Koľko palcový bicykel pre 5 ročné dieťa?

mazula
6. okt 2013

Ahojte,syn bude mať v máji 5 rokov,teraz meria 108cm, chceme mu kúpiť bicykel na Vianoce.Kúpiť ešte 16 či už 20palcový?pedálovať vie z traktora a jazdí na odrážadle a kolobežke,ďakujem za rady

k_a_j_k_a
6. okt 2013

My sme dcerke dali teraz v lete 16 palcovy. 5 bude mat v decembri. Ak by sme kupovali buduci rok, tak uz by sme riesili 20palcovy. Ale my sme potrebovali toto leto bicykel tak akurat, lebo bez pomocnych koliecok sa na velkom bala a nedokaze este nanho naskocit. Ak Tvoj potrebuje este pomocne kolecka, tak by som my kupila ten vacsi, nech my dlhsie vydrzi. 🙂

katy1979
6. okt 2013

16" pri tej vyske bude stacit.

norikk
6. okt 2013

Žienky, môj má čerstvo 3 roky a cca 1 meter, ja mu chcem kúpiť na vianoce, mám 14 či už 16" ?

cerez
6. okt 2013

@mazula Ja som sa nikdy neriadila vekom dieťaťa ale výškou. Moja dcéra nie je z tých vyšších dievčat a keď sme jej kupovali bicykel v 6 rokoch, predajca nám odporúčal už 20ku. Keď sme prišli do obchodu s dcérou, nemala vôbec kontakt nohy so zemou. Tak sme sa nakoniec rozhodli pre 18ku.

alena16
6. okt 2013

@norikk 16 urcite nie, skor by som povedala ze 12 alebo 14.

brumka
6. okt 2013

treba sa riadit s vyskou, mi sme dcerke k 2r kupili tento http://bicykle.heureka.sk/dema-funny-12-2012/?g... to je 12palcovy a slapla na nomo sto sest 🙂 a ked mala 3 roky uz jej bol dobry aj 14palcovy ale este vydrzala tento rok s tym co ma a narok kupime podla vysky a to mame cez meter 🙂
@norikk 14 urcite mozes ale najlepsie je do obchodu poskusat a urcite kup daky kvalitny lebo eje aj bezpecnejsi a lahsie sa im slape na pedale

brumka
6. okt 2013

inac nasla som toto je to sice orientacne ale urcite na zvazenie Pri detských bicyklov platia vo všeobecnosti tieto pravidlá veľkosti kolies a veku dieťaťa:

Veľkosť kolies 12" - pre deti vo veku 2-4roky Veľkosť kolies 14" - pre deti vo veku 3-5rokov Veľkosť kolies 16" - pre deti vo veku 4-6rokov Veľkosť kolies 18" - pre deti vo veku 5-7rokov Veľkosť kolies 20" - pre deti vo veku 6-8rokov Veľkosť kolies 24" - pre deti vo veku 8-11rokov

Alebo sa môžete riadiť výškou dieťaťa, vtedy platia nasledujúce veľkosti bicykla vzhľadom na výšku dieťaťa. Vždy je samozrejme dôležitá aj fyzická dispozícia dieťaťa.

Výška postavy

Veľkosť bicykla < 100 cm 12" 100 - 125 cm 16" 115 - 135 cm 20" 125 - 150 cm 24"

mazula
autor
6. okt 2013

@brumka
ďakujem super tabulka, ja som si aj tak myslela, že radšej 16, lebo keď ešte nevie,aby sa na 20 neprerazil

brumka
6. okt 2013

@mazula ja niesom daky odbornyk cez bicykle ale s mm sme obehali asi 4 predajcov a pytali sa na informacie a potom sme sa rozhodli. len nevieme ci o rok kupit vadci alebo kolobesku teraz mi dcerka o nej basni ale rada bysom bola aby sa zacala ucit bez pomocnych, ale aj keby to pockalo este rok nic sa nedeje ved kazdy sme a dako oducili od pomocnych 🙂

mazula
autor
6. okt 2013

@brumka
inak kolobežku sme kúpili českú Yedoo Mau a je perfektná

brumka
6. okt 2013

@mazula dik za typ 🙂))

daisy_jon
21. mar 2017

skôr by som sa riadila tou výškou. buď si rovno vyskúšajte, alebo ho odmerajte a podľa toho vyberajte bicykel. vek je len orientačný údaj

julinka29
21. mar 2017
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

súhlasím. nikto vám cez fórum nemôže poradiť koľko palcový. buď si ho treba ísť odmerať v predajni, alebo ak sa vám nechce a chcete to z e-shopu, tak si vyberajte lepší cykloshop (napr. cyklospeciality.sk) kde máte aj popísané parametre, cca vek, ale hlavne ako ho treba odmerať a na ktoré výšky by mal pasovať. vlákno je staršie ale verím že to ešte niekomu pomôže 🙂

anulienkalenka
23. mar 2017
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

poradiť približne môžu, ale ako hovoríte, bicykel by mal sedieť presne, aby dieťa dobre dočiahlo na zem.

sloska16
30. apr 2017

Aj na internete nájdete presný postup, ako vybrať správnu veľkosť. Ja som bicykel kupovala cez e-shop (cyklospeciality) a tam je to krásne zrozumitelne všetko vysvetlené

darina85
30. apr 2017

Moja dcerka ma sice 4 roky, ale teraz uz 116cm a od minuleho roka ma 16" bicykel s pomocnymi kolieskami a bicykluje sa jej vyborne 🙂

damoska
30. máj 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

máte niekto skusenost s týmto bicyklom? https://www.cyklospeciality.sk/detska-bicykle-frog/

julinka29
1. aug 2018
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

z tohto obchodu často kupuju odražadla a kolobežky pre deti. Su lahke a deti s nimi dobre manipuluju

zabka788
1. sep 2018
Používateľ zabka788 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabka788.

tažko radit, deti su rozne velké a vyspele. Ako už pisali, vziat ho do obchodu a skušat.

essenceee
21. nov 2018

no, najmenšie su 12palcove, ono najlepšie spraviš, ak ho na ten bicykel posadiš. Sprava velkost je ta, pri ktorej dieta dosiahne nohami na zem

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mareri
10. dec 2018

hovori sa, že ak dieta sedi na sedačke a spusti nohy dole, mali by byt na zemi. Takže podla toho vyberat bicykel. A kolko je to palcov naozaj neviem

essenceee
16. jan 2019

je to to iste, ako kupovat bicykel pre dospeleho človeka. Každy je inak vysoky. To iste je aj u deti. Preto je najlepšie to skušat. Mate už nejaky vybrany?

erikvie123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mareri
24. jún 2019

zaleži na otm, ake velke je dieta. ALebo ho vezmi do predajne a tam to vyskušajte. My ti takto tažko poradime

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
essenceee
11. máj 2020

zaleži na otm, kolko dieta meria a ako je šikovne. Nekupuje sa to podla veku, ale podla vyšky dietata

mareri
7. jún 2020

sedačka na bicykli sa da nastavit, dvihnut, len neviem, ako je to s riaditkom. Da sa to nastavit?

miroslava_vancova1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz