Kúpili by ste deťom v predškolskom veku Playstation?

11brano11
8. sep 2024

Ahojte kúpili by ste deťom v predškolskom veku Playstation?

anjelicek26
8. sep 2024

Keď kúpiť tak rodičom.. deťom 1-2 hry na tom.. zahrat si občas s rodičmi není nič zleho.. my mame tri rôzne Herne konzoly a hrajú len ak spolu dva tri krát mesačne,samych ich to ani nenapadne.. nemusí to byť hneď nejaká zavislost, je to doplnky na kratenie volneho času.

danyelia
8. sep 2024

Ahoj, kúpili sme...

petulda333
8. sep 2024

Nas ma od 5-6? Rokov. No velmi sa s nou nehral. Niekedy bola vypnuta aj 3m a niekedy hral 3x za tyzden,hodinu. nevidim na tom nic zle,pokial sa hra v rozumnej miere. Nas ju ma teraz u babky,tam hra,ma nhl tak to sa mu paci

11brano11
autor
8. sep 2024

Ďakujem za reakcie. Vedeli by ste mi prosím poradiť aj nejaké hry, ktoré by deti aj rozvíjali v logickom myslení, reakciách a pod ?

martinka17
8. sep 2024

@11brano11 pozri si lego hry. Sú väčšinou podľa filmu/ rozprávky ale pre menších možno aj bez deja (myslím že tam patrí Lego underground ). Syn dostal prvé PS keď mal 7 rokov, dovolená max hodina denne a hrali sme to vždy spolu. Bola to spoločná zábava s jasnými pravidlami 😉

slavomira236
8. sep 2024

@11brano11 moj dostal az ako 10 rkcny chcel a hraje malo. Skor jeho 7rocna cesta vezme do ruky. Hraje lego hary poter. Syn horizon fifu.

elenkaella
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
8. sep 2024

@elenkaella súhlasím na 4ku je omnoho viac hier pre takéto drobce

lenkakravcova
8. sep 2024

@11brano11 my máme Nintendo a hra: stavanie mostov. Musí pri tom rozmýšľať ako čo dať, aby mu to nespadlo.

elenkaella
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
8. sep 2024

@lenkakravcova switch najviac ide aj u nás.. lebo môžu hrat všetci štyria naraz.. hlavne Mario hry vo veľa variantoch...

slavomira236
8. sep 2024

@11brano11 mame aj nintendo..to vyuzivame na cesty na dovolenku alebo ked odeme k lekarke a cakame dhsie..tam maria hraju

lenkakravcova
8. sep 2024

@11brano11 a napíšem ešte jednu vec: nie je zle, keď kúpite deťom nejakú hru, ktorá je na premýšľanie, alebo hoc i len na zahranie sa (napr autíčka preteky). Zle sú ale hry len s efektami, kde sa zavisláči (donekonečna vylepšuje) a tiež to, ak rodič nedá dieťaťu v tomto ohľade limity. U nás sa hrá nintendo v teplom období cez víkend na hodinku dve, po tom, čo sú urobené domáce úlohy. Cez týždeň sú deti zvyčajne na dvore. V zime môžu aj cez týždeň, ale opäť, až po úlohách a povinnostiach doma.

lily246
8. sep 2024

@11brano11 určite by som nekúpila

janulik2008
8. sep 2024

@elenkaella ved hry z PS4 funguju aj na PS5. 😀

martinka17
8. sep 2024

@janulik2008 presne, hry z PS4 sú kompatibilné na PS5 tak v digitalnej ako aj fyzickej verzii, niektoré hry z PS3 sú tiež k dispozícii na Plusku v digitálnej verzii pre PS5.
Ináč mali sme PS4 slim, PS4 Pro a teraz takmer 3 roky mame PS5. Ak sa hrajú klasické "dospelácke" hry tak jednoznačne vyhráva PS5 s ohľadom na výkon konzol, o tom ako vylepšili ovládače ani nepíšem - lepšia sedia do ruky, majú vylepšené funkcie....

elenkaella
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
8. sep 2024

Ja nie, a to už ani nie je v predškolskom veku🙈

janulik2008
8. sep 2024

@elenkaella skus sa ho spytat 😀 lebo my sme "skocili" hned na 5ku. Mame od juna a zatial bez problemov (klop klop) 😀

elenkaella
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elenkaella
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janulik2008
8. sep 2024

@elenkaella my sme zatial spokojni. 😀

milanemila
8. sep 2024

@11brano11 nie nekupila

terina25
8. sep 2024
30katrusa40
8. sep 2024

@11brano11 dieťaťu by som skôr kúpila Xbox s kinectom . Mali sme ho doma a bolo to super. Dieťa sa aj huba aj hra môžu hrať aj dvaja naraz.

cmuckolog
8. sep 2024

@anjelicek26 ako omnoho viac, ako na 5ku 🤣. Všetky hry z ps4 sú kompatibilné na ps5. Môžu mať ešte upgrade na lepšie rozlíšenie atď...
Späť k téme...
Hranie hier je dobré v príslušnej miere dobré a rozvíja ako kognitívne vlastnosti, tak aj zmysel riešenia problému.
Pre deti naj asi Crash bandicoot, nejaký šport fifa/nhl, autá z lego hry ( veľké portfólio od spomínanej HP ságy, cez LOTR ságu, hobit atď) a taktiež trebárs astrobot ( ktorý na ps4 isto nenájdeš a je super si ho zahrať) , taktiež spyro...

lenka2710
8. sep 2024

@11brano11 dcéra mala asi 7-8 rokov, keď dostala Ps4! Sem tam to chytila do ruky, nakoniec to skončilo u babky, keď sme tam cez víkend, tak sa zajtra aj ona, aj muž aj ja! Nejako ju to nenadchlo, žeby na tom ficala sa vôbec nedá povedať! Možno u chalana je to iné

svokrinjazykmonika
8. sep 2024

@11brano11 nemusím kupovať, ja mám, mama je gamer 😅

vilma7
8. sep 2024

Nie, v tom veku by som um 3dte nekúpila a ani nedovolila sa.htat žiadne hry na telefóne atď. Na to majú ešte dosť času.