Lego - kompatibilita

dettilv
27. okt 2024

Ahojte. Tieto novšie Lega (Duplo napr) nie sú tie ktoré sme mali ako my v detstve že? Mám 36 a pamätám že my sme z nich stavali domčeky a tak. A keď sú rovnaké tak sa dajú pomiesat? Teda sú kompatibilné? Dcére by som chcela kúpiť na Vianoce ale neviem čo je čo teraz🤔dakujem

sissy27
27. okt 2024

@dettilv kompatibilne urcite su, my tiez mame pomaly 40r lego a je kompatibilne s novymi.

dettilv
autor
27. okt 2024

@sissy27 super. Toto som chcela vedieť. Ďakujem ti❤️

annm81
27. okt 2024

Ak je na tom napísaná značka LEGO (teda originál, nie nejaká napodobenina), potom je kompatibilná so starším legom. Duplo má väčšie rozmery ako klasické lego, takže je kompatibilita obmedzená, ale nejaká je.

yosi
27. okt 2024

@sissy27 Kde ste kupovali lego pred 40 rokmi? Ja som 84 ročník a ako decko si pamätám len Chevu, čo bola východná kópia lega

sissy27
27. okt 2024

@yosi ze by v zahranici? 🤷‍♀️ mne ho doniesol jezisko, nepytala som sa… a som teda este starsia ako ty.

angeli121212
27. okt 2024

@dettilv ak si mala originálne lego kompatibilné je určite ale u nás sa v tej dobe predávali stavebnice podobné napr cheva a iné na podobný ráz a tie kompatibilné nie sú.. ak by si sem napr nafotila svoje stavebnice z detstva možno by sme vedeli lepšie poradiť alebo ak máš možnosť najlepšie vyskúšať

angeli121212
27. okt 2024

@yosi inak my sme chevu mali v družine a ja osobne ju mám stále akosi radšej ako lego lebo má kúsok väčšie dieliky

dettilv
autor
27. okt 2024

Tieto si pamätám. Odfotiť neviem lebo ich už nemáme. Pozrela som tie cheva čo tu spomínate ale tie sú iné asi.

lucik194
27. okt 2024

@yosi aj my sme mali lego za sociku.... rodicia kupovali v Tuzexe 😅

angeli121212
27. okt 2024

@dettilv však si poslala fotku cheva stavebnice

zuzanaete
27. okt 2024

@yosi Sory boli v Tuzexe na lego. 😀

zuzanaete
27. okt 2024

@lucik194 Presne mamina spominala, ze ona strazila aj susedove deti a suseda isla vystat radu a nakupit.

marcella1979
27. okt 2024

@yosi v obchode s nazvom Tuzex

nikha2809
27. okt 2024

@dettilv tieto čo máš na foto sú cheva máme ich ešte stále doma v originál baleni

fido69
27. okt 2024

Tiež som mal prvé Lego pred cca 45 rokmi. Vtedy sa dalo pár kusov kupiť, myslím že v OD Prior, ale ako to bolo v tej dobe zvykom len po známosti. Vyložené do priameho predaja nebolo.
A mám ho dodnes odložené v krabičke, lebo som si ho veľmi obľúbil a vážil. Žiadne iné som už nikdy potom nedostal.

dettilv
autor
27. okt 2024

Toto je originál lego?

fido69
27. okt 2024

@dettilv Pokiaľ je na kockách firemné označenie "Lego", tak by sa malo jednať o originál. Napriklad čínske napokdobeniny nápis nemajú. Inak by sa nemohli dovažať do EU.😉

akvi
27. okt 2024

@yosi okrem Tuzexu sa dali kúpiť aj v klasickom hračkárstve, ale bol to podpultovy tovar a ak si nemal známosť v tom obchode, tak si nemal šancu sa k Legu dostať. Ja mám doma Lego z roku 1983 kúpené podpultovo 😉.

kiki68
27. okt 2024

@dettilv Lego vsetko original je kompatibilne, pomiesali sme uz napr dnesne a lego mojho muza ( takze cca 36 rocne lego) a pasuje to.

kiki68
27. okt 2024

@akvi ja mam doma ilegalne dovezene z Belgicka, rok 1988/9 , niekde tam. Ten isty set ako ma moj muz, len on zil na zapade. Vsetky tie diely su rovnake, akurat on ma aj tie kvetinky, tie som ja odpasla zial