Kedy sa začali vaše deti hrať s kockami?

14. máj 2022

Ahojte, kedy cca zacali hrat vase deti s kockami? Teda stavat a nie burat? Mojho neviem nato ako naviest, lebo ho to nezaujima. Ma 14 mesiacov. Bud uteka z miesta cinu 😅 alebo bura, odhodi, atd. Vsade vo forach citam, ze ine deti v tomto veku uz pekne stavaju a hraju sa so skladackami. 🙄 Skladacky tiez o nicom u nas.

Mam ho do toho nutit podla vas alebo nechat vo vlastnom tempe?
Dakujem

alexka89
14. máj 2022

Môj má 4 a ešte do teraz ich búra stavia málokedy....nechaj deti hrať sa ako chcú po svojom aj to že ich búra je hra oni ešte inak nevedia rozmýšľať a už vôbec nie také vyše ročne ako máš ty

pribinak
14. máj 2022

Nikde nestaval kocky, nebavilo ho to. Keď som mu ja postavila vežu či hrad, tak cely nadšený to búral, ale stavať nikdy nechcel

Keď podrástol, tak veľmi rad sa hral s legom

Nútiť dieťa do hry s niečim? Čo je to cvičená opica? Radšej ho podpor v tom čo ho baví: Lopta, autá, lopatky, ….

janickacrazy
14. máj 2022

aj búranie kociek je hra pre dieťa, moj sa začal hrať s kockami ako 10-mesačný a bavilo ho to veľmi, ale sú rozne deti, každé bavia iné veci

amelie2017
14. máj 2022

Dcera ma 4 roky a zacala prednedavnom 😂 dovtedy len burala, co som ja postavila. Teraz jej to bura 10 mesacny. Puzzle zacala tiez az teraz. Ovlada plynule 3 jazyky, dorozumie sa v anglictine, pozna abecedu, .... nemyslin, ze to, ze nestavala kocky nieco znamenalo.

marianarem
14. máj 2022

Vela matiek teraz plasia tie dotazniky, pripadne clanky na internete o tom, co by malo dieta kedy vediet. Stavanie z kociek vela deti nebavi, moj sice niekedy vo veku tvojho postavil prvu vezu, ale nejako extra ho to nezaujalo, nemal nejaky velky zaujem to robit znova.
Podla mna he najlepsie dat na svoj celkovy pocit z dietata - pripada ti, ze sa zaujima o svet, o ludi, o cinnosti doma, ze celkovo napreduje mentalne aj fyzicky, vnima, nasava? Ak ano, tak jednotlivosti ako veza z kociek, tlieskanie, skladanie puzzle podla mna nehraju az taku rolu.

autor
14. máj 2022

@marianarem presne, janeviem preco nas buzeruju vseljakymi otazkami. Ved ked presne ako pises, je cule, zaujima sa o svet a napreduje, naco riesit taketo blbosti. 🙄 A druha vec, mojho zatial hracky ani tak nezaujimaju teraz, skor knihy a sa zameriava na svet a vsetko okolo neho.

autor
14. máj 2022

@alexka89 tiez si myslim

autor
14. máj 2022

@pribinak presne.....

marianarem
14. máj 2022

Moj tiez nie je az tak na hracky. Duplo ho bavi uz dlhsie, ale ostatne vzdy len kratko alebo obcas. Inac tiez knizky a hlavne vsetko z domacnosti, z dielne, realne cinnosti, realne veci. Chodi tu so srobovakom a tie hracky skor rozobera, nez by sa s nimi hral 🙂

svetlonos
15. máj 2022

Ahoj, asi tak v 1,5 roku ich postavil na seba ale zabavou je doteraz burat. A tak teda sutazime, ci my rychlejsie stihneme postavit alebo maly zburat 🙂 Vacsinou ked nieco stavam tak ho ocko zabava aby mi to nezbural a smejeme sa pri tom vsetci. Niekedy si ale zoberie tie kocky aj sam a zacal ich uz aj ukladat vedla seba, to tiez uz asi v tom istom veku ale nebolo to pravidlo. Ja som mu casto vecer vedela postavat nejake mesto a veze a ked to rano videl, bud zbural alebo popresuval. Mna tie kocky samu bavia a niekedy sa aj pripoji, buranim ci stavanim 🙂 ale uz ma dva. Inak skus kocky od Viga take drevene ale dost velke su, najvacsia cast ma 6x15x3 cm