Ktoré šľapacie štvorkolky sú naj pre 2 - 3 ročné deti?

danussskah
11. máj 2013

Chcem kupit detom slapaciu stvorkolku,kedze na bicykli este nevedia...Pokukujem po stvorkolke Smoby,cervenej,vyzera stylovo a pekne a myslim,ze by sa dobre na tom v lete pozabavali.Len neviem,ci je to vhodne,ci sa nekazia,alebo ci to deticky bavi alebo prejde po jedno raze?Mate s tym skusenosti? Alebo aka znacka je najlepsia,ci coho sa mam vyvarovat pri kupe? Dakujem za odpovede... 🙂

inull5
11. máj 2013

Ahoj, píšeš, že na bicykli ešte nevedia..ak je toto šlapacia štvorkolka bez možnosti elektrického dobitia, môj názor je taký, že dvojročné dieťa ju neutiahne, keď sa nevie bicyklovať..moja dcéra sa snaží ako tak pedálkovať na malej trojkolke (tá čo má tú pomocnú tyč) a neutiahne ju, má 26 mesiacov, avšak má štvorkolku ktorá je na batériu a naučila sa s ňou super jazdiť.

vallery
11. máj 2013

Ahojky, musim sa priznat, ze so stvorkolkou skusenost nemam. My sme mali ako prve klasicky detsky bicykel s pomocnymi kolieskami. Nasho prveho to velmi bavilo (cca od 2 rokov). Az kym nas mladsi neprependloval cely nakup v hypermarkete na odrazadle - dvojkolesove. Tak sa nas starsi (vtedy mal 5) vratil spat na odrazadlo. Kolenami si sice skoro vrazal do brady a vyzeral na tom uz miestami dost komicky, kedze je riadny dlhan, ale na odrazadlach prebrodili celu zimu. Na jar nabehli na vacsie odrazadla (uz take tie bicykloidne) a teraz uz starsi opat presedlal na klasicky bicykel, ale uz bez koliesok (vybehli sme von, 3x som ho pridrzala a potom uz fical sam - cize ucenie bicyklovat malo celkovo asi 10 minut aj s naucenim samostaneho odrazu).
Na co si ale davat pozor ... nakolko tieto drobce to nie vsetky a nie za kazdych okolnosti bavi a na prechadzke musia skusit, obzriet a podobne vsetko, co sa da, do toho bolia nozicky ... a maminka uz sa mi nechce ... urcite treba davat pozor na vahu. Aby si vedela to cudo niest, pripadne to cudo v jednej ruke a dieta v druhej 🙂.
Ale pokial nechodite moc daleko od domu, tak je to bezpredmetne.
Dalsim kriteriom je lahke ovladanie ... takze jednoducho na to tvojho drobca usad a nech si na tom chvilku pojazdi ... uvidis, ci sa mu to bude pacit, alebo nie. Ono totiz castokrat sa nam, rodicom, "to" zda byt zabavne a krasne a super, ale decka maju iny .. svoj nazor 🙂.
Ale musim uznat, ze tato vyzera prepracovana ... a SMOBY je dobra znacka, naozaj kvalitka 🙂.
Tak uz len popriat vela stastia pri vybere 😎

jespera
15. máj 2013

pre 2 rocne - odrazadlo trojkolka - lahka, jednoducha. Toto si myslim ze neutiahne a pre 2 r. to bude dost narocne.

k_a_j_k_a
15. máj 2013

som asi staromodna, ale ja som za klasicky bicykel s pomocnymi kolieskami. starsej sme kupovali bicykel v 2,5 roku a ako 3,5 rocna si sama povedala, ze kolieska nechce. mladsia dostala bicykel tento rok - v juli bude mat 3. nemali sme vobec problem s pedalovanim, za dva - tri dni bicyklovali ako dive. a to mam mladsiu prtavu - 90cm a 11,5kg.
susedia kupili synovi, ma cca dva, stvorkolku aj s pedalmi aj s motorcekom a maly na tom nechce byt. boji sa toho a nie je ani schopny drzat prstek cudliku.