Kritéria pri výbere prvého bicykla

paulinka17
25. okt 2020

Ahojte, prosím vás máte nejaké kritéria podľa čoho vyberáte prvý bicykel ? Chceli by sme kúpiť malému na štvrté narodeniny a neviem či vyberať len podľa vzhľadu alebo značky alebo čoho 😁 ďakujem pekne

nika82
25. okt 2020

cyklo obchod a treba vyskusat, mozno bude dobra velkost 14, ale mozno uz aj 16

ciernysokol
25. okt 2020

@paulinka17 vybera sa podla vysky dietata a odporucam lahky. Je sice drahsi, ale da sa predat dobre potom. S tazkym bicyklom sa dieta demotivuje, nebude s nim vediet narabat. Ani tahat riadne. Ak dociahne na 16tku,decathlon ma vynimajuci hlinikovy za dobru cenu

ladyvi
25. okt 2020

Podla vahy.

ivca88
25. okt 2020

Jednoznačne podľa váhy a materiálov. Potom aké má brzdy a podobne.
Ale veľa záleží od toho, koľko chcete do toho investovať.
Mnohé dobre značky je aj ťažko kúpiť ( značky saracen mantra, early rider ci woom4 )... Sla by som už do veľkosti 16.
Ak je budget menší, tak prichádza do úvahy aspoň decathlon.
Hlavne neriešiť kúpu štýlom - Alltoys či dráčik. To sú vyhodené peniaze

patka06
25. okt 2020

hlavne aby bola správna veľkosť, ideálne ísť do špecializovaného obchodu ..tam vyskúšať a nechať si aj poradiť

dnld
25. okt 2020

@ciernysokol prosim? Podla vahy mozno tak vyberaju rodicia. Praveze s tazsim sa lahsie udrzuje rovnovaha. Mojej 3 rocnej dcere som kupil kvalitnu Meridu 12” je tazka neskutocne, pomocne kolieska som hned odlozil a za 4 dni ucenia po pol hodinke denne vedela sama bicyklovat. Samozrejme ze najprv nevedela ani sliapat do pedalov ale to nevie ziadne dieta ani na lahkom. Vsetky pohyby sa uci a zvyka si na ne. Bicykel sa kupuje podla vysky dietata. Najlepsie ked sa da dole sedacka a dieta sadne na bicykel tak aby dosiahlo na zem.

ladyvi
25. okt 2020

@dnld samozrejme,ze aj podla vysky, ale vaha zohrava velku ulohu. Ale dolezite je ze deti sa hybu a ked raz niekto nema na drahsi lahky bicykel, vobec to nevadi. Celkom by ma zaujimalo, ci by s 12kg bicyklom a s 5kg bicyklom rovnakej velkosti, dieta ten kopec vyslapalo. A o stabilite si tiez nie som ista. Sice clovek ma pocit, ze tazky bicyklik lepsie sedi na zemi, pretoze vaha, lenze rozbehnut taku vahu da tiez zabrat. A hlavne tie pady. Ked moje dieta privalil pri padoch bicykel, vstala a sla bez revu. Ked 13kg dieta privali 13kg bicykel, to uz asi nie je to iste. Ale deti su sikovne, naucia sa na barscom bicyklovat, ide skor o to, kolko km chcete s detmi prejst.

dnld
25. okt 2020

@ladyvi dcere sme kupovali bicykel merida junior 12” ktory je najmensi bicykel pre deti a stal 199€ tak neviem co je potom podla vas drahy 😄 a dcera ma 3 roky tak asi nevezmeme batohy a nepojde na 20 kilometrovu turu na nom 😄 ani si neviem predstavit ist ja na svojom a ju pustit na tom malickom. Ale to mate pravdu ked uz maju vyssi vek tak cim lahsi tak tym lahsie bicyklovanie. Ale ked je tazsi na ucenie tak lahsie sa nauci drzat rovnovahu to fyzika nepusti

chellina
25. okt 2020

Woom sme kúpili syn 2r 3mesiace začal jazdiť bez pomocných koliesok asi po pár hodinách, je to veľmi dobrý bike hlavne je ľahký to je najdôležitejšie kritérium pri vybere

ladyvi
25. okt 2020

@dnld zaplatili ste podla mna za znacku,ale nie uplne za kvalitu co sa vahy tyka, ale teda je to len moj nazor. S tou rovnovahou a ucenim nesuhlasim, ale pravda je niekde uprostred asi.

ivca88
25. okt 2020

Hlavne nezabudnite na detskú prilbu. Ideálne nech ma aj MIPS a In mold

ciernysokol
25. okt 2020

@dnld netreba udivene prosit, odpoved nebola smerovana Vam,, ale rada vysvetlim problematiku 😉tazsie bicykle maju okolo 10,12 kg. V porovnani s vahou dietata je to ako dospelemu narabat s mopedom, pisali. Fyzika nepusti, presne tak. Moj mal tazky, slo mu zle, dostal lahsi, bez problemov. Odrazadlove deti sa naucia hned, najma na lahkom, ktory dokazu dobre ovladat. Co sa tyka rovnovahy, nie je velmi k tomu co dodat, nech si dieta vyskusa samo. Ale podla Vasej uvahy mal moj 3 rocny asi stastie, ze na lahkom odrazadle sa neprizabil,dokonca presiel bez polozeia noh aj 30 metrov a rad. Hlasy odbornikov a vacsiny rodicov su zajedno. Cim lahsi, tym lepsi. V ramci financii.

renab
25. okt 2020

Za mna su dolezite vaha a jednoznacne by malo dieta dociahnut bez problemov na zem.