Ahojte,
je vhodne aby sa kupalo 3mesacne babatko v bazene? kolko cca by mala mat voda?
googlim od rana nejake kupacie kolesa pre babatka a vela som ich nenasla, viete mi poradit, ktore je najvhodnejsie?
a este otazka... ako casto v lete kojit? momentalne kojim kazde 2-3hodinky. ale mama stale do mna huci ze male je smadne, zeby som mu mala davat vodu alebo cajik aby nebolo dehydrovane.
dakujem
V prvom rade by som tak maličké bábätko nadávala na slnko a už vôbec nie v žiadnom kolese....
Mamina má pravdu tiež som dávala koj.vodu,alebo častejšie treba kojit
V týchto horúčavách je potrebné bábätku ponúknuť aj vodu. Kúpacie koleso pre 3 mesačné bábätko neexistuje, veď nevie ani samo sedieť a samo si poriadne držať hlavičku. Na priamom slnku by takéto malé dieťa nemalo byť vôbec. Do bazéna ísť môže ak máš istotu že je voda čistá a treba mu dať plienky vhodné do vody.
@amonet co znamena to na poziadanie ?
keď bábo zapýta, zaplače a pod.
nikto nepise o tom ze pojde na slnko, mame doma bazen tak som chcela skusit, nakolko vodu vo vanicke miluje. videla som niekde take lezadla pre male babatka. tak ci niekto ma aj skusenost.
@deti95060810 nemam uplakane dieta, preto si stopujem kazde 2-3 hodinky. tak asi nebude ani smadne
ja som syna nedavala do bazena dlho, ten chlor nie je pre male dieta dobry a vobec nie 3m. To len ochladit nozicky max. A kojila som castejsie ked boli velke horká
Nevidím zmysel toho aby ležalo na ležadle. Zober si ho na ruky a vyblbni sa s ním. namoč ho, zdvihni nad vodu, namoč, ošpliechaj, pustite kačičku, deti sa radi bláznia
Pre take malinke jedine tento babyring https://m.alza.sk/hracky/baby-ring-0-24-m-3-15-...
Ja osobne by som do klasickeho bazena take male babo nedavala, je tam kopec chemie, jedine teda do mora alebo my sme davali malu (cca 5m) u svokra do bazena (ma tam ale slanu vodu a chemiu nepouzivaju skoro vobec).
Kojene dieta (kym nezacne jest prikrm) ziadnu vodu ani cajik nepotrebuje. Koj na poziadanie, nepozeraj na hodinky. Ak sa bojis dehydratacie ponukaj prso castejsie, nech sa napije.
@milanemila ten babyring je ale nevhodny na krcnu chrbticu nie jeden fyzio a ortoped upozornuju nato
https://www.plutvy.sk/plavanie/detske-koleso-sw...
Kupat sa da mimochodom aj vo vnutornych bazenoch, kde sa organizuje baby plavanie.
@amonet ja som praveze citala opacne nazory aj som sa vtedy pytala fyzioterapeutky u kt sme s malou cvicili 🤷🏼♀️ ale nebudem sa hadat, lebo ja som to studovala pred vyse 3 rokmi, ked sme ho kupili dcere.
Baby ring urcite nie, take male dieta by som mala maximalne par minut na rukach, nepotrebujes ziadne kolesa.. a oblec mu plavky s dlhym rukavom s uv filtrom 👌
Dojcit treba na poziadanie, pricom plac nie je jedina znamka hladu. Nastuduj si co dieta robi ked je hladne a skus podla toho, alebo teda ponukaj castejsie, kazde 2-3 hodiny je celkom dlha doba na dojcenie (cez den). Ponukat vodu (caj uz vobec) je zbytocne, ked mozes ponuknut prsnik 🤷🏻♀️ vodu nepotrebuje, ak bude mat moznost napis sa MM. Sleduj znamky dehydratacie, pocet pocikanych plienok, prepadnutu fontanelu, pokial je vsetko ako ma byt, tak pije dostatocne, ak sa vyskytne nejaka znamka dehydratacie, treba dojcit castejsie (aj kazdu 1-1,5 h).
Takému malému stačí 2cm vody vo vaničke. Na ozajstný bazen/koleso má najmenej dva roky čas.
Ak je dieta kojené vodu mu netreba kým sa nezačne s prikrmami , náš malý sa narodil v lete a vodu som mu nedávala vôbec aj ked mi to vraveli (mama, svokra ) mám predsa svoj rozum a poradkyna pre kojenie vravela to iste ze vodu nie - ja som dávala cucnut kazdu hodinu cca kedze predne mlieko ma uhasit smad cize si trosku potiahol a tym si uhasil smad
voda by mala mat min 32 stupnov - chlor je velmi nevyhovujúci pre takto male deti
skus napriklad aj túto pomocku - https://www.maderna.sk/plavacie-pomocky/babypoi...
ale najlepsie bude ked budes babetko drzat na rukach , jemu staci max 15minut ked uz sa chcete sa kupat v domácom bazene
Normalne baby ring. Ved hadam ho nebudeš drzat vo vode pol hodiny. Babatko nebude predsa plavat zavesene za to koleso, ale ona ho bude ako mamina cely cas drzat. Baby ring sa dava kvoli bezpecnosti.
@mamamasama v tom kolese je dieta podoprete medzi nozickami, nevisi tam ako kabat v skrini
V lete som deti dojcila ovela castejsie ako len kazde 2-3 hodiny.
A pridavam sa k nazoru, ze do bazena, domaceho, na rukach, uplne mimo Slnka. Akurat dnes som pocula v radius dermatologicku, ktora hovorila, ze opalocacie kremy nie su pre deti do jedneho roka, a to znamena, ze nemaju byt na slnku
Pozri swimmbobo alebo mambobaby su tusim od 3m (velkost S)
Ak mate doma bazen nevidim v tomproblem.my sme mali take celotelove neopreny pre babo s 50tkou ochranou.ked das na 10-15min nic sa nestane.treba drzat na rukach.su tusim take plavacie pomocky alebo ako to nazvat,ale aj pri nich nenechavat dieta nikdy sa len tak "plavit" vzdy treba rukami podopierat.
Ja som malej kojenej davala aj trocha vodicky ked boli taketo tepla.par lyziciek.
Ahoj, ja mam to iste stale huci ze mu mam davat caj 😀 ale pytam sa naco mam nosit flasu s cajom ked ma k dispozicii cicku 24/7?😀 ved ked je smadne napije sa no problem takze nenosim cajik zatial 🤷🏻♀️ co sa tyka bazena
Co sa tuka bazena, tak som kdesi citala ze do pol roka by nemalo ist k cudzim ludom Do bazena ale neviem ci je to Pravda… doma mam taky mali bazenik a tam sa
Capka aj So Setrou.
3m babo tak max doma v bazene na rukach v chladku. do 6m min. vobec na slnko nema ist. a kojit na poziadanie voda nie