Koľko rokov mali vaše deti, keď sa naučili plávať?

26. júl 2022

Čítala som, že dieťa sa vie samostatné naucit plávať (bez rukavnikov a pod.) Okolo 4-5r. Podarilo sa to niekomu skôr??? Je možné naucit plávať 2r dieťa?

jenn7
26. júl 2022

Vsetko je mozne. Moja sa naucila ako 5 rocna, sama, na dovolenke. Tolko skusala az sa podarilo.

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janickacrazy
26. júl 2022

Určite je to možné, veď si pozri videá z plávania bábätiek. No moje deti sa naučili až neskôr, okolo 9-10 rokov, proste sa báli a nevedeli sa to naučiť skôr, aj keď obaja boli aj na kurze plávania v škole. Najmladší 6-rocny zatiaľ nevie plávať.

ms_green
26. júl 2022

Je to absolútne individuálne. Dcérka má 6 a postupne učíme. Zatiaľ iba s rukávnikmi. Ale úprimne. Ja som sa naučila plávať keď som mala 17. A to so mnou naši chodili na všelijaké detské plávanie a ja ani za boha nie plávať. :D

lianka123
26. júl 2022

Moj maly kratko pred dovrsenim tretieho roka, ale take to ozajstne plavanie, preplava bazen. Mame doma bazen a vo vode je od malicka. Druhy syn mal normalne trenera a v 4och rokoch ale ten uz vie aj styly, kraula ako dychat atd, teraz ma 6.
Tomu 3rocnemu spadli rukavniky a doplaval k brehu, tak sme zobrali rukavniky a zistili ze to zvlada uplne bez nich.

tinka8512
26. júl 2022

Moji chlapci sa "pokusali " tiez od malicka ale az teraz 10-11 dokazu plavat tak ze skocia do hlbokeho bazena a vyplavaju.

kvetinka75
26. júl 2022

cez 2 roky a keď bola na prvom stupni zaplatili sme trénera, aby vedela všetky štýly a nie iba tak laicky. Ja som sa sama naučila plávať na 2.stupni a doteraz poriadne neviem a bolí ma pri plávaní krk. Rozmýšlam, že si zaplatím trénera, nech sa naučím poriadne aby ma nebolel chrbát a krk

luliu
26. júl 2022

Dcéra chodila od 6 mesiacov na baby plávanie, nonstop x rokov, plávala sama, nikdy nemala koleso, rukaviky. Syn plával od cca 2,5 roka

uhnakova
26. júl 2022

Moji sa naucili postupne na plavani - nad hladinou sa vedeli udrzat velmi skoro, po troch mesiacoch plaveckeho, no samotne plavanie a preplavanie nejakeho useku trvalo dlhsie. Syn sedemrocny vedel preplavat cca 10 metrov, teraz ma desat rokov a vydrzi plavat nonstop asi 45 minut. Dcerka bude mat osem a plava o cosi slabsie nez syn, musim ju este strazit a plavat s nou, pokial sme na jazere. Na kupalicku staci priebezne dozerat, lebo v bazene vzdy k okraju doplava.

luliu
26. júl 2022

Moji teda obaja plávajú pod hladinou, nad ňou sa naučili oveľa oveľa neskôr, ale to nie je správne plávanie

beata_k
26. júl 2022

Samozrejme, ze je to mozne. Co maju povedat ludia zijuci na ostrovoch? Na vlastne oci som videla krpcov podplavat vlnu v oceane.

belllinka
26. júl 2022

Ked mala 4 a pol dali sme ju na plavecký kurz a rýchlo sa naučila znak, kraul, aj prsia. Po 3 mesiacoch v pohode plávala celé dĺžky bazénu (znak, kraul). Prsia sa učia ako posledné lebo sú najťažšie na koordináciu. Tak ale je otázka, kto čo považuje za plávanie. Niekto si myslí, že dieťa pláve, ak hrabe vo vode ako pes a presunie sa pár metrov, ja si myslím, že plávanie je, keď vie dieťa aspon 2 plavecké štýly a prepláve aspoň 25 metrový bazén.
Určite odporúčam plavecký kurz, kde sú max. 2 deti na trénera.
@tinka8512 skočia do bazéna a vyplávajú? 🙂 To je akože plávanie? Každého to predsa vynesie hore. 🙂

petulda333
26. júl 2022

@belllinka mna vynesie asi az po smrti 😀 ja idem ku dnu 🙈

petulda333
26. júl 2022

No moj ma 6,5r a uz ako tak vie plavat ale viac je istejsi s kolesom. Muzovej sesternici deti vedia plavat od 2r mozno menej. Ziju ale v grecku a od mala su v mori

belllinka
26. júl 2022

@petulda333 😅😂

pragmaticka
26. júl 2022

Moje krsniatka kamoška naučila v 2 rokoch obe, chodila s nimi od bábätka na plávanie. Rukávniky nikdy nevideli. Moja začala splývat pod vodou ako 5rocna aj jedna aj druhá. Plávať ako 6 ročná staršia. Mladšia zatiaľ len splýva pod vodou. Ale dáva už riadne dĺžky.

zuzkacik4
26. júl 2022

No moja vie od 3,5roka plavat, bude mat za mesiac 5..ale este to nie je uplne ze by som ju nechala bez dozoru..no uz sa coraz viac zdokonaluje..vie aj pod vodou aj nad vodou plavat..

yanni
26. júl 2022

to je individualneu plus ake moznosti to dieta od malicka malo plus zaujem, motorika, chapanie. My mame 5 deti a bolo to rozne. Najstarsi dvaja robili odznak v ca. 6tich rokoch, treti nevie poriadne doteraz. Plava, aj bazen preplava ale technika hroza ale nema zaujem. No Moravcova z neho nebude haha Starsia dcera plave prsia od dvoch rokov, v troch robila uz odznak. od 5tich mala ist do oddielu sportoveho plavania, coki corone vsak neotvorili, cize zacala minuly september v presne 6tich rokoch. Najmladsia ma tri a plavat vie od 2ch rokov, teraz v septembri ide na odznak. Hlavne nase baby su vodne zivle a naucili sa prakticky same. Rukavniky (podobne ako cheroky) sme prakticky ani velmi nevyuzili, najmladsia ich ani nikdy nechcela a od babätka bola bez pomocok.

hanka_b_151
26. júl 2022

5 rocny plava uz bez problemov pod vodou aj nad vodou, takmer 4 rocna dcera plava uz tiez ale zatial len kratsie vzdialenosti

7miriam77
27. júl 2022

Minuly rok v lete...6 rokov

tinka8512
27. júl 2022

@belllinka tak ano vynesie ho to hore ale logicky z toho bazena treba aj vyplavat nie? Mudra. Moje deti nechodili na plavecky kurz, same sa vlastne tymto naucili. A ano aj preplavaju bazen. Sami sa naucili skakat hlavicku a pod.

autor
27. júl 2022

@belllinka naozaj sú prsia najťažšie???? To som si naozaj nemyslela.... a ja moju 2r drilujem pohyby🙈🙈🙈

Ďakujem všetkým za skúsenosti. Tohto roku to ešte nechám tak, ale o rok určite si zaplatím trénera. Takou nevedomostou ešte viac pokazim, ako pomôžem.
Bude mať 3,5, to by už mohla dat.
Ide o to, že máme obrovský bazén a aj keď sa dá zamknúť, a samozrejme ze deti nespustime z očí, snažíme sa urobiť všetko preto, aby boli čo najviac v bezpečí, a našim cieľom je, aby sa najmladšia naucila ci najskôr plávať.
Zatiaľ len veľa čítam, zisťujem, a snažíme sa to aplikovať. Zatiaľ sa nám nedarí. Nechce ani len hlavu ponoriť. A to chodíme k moru od jej 6mes, a celé letí sa kupeme v bazéne. Vodu ma rada, ale asi to bez inštruktora sami tak skoro nezvládneme

belllinka
27. júl 2022

Ani moja nechcela ponorit, mohla som jej vysvetlovat do aleluja, ze co ma robit. S trenerkou ponorila hned na prvej hodine. Proste ina autorita.

janickacrazy
29. júl 2022

podla mna sú prsia najlahšie, nie najťažšie, ale asi ako pre koho, len treba správnu techniku

belllinka
29. júl 2022

@janickacrazy trenerka povedala ze prsia su najtazsie. Najprv ich ucili znak, potom kraula a nakoniec prsia. Vacsina ludi plavy prsia zle, s hlavou nad vodou, nici sa tym chrbtica a aj techniku ruk a noh maju zlu.

janickacrazy
29. júl 2022

@belllinka no ja som chodila na plavecký, my sme sa učili najskôr prsia, potom kraul, potom znak, nakoniec motýlik, ten je najťažší, ale asi záleží od trénera

nikaeli
29. júl 2022

dcéra sa naučila sama v 4 rokoch, keď sa jašila v detskom bazéne ako ryba vo vode.. drobec má teraz 4 a iba sa opatrne prechádza po kraji bazénika a utiera sa zakaždým, keď ho niekto ošpliecha 🤦🏻‍♀️ uvidíme, či sa niečo zmení po dovolenke v Chorvátsku 😉

mareri
30. aug 2022

pravidelne chodime do aquaparku, doma mame i bazen a dcerka sa naučila plavat ked mala 6 rokov, syn tiež podobne