Viete mi poradiť aké koliskov ekorcule sú pre začiatočníkov lepšie či obyčajne alebo dvojradove. Ďakujem
@jaktorapise dobre znacky su K2 alebo powerslide. Na tych jazdim a som s nimi spokojna. S ostatnymim znackami ti urcite poradia dievcata 🙂
určite jednoradové
este som zabudla - su este freeskate - su to korcule podobne fitness kolieskami ale nemaju brzdy. A su na take strandicky ako je jazdenie okolo poharov 😀 Ja mam tie korcule a su skvele! Lenze sa s nimi inak brzdi a ja mam na nich strach chodit po meste, ze sa mi nepodari zastat a poletim 10 metrov. Na cyklo cesty su ale super.
@kittykat22 no, ty si aká dobrá 😀 je pre deti dobré kupovať viac-cislo?
@hipuska ano, tie viac cislo su super 🙂 U nas uspech nemali. Syn ma rad zo sportu - sachy 😀 Ale ak mas deti ktore su sportovo nadane, maju fyzicku tak budu happy ako dva grepy. Nemusis kupovat powerslide alebo K2 - su drahe a su velmi rychle. Tie lacne sunty su pred deti lepsie - kolieska tucne a pomale. Podla mna je to pre deti bezpecnejsie 🙂
pre deti sú najlepšie tie s nastaviteľnou veľkosťou - dlhšie vydržia a oplatí sa investícia aj do kvalitnejších
@kittykat22 díky moc. U nás ani cesty moc na korčule nie su- dedina. Ale teda korčuľujú
@hipuska ja som kupila synovi powerslide a boli velmi drahe, a velmi rychle. Vobec na nich nechcel chodit. Bal sa. Chlapci z 1 poschodia mali sunky za par eur a bolo to lepsie. Mensie, tucnejsie kolieska - pomalsie a bezpecnejsie. Ja velmi rada korculujem 😀
@kittykat22 videla som kedysi aj v Tescu. No, idem dačo pokukat
Ďakujem všetkým
My máme oxelo z decathlonu tie viac veľkostnne jednoradove, deti sú s nimi spokojne aj cena fajn🙂
@kittykat22 ano ano K2 moja srdcovka!
Autorke: Akozaciatocnik si urcite nekupuj kolieska 90. Tu chybu robi kopu ludi a potom to vzdajú lebo majú strach. Čím väčšie kolieska, tým rýchlejšie. Takže urcite budu stačiť na začiatok menšie a urcite jednoradove. Ja som ešte nevidela dvojradove na cyklistaku, poznam ich asi len z fotky 😲
@maximilie prosim ta ako je to s velkostou koliesok. Ked si kupim fitness korcule, a su tam nejake kolieska. Mozem ich vymenit za mensie? Alebo je korcula stavana na urcity druh koliesok?
@kittykat22 mozes vymienat “kolajnice” podla velkosti koliecok ako je vzdy lepsie mat dva pary na taky a na onaky druh korculovania ale tak ak cloveka bavi srobivat tak nasrobujes sirsiu kolajnicu
Ak si dobre spomínam, tento týždeň je na korčule akcia aj v Lidli. Ja som sa na takých učila korčuľovať a nemám im čo vytknúť. Pre začiatočníkov myslím fajn a detské sú tuším nastaviteľné. Určite by som šla do jednoradových, dcérka mala 5 rokov, keď dostala takéto, spočiatku som ju učila iba rovnováhe a "prejsť" pár krokov, dnes už fičí po ulici jedna radosť. Deti sa učia rýchlo. Len nezabudnite na sadu chráničov a helmu, pádom sa nevyhne.
@kittykat22 na toto si uz netrúfam odpovedať. Naozaj netusim.
toto su korcule na vnutorne korculovanie - v amerike su na ne normalne "klziska" alebo skor haly. Myslim ze su to skor korcule halove ako outdorove. U nas je to skor na korcule jednoradove. Su 3 druhy. Freestyle - to su male tucne kolieska a tie su hlavne na U rampu, niesu na ulicu. Na rychlo korculovanie - tie maju najvacsie kolieska ktore su dalej od seba aby isli rychlo. Potom klasicke fitness - tie su pre volny cas. Kolieska su tensie, vyssie. Vzadu je brzda. Su fajn na ulice ktore niesu uplne rovne. Problem by som videla, ci mas na ne kde chodit. Idealne su trasy pre cyklistov. Pretoze v meste kde su cesty hore dole, tak aj pri miernom klesani korcule naberaju velku rychlost. Ked na nich nevies, aby si nespadla a neublizila si. Treba urcite prilbu a asi aj chranice na zaciatok.