nočníku sa úplne vyprázdni - no neviem, či ja neviem nájsť dobrú polohu, alebo je niekde inde problém - lebo nám z nej vytekala voda po kvapkách ešte dllllllho potom, čo sme jej už nedávali piť....a slzy sme ešte ani neskúšali - to musí vypiť celú fľašu vody ako píšu - a malá plače, aj keď jej strkám tu fľašu s vodou do úst - tak to musím vyskúšať niekedy keď bude spinkať.
Napíš, akú budeš mať ty skúsenosť s touto bábikou - lebo ja kebyže som ju neobjednala cez jednu babu z MMB,ktorá nie je obchodník (myslím) a nevyhodila od nej krabicu - tak ju hneď vrátim ☹ 😠
No ako to tak citam som rada ze som sa nerozhodla pre tu so zmrlinou...kupili sme cikajucu,ale zatial caka pod stromcek.Tiez sme to uz olutovali,zrejme je s tymi Bornkami privela starosti...lepsie si urcite Anabelky.Sice necikaju,ale placu a vydavaju zvuky a hybu sa...netreba sa starat o plienocky a tak.
Inak ma napadlo ze si usijem nejake nahradne plienocky pre tu cikajucu baby born,aby sme mohli susit a nie stale dokupovat plienky a hadzat to do kosa !
@janalovebirds To s tými plienkami máš pravdu, inak mi sme ju kúpili viac menej preto, že je pekná, váhala som nad novinkou, lebo tam je aj gombík na ovládanie cikania, no napokon ma zlákala zmrzlinka a doktorské doplnky a stále to vyšlo lacnejšie. Tie plienky a cikanie ja neplánujem, že dcérka bude často využívať, skôr tak občasne, lebo nepotrebujem mať vodu všade.
@zuzu1111 Jasné, keď príde asi neodolám a keď sa bude dať vybrať a späť zabaliť bez porušenia, tak odskúšam. Určite napíšem moju skúsenosť, aj keď je dosť možné, že bude rovnaká.
@natalkaa2011 - ešte ak sa môžem opýtať, tak koľko má dcérka? Lebo na krabici je, že babyborn je od3+ - tak možnože moja malá na ňu ešte nedozrela 😉 - dostala ju na 2-hé narodeniny.
@lencika- a plakanie vám funguje? na nočník keď ju dáte, tak z nej vyjde všetka voda? Ja neviem, či to len ja som taký blbec, či ešte nemám prax alebo máme nejakú vadnú bábiku.
@janalovebirds - potom daj návod, ako si ušila plienočky 😉 - lebo tie jednorázové sú teda dosť drahé - a keď ich mám hádzať do koša 😖
Dcérka mala nedávno 5 rokov. Ono záleží aj na veku, ale hlavne od toho ktorého dieťatka, či dievčatka v tomto prípade. Staršia bude mať 8 rokov a tá sa veru s bábikami doteraz poriadne nehrala a tiež dostala bábiku Chou-Chou prvú hovoriacu, keď bola malinká.
@lencika - no aj u nás to asi tak bude - bábika je pekne posadená na poličke a malá o ňu vôbec nemá záujem.... My keď sme skúšali cikanie, tak bola mokrá celá podlaha - a malá ešte z toho revala, že bábika sa pocikala. A navyše som mala zle utesnenú fľašu, takže aj bábika mala mokré šaty, tak bol ďalší plač....Malá sa ale veľmi bála tej diery v ústach, stále to riešila a bábika musela mať zastrčený cumeľ, aby bola spokojná - aj teraz tak sedí na poličke.
Ale horšie je, že odvtedy sa bojí aj ostatných bábik. Máme už viac ako rok bábiku, ktorej sa dá strčiť fľaša do pusy, tak minule keĎ ju videla, tak už riešila, že aj táto má dieru v ústach a mám jej tam dať fľašu, lebo ona sa bojí - pričom doteraz to bola normálka, že nejaká diera (ale nie taká ako u baby born) tam je, aby sa dala vložiť fľaša.
Takže u nás baby born =strašiak spôsobujúci traumu zo všetkých bábik 😀 😠
@zuzu1111 radsej ju odloz a zacni jej hovorit ze babiky su mile stvorenia a nemale strasidla 😉 , aby nemala mala traumu, ale nieco na rom bude lebo mala dostala rovnaky cas aj chou chou a s nou sa hra hned a dala jej prednost pred born,
my mame tu vlasatu chou chou a ta je fakt skvela
@lencika -ja už pre ňu bábiku, tak skoro asi nekúpim, nijakú 😝 .....teraz jej plánujeme kúpiť na Vianoce kuchynku plus nejaké príslušenstvo. Nemáte nejakú? Lebo sa nejako neviem rozhodnúť. Chcela by som už takú, so svetelnými a zvukovými efektmi....potom plánujeme ešte niečo na skladanie - lego duplo, príp. inú stavebnicu a celkom sa mi pozdávajú aj tie mozaiky - zastrkovačky - niečo kretatívne proste 😉
my mame kuchynku, z druhej ruky takze som bola rada aj za taku ale je to tefal akoze jej horia sporaky, celkom sa s nou hra a hlavne ja sa hram. ak mozem odporucit ja rada nakupujem v tchibe pozri si ja chcem malej kupit podstromcek https://www.tchibo.sk/Pohodlne-oblecenie-vianoc... popozeraj si maju pekne veci 😉
@zuzu1111 Ahoj, bábiku máme už doma, no napokon, keď som videla ako je to pobalené, tak som to všetko s vodou neskúšala, tak až na Vianoce, potom dám info, ako to išlo nám. Čo sa týka pusy, tak to som mala odskúšané, hneď ako prišla. Keďže bola von riadna zima, tak hneď ako som ju po odchode poštára rozbalila, tak bola riadne zaplatlaná, teda pusa. Celé okolie červené, akoby pomaľovaná. Keď som otvorila krabicu a dala ruku na pusu, tak pomaly ako sa ohrievala, tak to slablo až zmizlo. Teda určite, to musí byť riadne studené, aby to reagovalo. Manžel vravel, že to bude fungovať na chemickej reakcii, teda, keď je studené, tak vidno sfarbenie. Ozvem sa po vianociach, ako je to s tým cikaním a pod....
@natalkaa2011 - si zlatá, že na mňa myslíš 😉 - no super, že vám tá pusa funguje...už som strčila zmrzlinu do chladničky a uvidím....a keď to nepôjde, tak dám aj do mrazničky 😀 ....a daj vedieť, potom aj ako to cikanie....U nás bábika pekne sedí na poličke a zapadá prachom ☹ 😠 ...uvidíme, možno neskôr, keď dcérka podrastie.
@zuzu1111 jasné, ozvem sa potom 😉
ahojte, neviete mi poradit co mam robit aby baby born ronila slzy 😖 Kupila som tu z MK od jednej pani, vraj nepouzivana, len vyskusana, no ale ked som jej dala vodu a poriadne nou zatriasla, tak vela spiny z nej vyslo (asi jej davali tu kasicku) takze bola upchata ale mozem ju drzat v roznej polohe a vkuse z nej vyteka voda a skusala som niekolko krat stlacat rucicku ako to pisu v navode, ale nevysla z nej ani jedna slza 😢 Alebo ako alebo cim by sa dala baby born poriadne vycistit 😅
Ahoj my ju mame presne tuto istu, ale neviem kde robime chybu ze ked potriem babike zmrzlinou usta tak by sa mali zafarbit a nam sa to neurobilo, tak neviem kde je chyba. Moja dcera ma 20 mesiacov a je pre nu babika velmi tazka vobec sa s nou nehra skor zo chou chou ta je lahsia. 🙂