Lego duplo verzus magnetické stavebnice

tatehotna
25. sep 2023

Ahojte s cim sa viac prehraju vasi chlapci -uvedte pripadne aj vek. Nasi maju 1,5 a 3r trojrocny sa dokaze s hocicim, mladsiemu to duplo zatial skladat moc nejde, ale magneticke by mohlo byt jednoduchsie.

Neviem sa rozhodnut pre ktoru variantu. Najprv som chcela nejake velke duplo, ale v poslednej dobe premyslam nad tymi magnetickymi. Co poradite? Aku znacku mate a ste spoko? su medzi sebou kompatibilne?

tosomja
25. sep 2023

@tatehotna moje deti s legom. Nič iné ich nezaujíma. Keď mali 1,5r tiež nevedeli skladať. Teraz 3,5r syn poskladá aj dom, mosty atď. Mladšia 2,5r zatiaľ vežičky, komíny skladá. A ešte dcéra v 11r skladala tie malinké, lego friends, či ako sa volajú. Máme poodkladané, dám im neskôr, keď budem mať istotu, že nedajú do úst.
Keď sa tvoje deti radšej hrajú s magnetickými stavebnicami, tak im kúp tie. Každé dieťa je iné.

jaond19
25. sep 2023

@tatehotna lego duplo u nas ide uz 11rokov. To, ktore dostala dcera pred vyse 10rokmi stale mame, vyhral sa s nim aj starsi syn a aktualne najmladsí 16mesacny. Toto bola najlepsia investicia do hraciek vobec. Magneticke stavebnice u nas nesli vobec, raz sa rozbalili a aj zbalili, predala som to.

inana11
25. sep 2023

U nás ficia obe,mame lego duplo a aj klasické lego má už 5 rocny a aj magnetické stavebnice a robia so vsetkym,hraju sa s tým a najviac ich baví skombinovať všetko. Majú dokonca aj sevu a tu ten starší ako dvojročný stále vytahoval,počas roka každé rano a staval si🤷‍♀️za mna tieto všetky stavebnice čakajú na svoj cas ale využite sú🤷‍♀️

janka_266
25. sep 2023

@tatehotna u bas magnetická stavebnica ide každý deň, z lega má asi 2 stavebnice, ale z toho si poskladá tak akurát dráhu pre vlaky iné ho nebaví 🤷‍♀️

louise
25. sep 2023

Naši sú teda už o dosť starší, ale hrávali sa s oboma. Staršia s duplom dosť dlho, mladší skočil dosť rýchlo na klasické lego. K duplu som dokúpila aj Hubelino guľôčkovú dráhu. Magnetické máme viac sád Geomag, v škôlke mali Magna tiles.

petranovak1985
10. nov 2023

my mame doma vsetky mozne lega ale odkedy sme kupili Magna-tiles (mala som zlavovy kod na svistik.sk) tak sa deti hraju len s tym. uz je to 2 tyzdne co nerobia nic ine len kazdy den stavaju 🎉 konecne mam cas na varenie 🙂