Kedy sa vaše deti hrali s Barbie?

hruska91
16. aug 2024

Ahoj,

Od koľko rokov ste deťom dievčatám kupovali Barbie (Barbie vila, princezna, atd… ). Dcéry majú 5 a 3,5 roka, blížia sa narodeniny staršej. Prekvapila ma z ničoho nič si želá Barbie. Doteraz si želala korčule, tak som bola tak nastavená že korcule, hlavne manžel je z toho v šoku lebo Barbie nikdy nevidel a v hračkárstve mu prišli “zmalovane” 😅Na barbie mi príde skoro, doteraz sa hrala prevažne s legom alebo s figúrkami so sestrou, no možno je robil. Nemáme ani žiadne príslušenstvo k barbie. Ako ste to mali vy?

Este dodám - svagrynine dievčatá (7 a 4 rokov ) majú zakázané Barbie, lebo jej prídu vyzývave a sexisticke, majú prsia atd. Ja som nad tým takto neuvažovala, čo myslite? 🤔

belllinka
16. aug 2024

A to nemoze dostat aj korcule, aj Barbie?

btus
16. aug 2024

moja sa s Barbinami nehrala nikdy. Má jednu, ale tí bola tak na okrasu. Hrala sa s baby born. Tá je super, lebo sa dajú dokupovať doplnky pre ňu. A čo sa týka zákazu - my sme jej nezakazovali, len sa jej tá bábika nepáčila.

rude_baby
16. aug 2024

Dajú sa kúpiť aj pekne Barbie, nezmachlene, s "normálnejsimi" postavami, nie len dlhovlase blondíny...my máme rôzne Barbie, ale blondatu fuchtlu ani jednu 😄

galganka
16. aug 2024

Menšia má jednu. Vyhrala ju. Černošku s poriadnymi proporciami a riadne extravagantným oblečkom. Sedí na poličke, občas, mozno raz za mesiac sa s ňou pohrá. Staršia nikdy Barbie nepýtala. Keby ju chcela, išli by sme vybrať. A kľudne prsatú, nohatú, akú by chcela. Bežne už v meste stretneme ženy, ktoré sú viac plastové ako Barbie. 😂 Ja som kedysi mala Barbie celú zbierku. Na výlety som si vždy vzala iba jednu a z ostatných hlavy, ktoré som menila na tom jednom tele, vraj aby som ušetrila miesto 😂

30katrusa40
16. aug 2024

@hruska91 moja sa hrá s Barbie ešte teraz bude mať 10. Ale ona už im skúša šiť oblečenie. To ju baví .

bolarazjedna
16. aug 2024

No my sme mali Barbiny určite už v škôlke, a to mam vyše 30rokov. Co je na tom také hrozné? Však sú aj krásne Barbie v skromnej verzii, ktoré vyzerajú vkusne a milo. A keď nemáš žiadne príslušenstvo, tak postupne do kúpiš k tomu na iné sviatky, však niektoré to predávajú spolu s bábikou, ale ináč žiadne príslušenstvo nutné nepotrebuješ. My sme im šili šaty s maminou. Alebo jednej som vyrobila sportovu verziu - na hlave mala akože šiltovku z toho kovového rámu, čo býva na vrchu šampanského a treba to odstrániť pred zatkou.

beronsche
16. aug 2024

Príslušenstvo nepotrebuješ žiadne. Barbie fashionistas sú pekné bábiky - každá iná, tmavá, svetlá, rôzne farby očí, vysoká, nízka, bacuľka..
To, čo robí švagriná, je extrém.. nezdravý extrém.

bolarazjedna
16. aug 2024

@galganka ta posledná veta 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

galganka
16. aug 2024

@bolarazjedna ja si to žiaľ aj pamätám. Mala som taký okrúhly kufrík, tam som mala dokola tie hlavy naukladané. 😂😂 Od mala som myslela prakticky 😂

marty_4
16. aug 2024

starsia sa hravala s barbienami odjakziva asi, zdedila po sesternici. mladsiu toto vobec neoslovilo, hravala sa s babikam, ale barbie, to vobec. vsak ked sa jej to paci a chcela by ju dostat, tak preco nie? vsak na narodeniny ma dostat, co si praje a nie co potrebuje 🙂

hruska91
autor
16. aug 2024

@beronsche no k tomu zákazu oni sú veľmi kresťansky založení a neviem či je problém tá nahota , že sa dajú vyzliekať alebo celkovo ten vzhľad . Neviem. Mám pocit, že prevláda názor, že Barbie sú povrchne a sexisticke hračky a vyrastú z nich povrchní a sexisticki ľudia (budú sa skoro maľovať, farbiť si vlasy atd… ) Trochu ma to zneistilo, ešte som sa s takymto nazorom nestretla.

Tiež som mala Barbie a so sestrou sme sa s tým vyhrali dlllho, ale mali sme asi tak 9-10 rokov. Dedko nám dal starú skrinku a to bol ich dom.

senta_sofia
16. aug 2024

@hruska91 5 rocna uz mala Barbie, nejaku s konom ak si dobre pamatam. Dieta to vnima ako babiku, nemyslim si, ze riesi prsia. Ale skor inklinuje k babikam Enchantimals, pozri pripadne s dcerou, predavaju ich aj kusove aj sady na hranie s nejakym prislusenstvom. Dokonca v ceskej verzii najdes aj serial.

lienka9
16. aug 2024

@hruska91 dcera ma 3r.a barbie ma uz asi rok a pol.hrava sa s nimi tak naozaj asi pol roka..syn 6r.a tiez sa spolu so sestrou hravaju.nic sexualne na tom nevidia a ja tiez nie.to mi ani nenapadlo.a ze je zmachlena,deti to vobec nevnimaju,pokym na to dospely neupozorni.

beronsche
16. aug 2024

Fakt sa dá nájsť už hádam akákoľvek Barbie .. už ani tváre nemajú rovnaké..
By som ukázala švagrinej, že ktorá z týchto jej príde sexisticka.. 🤪

dominikamacakova
16. aug 2024

Pre boha, normálne kúp Barbie a nepolemizuj 🤦 Sú to normálne hračky s ktorými sa hrá každé dieťa na svete. Mne sa zdá vek 10 rokov na hranie s bábikami teda dosť veľa.

lienka9
16. aug 2024

@dominikamacakova suhlas.10r.uz pomaly babiky odkladaju,nie s nimi zacinaju :D

Niekedy sa divim,co ludia vedia riesit, analyzovat a vsetko je problem 🙈

vilma7
16. aug 2024

Tak my máme doma Barbie dom, bábiky, dcéra má 5 rokv ale nevie sa s tým nejako zahrať. Vraj keď bude staršia, tak uvidíme.
Ja som ten dom.kupila neterke a teraz sme ho dostali nazad, takže zatiaľ čaká.
Mne na tých bábikami nič také hrozne nepríde...my sme práveže babikam voľakedy prsia vypchávky, keď sme chceli z nich mat dospelé ženy, prsia patria k životu ako aj sexualita...A áno, aj ta sa prebúdza už v detstve.

nurielka
16. aug 2024

Moje dievcata uz maju 4 Barbie, aj 2 domceky, 3 r. a 7 r., uplne v pohode, pamatam si na svoju prvú barbie (uprosila som mamu) - mala som 9 rokov,no keď som ju mala doma, vytuženu hračku, tak uz mi bolo trapne sa s nou hrat, pripadala som si velka na hranie s babikami :D.

hruska91
autor
16. aug 2024

@lienka9 a to si ešte nepočula že susedkine dcéry majú zákaz jednorozcov- lebo ten roh naznačuje penis. 🤣 dostali od nás jednorozca (máme rovnako staré dievčatá a naša mala miluje kone a jednorozce tak sme aj im na narodeniny kúpili ) a mama mu odlomila roh, aby sa s ním dcéra mohla hrať 🦄

mamickalisticka
16. aug 2024

Milovala som Barbie 😭🥹🩷🩷🩷 prvú som dostala, keď som mala 4/5, neviem presne, mala dlhé vlasy po zem (neskôr už domotane, hrala som sa ze je to starka 🥲😄) a neskôr som z druhej ruky dostala ďalšie 3, a tie boli krásne s ohybacimi rukami a nohami. Od Mattela original. Ja som to mala ako hru na minimálne tri hodiny, mala som u starkej kútik za gaučom. Neskôr som dostala ďalšiu staršiu, tej som farbila vlasy 🥲 a nemala som kena, tak jedna z nich musela byť otec 🫣😄 nuž aj také boli časy. Ja som sa s nimi hrala aj do 12 rokov podla mna. Starkina sestra mala vnučky, ktoré vedeli šiť oblečká, mala som fakt tristo oblečení a čo som doma našla (napr plastovu nádobu od broskýň) som používala ako vaňu, alebo aj ako kočík. Mala som bujnú fantáziu. Najviac ma mrzí že mám troch chlapcov, že nebudu barbinky 😏😏😏

dominikamacakova
16. aug 2024

@lienka9 presne a to, že sa nejaké dievča hrá s Barbie absolútne nič neznamená. Môže z nej byť mníška, ale aj pornoherečka.

dominikamacakova
16. aug 2024

@hruska91 no ty vole, tak my máme vlastne plnú detskú penisov 😂

simona92101
16. aug 2024

@hruska91 dcera ma 5r a zbiera LOL babiky,skus pozriet.maju kopec doplnkov

fairyy
16. aug 2024

@hruska91 skoro sa budu chciet malovat a farbit si vlasy lebo to uvidia v skole na starsich ziakoch nie kvoli barbie .... a uprimne jednoduchsie je najst kriedy na vlasy a dajaky balzam.na pery co chyta do ruzova a ono ich to prejde nasledne... v tretej stvrtej triede tato vlna presla dievcatami/spoluziackami a bolo po vystrednom malovani...teraz sa chce moja malovat len kvoli zacinajucemu akne, ale uz nie farebne ako na karneval, ale tak aby nebolo vidno, ze je namalovana

babulkomale
16. aug 2024

@hruska91 od neviem kedy do štrnástich.Užila som si detstvo. Mala som prísnu výchovu, ale teda Barbie mi nikto nezakazoval, usila som postelne obliecky, vyrobila matrace, sila im oblecenie, vyrabala nabytok. Nedostala som vsetko na podnose, napr.dom pre Barbie bol pre nas len snom vtedy.
Takze pre mna velmi tvorivé obdobie s Barbie, vratane rolovych hier s kamoskami ked sme boli vacsie, riesili sme cez Barbie uz dospelacke veci, kupovali domy, auta... 🙂
Otecko tam zrejme vidi, co sam chce ( vyzyvave a sexisticke). Ja vidim krasnu dlhonohu mladu zenu.

tamvtme
16. aug 2024

moja dcera ma ochvilu 5 rokov, ma doma 3 barbie a hra sa s nimi velmi mali, najviac asi s morskou pannou, lebo tu moze brat so sebou do vane a blika jej chvost....

heln
16. aug 2024

@hruska91 teda, my sme tiez krestansky zalizeni, ale nikdy som nepocula o tom, ze je sexisticka za to ze ma prsia a podobne. to mi skor pride, ze sa vyjadruju o niecom, o com nic nevedia. keby ste si pozreli niektory z animovanych filmov Barbie, vedeli by ste, ze "s Barbie mozes byt kymkolvek" a "nikdy nevies co vsetko dokazes, pokial to neskusis". jasne, ze Barbie je v prvom rade biznis, ale ma vela poucnych myslienok o hodnotach, ekologii atd. Nikdy mi nenapadlo, ze raz budem obhajovat Barbie. Hrany film je dost uleteny, ale presne hovori o tom, ze Barbie nie je sexualny objekt, ale sebestacna zena.

jesenzima
16. aug 2024

Nikdy 😃 dcéra od malička auta, traktory, dinosaury, lietadla, šport, my nemáme doma ani jedinú bábiku 🤭

heln
16. aug 2024

@hruska91 a prislusenstvo nepotrebujes, nemusis hned kupovat karavan a veterinarnu kliniku.

bellaa3007
16. aug 2024

Moja mala tento mesiac 4 a teda už minimalne rok zboznuje barbie. Prezlieka ich, ma karavan, domček, sanitku. Ma Kena a ma aj mini babiky akože "deti".
Nikdy by ma nenapadlo zakazovať jej.
Matka tej malej nema prsia? či nikdy v živote nevidela mamu nahu? 🤐