Ktoré lego odporúčate?

lenkike
11. nov 2022

Chcem dcérkam (3 a 5r) kúpiť na Vianoce lego classic, ale neviem sa rozhodnúť medzi dvoma alternatívami. Radšej vziať menšie balenie, ale v originál boxe, bez tých podložiek na skladanie, alebo väčšie, s podložkami, ale v krabici, s tým, že dokúpim nejaký box na to? Ďakujem za názory 😊

martinka13
11. nov 2022

Väčšie s podložkami. Box zrejme budeš kupovať tak či tak, lebo lego bude pribúdať 😀

chiara_elle
11. nov 2022

@lenkike Ja mam to v krabici. Ale je tam velmi vela malych kociek, neviem si to predstavit pre 3 rocnu.

Nejak to nepasuje ani mojej 8 rocnej, asi pred 2mi rokmi poskladala ten fotak a odvtedy to len zavadzia. Ovela viac sa zahraju s duplom.

bagre
11. nov 2022

určite s podložkami, tie sa veľa využívajú ak je niekto legový, a box môžeš kúpiť hocijaký

bagre
11. nov 2022

5 ročná by už mohla skúšať v pohode stavať, ale pre 3 ročnú je takéto lego riziko, tam treba ostať pri duple

barbie1981
11. nov 2022

Ja by som tiež šla do Dupla, mám 2 deti ( 4 a 7) a vyhľadávajú len Duplo, páči sa im dom, lunapark, vláčik, s týmto menším sa hrať nechcu

natalala
11. nov 2022

@bagre zalezi naozaj od konkretneho dietata, ja mam 2,5 rocnu a uprednostnuje lego viac sa jej paci skladat tie malicke kusky 🙂 z dupla sa hra s figurkami a zvieratkami vacsinou.

natalala
11. nov 2022

@lenkike brala by som urcite to s podlozkami. Pripadne by som asi skor rozmyslala o nejakej sade, kde su aj okna/dvere, nejake zvieratka. Ale mozno toto uz mate a zhanas iba kocky 🙂

mamatroch
11. nov 2022

@lenkike tiez by som sla do Dupla, kazdej velku podlozku + nejaky set kociek (nemam prehlad, my sme kupovali z druhej ruky viac sad pokope - raz i na vianoce takto dostali. Zabalila som do kartonovej skatule, ktoru som oblepila vian.papierom a bolo - my vobec neriesime veci typu, ci to je nove v orig.skatuli).
Odporucam vacsiu skatulu (my mame najvacsiu Samla z Ikey pod postelou a super sa v nich prehrna a hlada, co potrebujes).
U nas sa s Duplom vyhrali od 1,5 roka do cca. 10-tich. V 6 a 8 sice dostali aj tieto male kocky (Lego Friends), ale Duplo bolo stale topka. Lego Friends ich zacalo fakt bavit tak cca. v 9 rokoch.
Je ale pravda, ze my toho dupla mame kopec, takze sa vedeli vyhrat a stavat paradne stavby.

evinqua
11. nov 2022

@lenkike brala by som to s podložka mi, moj napr začal okolo 4 rokov s logom classic a teraz stavia uz take ze 7+ a ma 5, ale ešte stále máme dva boxy dupla, lebo aj k tomu sa rad vracia, ak Tvoje nemali duplo, tak by som šla asi doňho- napr dom mame

rajc1nka
11. nov 2022

Podla mna zavisi od dietata. Ja mam 4 rocneho a 2 rocnu (zachvilu) a obaja sa hravaju uz len s maly legom, z dupla vytiahnu max zvierata. Ale male lego u nas fici u maleho asi 2 roky a u malej asi rok. Nasa mala vie od mala, ze si nema davat kocky do ust, na to som davala pozor ked bola mensia, ale proste berie to uz ako samozrejmost - mame maly byt a maly ma rad male lego, tak sa to museli obaja naucit respektovat. Teraz sa uz vyhraju obaja. A mala sice este nevie “stavat”, ale uz s postavenym sa hra (napr domcekom, autickom, hojdackou), alebo si triedi podla farby male kocky…cize za mna kludne tie s podlozkou, lego box ani nepotrebujes, staci ti krabica umela napr z pepca - my mame aj lego boxy, avsak priesvitna priestranna krabica je lepsia. Takisto preferujeme viac kociek pred menej kociek - viac sa z toho da postavit.

bagre
11. nov 2022

@natalala ja som to myslela čisto kvôli bezpečnosti - jasné, že deti sú rôzne, len keď sa voľačo prihodí tak je neskoro. Napr. ja som sa neskutočne veľa vyhrala s legom, roky som stavala z obyčajného a v pohode, a vlastne duplo sme ani nemali.
Syn - sa tiež hrával v pohode, až pokým mu raz "záhadne" neskončil valček v nose - mal asi 3 roky. Ja som vedela že mu to lekár vyberie, ale on bol neskutočne vystresovaný a trvalo to dlho, kým obehli pohotovosť 60 km od nás...