Ahojte ,,,rozhodla som sa ze kupim sebe aj mojim detom korcule ale netusim ake ???ktore su podla Vas vhodne pre deti a pre mna podotykam nikdy sme na korculiach nestali ..dakujem za kazdu radu
Raz som to čítala na internete (treba pohľadať) že tie jednoradové sú na klasické korčuľovanie vonku, a tie dvojradové sú halové na tanec na korčuliach.
Keď som chcela dieťa učiť korčuľovať, v zime som ju skôr postavila na ľadové korčule, naučila sa na tých, potom na jar sa začala učiť na kolieskových. Mne to prišlo na ľadových jednoduchšie (asi preto že ja sa viem na korčuľovať na ľade) a tie kolieskové mi prišli, že kolieska rýchlo utekajú 🙂
@0evita0 jednoradové a 4 koliečka... Pre dospelého človeka 85A a veľkosť 90mm - tie sú také najvhodnejšie pre dospelú osobu.... Na tých dvojradovych je to oveľa ťažšie a nie sú vhodné na asfalt veľmi
Pre detičky neviem poradiť, záleží aké veľké sú..
Ja som začínala až v 10 rokoch na 64mm korčuliach
@0evita0 čím väčšie kolieska, tým budeš rýchlejšia
Takže pre úplnú zaciatocnicku uplne stačia kolieska 80mm
90 su uz pre zdatnejsich
Ja korculujem 27r , a odporucam znacku K2, som s nimi dlhé roky spokojna a som.verna len tej značke.
Niečo také skus pozerat : https://www.sportisimo.sk/k2/alexis-80-boa/444243/
@0evita0 Ahoj, raz som kdesi čítala, pretože tiež som si chcela kúpiť korčuľky a takisto som v tom úplný amatér, že tie dvojradové sú vhodnejšie pre ľudí, ktorí sú na korčuliach už trochu zdatnejší. Mne sa síce páčili vizuálne, ale asi nič pre úplných začiatočníkov 🤔😕