Ahojte kúpili by ste deťom v predškolskom veku Playstation?
Ahoj, kúpili sme...
Nas ma od 5-6? Rokov. No velmi sa s nou nehral. Niekedy bola vypnuta aj 3m a niekedy hral 3x za tyzden,hodinu. nevidim na tom nic zle,pokial sa hra v rozumnej miere. Nas ju ma teraz u babky,tam hra,ma nhl tak to sa mu paci
Ďakujem za reakcie. Vedeli by ste mi prosím poradiť aj nejaké hry, ktoré by deti aj rozvíjali v logickom myslení, reakciách a pod ?
@11brano11 pozri si lego hry. Sú väčšinou podľa filmu/ rozprávky ale pre menších možno aj bez deja (myslím že tam patrí Lego underground ). Syn dostal prvé PS keď mal 7 rokov, dovolená max hodina denne a hrali sme to vždy spolu. Bola to spoločná zábava s jasnými pravidlami 😉
@11brano11 moj dostal az ako 10 rkcny chcel a hraje malo. Skor jeho 7rocna cesta vezme do ruky. Hraje lego hary poter. Syn horizon fifu.
@elenkaella súhlasím na 4ku je omnoho viac hier pre takéto drobce
@11brano11 my máme Nintendo a hra: stavanie mostov. Musí pri tom rozmýšľať ako čo dať, aby mu to nespadlo.
@lenkakravcova switch najviac ide aj u nás.. lebo môžu hrat všetci štyria naraz.. hlavne Mario hry vo veľa variantoch...
@11brano11 mame aj nintendo..to vyuzivame na cesty na dovolenku alebo ked odeme k lekarke a cakame dhsie..tam maria hraju
@11brano11 a napíšem ešte jednu vec: nie je zle, keď kúpite deťom nejakú hru, ktorá je na premýšľanie, alebo hoc i len na zahranie sa (napr autíčka preteky). Zle sú ale hry len s efektami, kde sa zavisláči (donekonečna vylepšuje) a tiež to, ak rodič nedá dieťaťu v tomto ohľade limity. U nás sa hrá nintendo v teplom období cez víkend na hodinku dve, po tom, čo sú urobené domáce úlohy. Cez týždeň sú deti zvyčajne na dvore. V zime môžu aj cez týždeň, ale opäť, až po úlohách a povinnostiach doma.
@elenkaella ved hry z PS4 funguju aj na PS5. 😀
@janulik2008 presne, hry z PS4 sú kompatibilné na PS5 tak v digitalnej ako aj fyzickej verzii, niektoré hry z PS3 sú tiež k dispozícii na Plusku v digitálnej verzii pre PS5.
Ináč mali sme PS4 slim, PS4 Pro a teraz takmer 3 roky mame PS5. Ak sa hrajú klasické "dospelácke" hry tak jednoznačne vyhráva PS5 s ohľadom na výkon konzol, o tom ako vylepšili ovládače ani nepíšem - lepšia sedia do ruky, majú vylepšené funkcie....
Ja nie, a to už ani nie je v predškolskom veku🙈
@elenkaella skus sa ho spytat 😀 lebo my sme "skocili" hned na 5ku. Mame od juna a zatial bez problemov (klop klop) 😀
@elenkaella my sme zatial spokojni. 😀
@11brano11 nie nekupila
@11brano11 dieťaťu by som skôr kúpila Xbox s kinectom . Mali sme ho doma a bolo to super. Dieťa sa aj huba aj hra môžu hrať aj dvaja naraz.
@anjelicek26 ako omnoho viac, ako na 5ku 🤣. Všetky hry z ps4 sú kompatibilné na ps5. Môžu mať ešte upgrade na lepšie rozlíšenie atď...
Späť k téme...
Hranie hier je dobré v príslušnej miere dobré a rozvíja ako kognitívne vlastnosti, tak aj zmysel riešenia problému.
Pre deti naj asi Crash bandicoot, nejaký šport fifa/nhl, autá z lego hry ( veľké portfólio od spomínanej HP ságy, cez LOTR ságu, hobit atď) a taktiež trebárs astrobot ( ktorý na ps4 isto nenájdeš a je super si ho zahrať) , taktiež spyro...
@11brano11 nemusím kupovať, ja mám, mama je gamer 😅
Nie, v tom veku by som um 3dte nekúpila a ani nedovolila sa.htat žiadne hry na telefóne atď. Na to majú ešte dosť času.
Keď kúpiť tak rodičom.. deťom 1-2 hry na tom.. zahrat si občas s rodičmi není nič zleho.. my mame tri rôzne Herne konzoly a hrajú len ak spolu dva tri krát mesačne,samych ich to ani nenapadne.. nemusí to byť hneď nejaká zavislost, je to doplnky na kratenie volneho času.