Kde kúpiť trampolínu na splátky?

meriene
26. jún 2022

ahojte
prosim vas ma niekto skusenosti o kupu trampoliny na splatky ? popripade prosim napiste mi overenu stranku na lacne trampoliny .. DAKUJEM

martinmmartin
26. jún 2022

Splatkovanie je este vacsia blbost ako trampolina, prosim ta kasli na to

Nebezpečné trampolíny. Deti si na nich môžu dolámať nohy aj chrbticu, aké sú zásady bezpečnosti?

Lekári bijú na poplach, v ich ordináciách pribúda detí, ktorí si vážne zranenie privodia na zdanlivo neškodnej trampolíne.

Slovenský lekár Radovan Hudák, ktorý pôsobí v pražskej motolskej nemocnici, mal len počas jednej služby na svojej klinike detskej a dospelej ortopédie a traumatológie troch malých pacientov, ktorí sa poranili na dnes tak veľmi obľúbenej detskej zábave trampolíne: „A nešlo o banálne úrazy, ale o zlomenú stehennú kosť, zlomenú píšťalovú kosť a sériovú zlomeninu hrudných stavcov.“

Ako lekár popisuje, hrudník si zlomil dvanásťročný chlapec, ktorý pri pokuse o tretie salto spadol ohnutý dopredu na trampolínu, pričom piaty stavec sa mu znížil až o tretinu svojej výšky. Chlapec skončil v nemocnici. Ak sa aj vyhne operácii, bude musieť niekoľko týždňov len ležať a niekoľko mesiacov dodržiavať režim bez športových aktivít. Na trampolíne si teda tak skoro nezaskáče.

Ďalší dvaja pacienti ešte nemali ani tri roky. Jeden z nich si zlomil píšťalovú kosť tesne pod kolenom, čo lekári považujú za typickú trampolínovú zlomeninou. Dostal sadru na celú nohu, ktorú si ponosí mesiac až dva a potom sa podľa lekára bude znovu učiť chodiť. Tretí pacient si zlomil stehennú kosť v jej hornej časti, skončil v nemocnici a čaká ho náročná niekoľkomesačná liečba, ktorá spočíva najskôr vo vytiahnutí nohy smerom hore a naložení postihnutej končatiny, časti druhej nohy, panvy a brucha do takzvanej sadrovej spiky. „Ak by to nestačilo, tak by i v tomto veku bola nutná operácia,“ prízvukuje lekár na svojom facebookovom profile.

Trampolínu miluje asi každé dieťa, veď kto by nemal rád skákanie do výšky a hopsanie. Je tu ale jedno veľké ale: „Trampolíny sú nestabilné podložky, na ktorých je oveľa náročnejšie udržať rovnováhu než na pevnej podlahe. Zároveň umožňujú oveľa väčšie výskoky s následnými dopadmi, ktoré sú ťažšie koordinovateľné, pričom hmotnosť dopadajúceho tela sa s výškou výskoku mnohonásobne zväčšuje.“

Dôležitým pravidlom je, aby dieťa neskákalo na trampolíne s kamarátmi a už vôbec nie s rôzne starými deťmi či nebodaj dospelými. Hrozí pád jedného človeka na druhého. „Trampolína nie je teta na stráženie, dozor dospelého je pri malých deťoch nevyhnutný. Neprenášajte zodpovednosť na staršie deti. Vnímajte trampolínu rovnako vážne ako bazény,“ radí skúsený odborník. Zakázané sú na trampolínach jedlo, pitie, žuvačky, bonbóny či lízanky.

meriene
autor
26. jún 2022

@martinmmartin prosim ta zmaz tu odpoved , toto som nepotrebovala citat .. fakt ne ...

sissy27
26. jún 2022

@meriene doteraz som si myslela, že zadlžovať sa kvôli dovolenke je najväčšia hlúposť, a potom si prišla ty s trampolínou… naozaj je to také súrne, životu potrebné, že už to nepočká do jari, alebo do ďalšieho roka kým našetríš?
Ale aby som odpovedala na tvoju otázku - alza, mall a podobné obchody predávajú na splátky asi čokoľvek.

denda007
26. jún 2022

Kupte z bazaru 🙂

lenkakravcova
26. jún 2022

@meriene V dnešnej dobe vysokých úrokov a neistoty chceš brať trampolínu na splátky? 😂 Si robíš srandu?
Ak nemáš na to, zaplatiť jednu trampolínu, tak o pár mesiacov čakaj, že pri dnešných stúpajúcich cenách potravín nebudeš mať na jedlo..

larazivago
26. jún 2022

@meriene súhlasím s @martinmartin

rude_baby
26. jún 2022

Aby to nedopadlo tak, že ju ešte ani nesplatis a trampolina už bude pre dieťa nezaujímava... A môžeš si hlavu búchať

emlaju
26. jún 2022

ja mam 4 deti a trampolinu nemáme a ani nebudeme mať. Šetrím radšej deťom na štúdium.

deti95060810
26. jún 2022

my sme mali z Maunfieldu - len pozerám že nie je na splátky...
pozri na Alza - tam je splátkový kalendár...
inak tramp. nevydržia viac ako 3 roky - sú tam slabé zvary - mám na mysli všetky tramp....
https://www.alza.sk/sport/stormred-classic-305-... napr.

stanulienkat
26. jún 2022

Ked nemas peniaze na taku banalitu a "lacnu" vec, zrejme ju nepotrebujes. Vacsiu haluz som este nepocula, ako trampolinu na splatky. To znamena, ze si vo financnych srackach a ty ides kupovat blbost. Dufam, ze budu na skolach vyucovat financnu gramotnost.

meriene
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
26. jún 2022

@martinmmartin súhlasím, poznám chlapca, ktorý skákal na trampolíne, mal úraz, operované obidve kolená a ako bude rásť, operácie sa budú musieť opakovať ☹

zdenka11081983
26. jún 2022

@meriene poviem Ti z úplne pravej ruky, že trampolína je pre deti nebezpečná. Najhoršie detské zlomeniny. A na splátky ešte väčšia chujovina...

zdenka11081983
26. jún 2022

@meriene a keď som si prečítala tvoj posledný komentár tak škoda reči...

elizabet173
26. jún 2022

@zdenka11081983 kašli na to, veď vidíš, že nie že je tu absencia financií, ale aj zdravého rozumu

dadis
26. jún 2022

@meriene Tak povedz babke, ze to je hlupost, nech si peniazky usetri na jesen a zimu, este sa jej zidu. Tranpolina dieta omrzi rychlo, skoda penazi.,

zuzubb007
26. jún 2022

Boze to co za rady, ze nekupovat trampolinu, ze sa tam dolamu a co ja viem co, tak zavrite deti doma aby ani nechodili, just sa dieta zrani inde ako na trampoline, k otazke myslim, ze na splatky trampolina nebude vsak stoji okolo 100 euro uz taka kvalitna, to snad niekde naskriabete ci?

bimbambom
26. jún 2022

@meriene 3 sekundy času , napr na alza majú , konkrétne spoločnosť Cetelem

sona96
26. jún 2022

@meriene neber to tak osobne, naozaj ti dobre radíme. Keď nemáš na trampolínu, tak ju nepotrebuješ. Radšej kúp k babke z kiku za 8€ detský nafukovací bazenik a zabavia sa.

domka222
26. jún 2022

@meriene fakt komentár hodný dospelej ženy 🤦‍♀️ Len aby si babka aj s tebou potom netrieskala hlavu, keď sa nedajbože stane úraz a ešte ju budete musieť aj splácať.

marisoul
26. jún 2022

@zuzubb007 tu nejde ani tak o trampolínu, ale o to, že je úplne nezmyselné brat na splatky vec, na ktorú inak nemám, bez ktorej sa tie deti uplne v pohode zaobídu, ale rodič či Babka po nej túži.

bessie12
26. jún 2022

@meriene slusnost si kde nechala ? Normalne ti tu radia, ze radsej trampolinu nie. Nie je to bezpecne, tak suhlasim aj s @martinmmartin. Kup radsej ten bazenik ako spomina
@sona96. Je to nezmysel sa zadlzit kvoli nejakej blbej trampoline. Ak na to nemas, tak to nekupuj.

dilino
26. jún 2022

Nemám na to nekupujem si to a jedina sprosta hus, a ako tu komentuješ ostatne si TY sama.Ake požičaj take vráť.Ako TY tu verejne si dovoľuješ nám nadavať to že je to anonymne týkame si tu medzi sebou sú tu aj staršie ženy a ponikektore majú vnúčata.Už len tým aký máš slovník ako s 5 cenovej v krčme na dedine dokazuješ že aka si.žienky zbytočne na nu miňať energiu. Mal by ju admin zablokovať.

stanulienkat
26. jún 2022

@zuzubb007 prepac, ale toto je presne volicska zakladna s otazkami typu: kedy budu davky, preco sa zdrazuje, ako vybavit hmotnu nudzu atd. Vsetko ide hore, dochodcovia tu horekuju, ze nemaju co jest a babka ide na splatky kupovat trampolinu?? Wtf? Pripada ti to normalne? V zime budu vyplakavat, ze nemaju za co kurit. A zeny ich tu budu lutovat a nadavat na nesocialnu vladu.

solange7
26. jún 2022

@stanulienkat mna vzdy pobavi ten nahly vybuch emocii. Najprv normalna otazka a potom sprcha vulgarizmov. IQ v minuse.

sasa1310
26. jún 2022

pochybujem, že sa tu nájde niekto tak sprostý, že má skúsenosť s tým ako bral trampolínu na splátky

nice202
26. jún 2022

Tu máš trampolínu za 75e. Naozaj si nemusíš brat úver. https://www.svet-trampolin.sk/aga-detska-trampo...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
26. jún 2022

@zuzubb007 myslím, že tu išlo hlavne o to, že je nezmysel kupovať ju na splátky, ak si chce dieťa poskákať, je v každej druhej záhradnej reštaurácii, nemusí ju mať doma

mareri
30. aug 2022

kupovali sme ju z garden life, nepamatam sa ale, či tam bola možnost nakupu aj na splatky