Caute baby mam novy nick koli tomu aby sa do mna zas ktosi premudrely nenavazal tak som inkognito.Mam jednu otazku,moj chlap do mna stale huci a vadime sa koli tomu dost casto,bo jeho fotrovci maju rovnaky nazor takze ma to od nich nie z vlastnej hlavy....Je toto mnozstvo hraciek prehnane vela?Vsade kde chodime kazdemu vykladaju ze nas maly ma toho hrozne vela a uz to neni kde davat a dalsie keci okolo mnozstva hraciek...pritom odkedy je maly na svete tak mu za ten cas oni kupili loptu a legove zvieratka z farmy,nic viac.
jedna bednicka su vysypane kocky z 5 alebo 6tich setov uz neviem lego duplo;druha bednicka 2balicky drevenych kociek farebne a len prirodne,vrecko drevenych goraliek,drevene puzzle 3ks,dreveny hlavolam 3ks,drevena vlacikova draha ta je rozlozena na foto;tretia bednicka su plastove hracky väcsinou auta;velky traktobager s vleckou,velka tatra,odrazadlo,nakupny vozik so 4mi plysakmi,a co som zabudla nafotit je zopar kniziek a leporel,dve vymalovanky s pastelkami,drevena mys na palicke kt.tlaci,lopta ta tiez nie je na foto bo sa snou hraval vonku tak je vonku kdesi. To je vsetko je to naozaj strasne vela hraciek????diky za odpovede
Myslím si, že to nie je nijak prehnané
ahoj kolko ma maly rokov? podla mna to nie je vela, aj nase deti maju vela hraciek... zalezi aj od toho, ako je to u Vas s financiami ale hlavne, ci si to maly váži, či ich neničí a ci sa s tým aj vyhra.... ako náš starký hovori: co z dietata vyrastie, ked sa bude hrat s nohou od stola.... lego je super, nase deti sa s tym hrali uz ako ročné, dá sa s tým hrat velmi dlho a co je super, vsetky kocky do seba zapasuju.... knizky super, vela sa z toho naucia..... ja som za hracky, rozvíja to kreativitu a u nás aj slovnú zásobu....naozaj ich nie je vela.....a este ak to mas kde skladovat.....alebo časom posunút....
na dnešnú dobu nie, ale rodičia majú iný názor, kedysi by to bolo strašne veľa.. ja mám to isté doma, ale nehádame sa kvôli tomu.
@20modryzajo Nas maly ma asi viac,aj ked mnohe z nich ma aj u nasich a nieco u svokrovcov.Aut mame plllno,tiez plysakov...Najlepsie na tom je,ze ja sa to snazim obmedzovat a rodina ho zahrna darcekmi.Takze myslim,ze v dnesnej dobe to,co mate vy,nie je strasne vela,aj ked urcite by nase deti prezili aj s mensim mnozstvom.
Vobec nie.Tak akurat.
Nie...nasa ma 14 mesiacov a ma toho viac...
Vobec to neni vela,my mame raz tolko..polovica odlozena v pivnici a obmienam..plus mame dalsich par veci na zahrade..dcerka ma 21 mesiacov..
Urcite nie,nejdem ti fotiť,koľko je veľa hračiek 🙂 Ale nás ich má naozaj dosť, hračky si váži,postupne z niektorých "vyrastá", tie presúvame do herne. Ked sa s niektorými dlhsie nehrá, a objaví ich,tak má z nich radosť,ako keby boli nové. Nemáme problém kúpiť mu ďaľšie, jeho veku primerané. Ved ked dieta rastie,mení sa aj jeho okruh hračiek(aj ked sa ešte samozrejme zahrá aj s tymi,čo už má). U nas sú vo veľkej obľube aj knihy,do tych investujeme stále. Hračky nájdu využitie aj u ďalšieho súrodenca,takze o to menej sa potom kupuje.
V dvojizbaku strasne vela, v dome tak akurat, problem nie je mozno ani v hrackach, ale ze to je pocitovo "vsade" roztahane... mozno prave to konkretne manzelovi vadi. My mame na prizemi len hracky najmladsej a aj to sa snazim na jednom mieste drzat, proste to je priestor nas dospelych (dalsie dve poschodia patria v podstate len deckam). Ked bude mat cez rok aj jej veci vysupneme len k nej hore do izby.
Moja mala v tom veku asi 3x tolko. Ale ja si myslim, ze mate toho primerane.
Ja by som asi mužovi pri prvej hádke povedala, ze tak ako zgrlia jeho rodicia zgrli aj on
Ved ked podrastie, tak nieco na burze vymenia, nieco podarujeme rodine, nieco sa zničí, ....
@20modryzajo podla mna to vobec nie je vela.
nie .nie ej to vela kedze moja sesternica ma tak 10krat tolko 😉 😀 😀 😀 a to sa len zda kedze tu auta su dost velke ale bez nich to su len tri krabice takze nech si svokrovci daju spiatocku a manzel nech pouziva svoju hlavu ....
@20modryzajo Uplne normalne. Ide o to, ze oni su starsia generacia a zda sa im to vela. Aj moja mama hovori, ze moja mala ma vela hraciek, pritom vsade, kde ideme na navstevu maju deticky v jej veku omnoho viac. Bola som v jednej domacnosti, kde som mala pocit, ze som prisla do hrackarstva, nechapala som z toho kolko penazi ti ludia davaju do hraciek.
@anjelicek26 byvame na dome mame velke izby,hracky ma uskladnene v kuchyni kedze tam travim najviac casu tak sa hra pri mne nerad sa hra o samote alebo popri vareni sa hram s nim.nemame to po celom dome,mame na to urcene miesto a ked sa chce hrat inde nez v kuchyni zoberieme to s cim sa chce hrat a ideme inde ale len s tou hrackou kt.sa chce hrat nie vsetko naraz☺no v dvojizbaku by urcite nemal ten velky traktor v tatrou koli miestu😃
@20modryzajo normalka
tak akurat este jednu dve hracky by som kupila keby sa mu daco zunovalo 🙂
@20modryzajo tak potom mas odpoved jasnu, manzel a rodina to prehanaju... kludne im to tu daj precitat...
@20modryzajo Podobne mnozstvo hraciek ako u teba na fotke moja dcerka vytiahne z krabice za jeden vecer, takze nie, nema toho vela. Presne jak to tu uz bol napisane, nejde o mnozstvo ale hlavne o to, ako su ulozene a ci nie su vsade, lebo zakopavat o kocky lega v kupelni nie je bohvieco. My s manzelom velmi radi investujeme do hraciek, lebo ja sa tiez radi s malou po veceroch zahrame ( obliekame babiky, robime kolaciky z plasteliny, malujeme vodou, navliekame perly na snurku, staviame elektricky vlacik a pod), len u nas je problem napriklad v tom, ze dcerka prenasa hracky zo svojej izby do obyvacky, takze su potom vsade ( akoze ide s babikami na nakup a preto ma aspon 3 mini-darcekove tasky kociek a a inych blbosti, plus babiky+ oblecko na nich), takze potom su tie veci vsade,co mierne vytaca mojho manzela. Dcerku samozrejme ucime nevytahovat vsetko naraz a upratovat so sebe, ale je to beh na dlhe trate.
@ektherese8 😄,ta tatea a traktorom ho vobec nebavia ked to dostal strasne sa potesil no bavilo ho to tak max.4 dni odvtedy je to za dverami schovane,inak maly mal 2roky
@20modryzajo Podla mna to nie je vela, my sa doma hadame pre to iste, chuda na narodeniny dostane len 1 knizku lebo mame toho straaasne vela :( Neviem ako mu mám povedat ze fakt toho az tak vela nemáme a naozaj nedostáva hracky len tak hocikedy, teraz sa predsa dieta potrebuje rozvýjat. Stve ma to.... ved posud sama
nie je to vela. dieta zatial este nemame, ale nas pes ma ovela viac hraciek a ked ich zacne roztahovat, tak su fakt po celom byte 😀
kdeže. môj synovec má asi 5x toľko hračiek. no má na to aj priestory.
@20modryzajo ahoj no my mame 2krat tolko a stale im svagor posiela blbosti s usa takze stale viac a viac a viac uz to tiez nemam kde dat a zapametaj si cim viac hraciek maju tym menej s ajraju lebo nevedia ani s cim skor sa maju hrat aspon u nasich je to tak ja raz cas pretiedim a supnem do detskeho centra alebo detskej doktorke 🙂 🙂
@20modryzajo preklep tatra s traktorom😂
@20modryzajo Ja som asi blazniva matka, ale moj syn by ho mal aj v dvoijizbaku ( odniesla by som nejaky iny kus nabytku do pivnice a miesto by sa naslo). Moja mala asi rok, ked som si zmyslela, ze by sa jej hodil taky ten rozkladaci stan na hranie ( kto ho ma vie, kolko miesta zaberie, ked je rozlozeny), byvali sme tiez vtedy este v 2izbaku, tak som ten stan rozlozila na koberec v obyvacke a bolo. A nakoniec sme si na to zvykli tak, ze sme ho uz ani vecer neskladali. Teraz vo vacsom byte ma napadlo, ze si kupime interierovu hojdacku, a to fakt ze nemame nejaky priestranny byt.
@trdelnik234 my uz mame 3 taky stan 🙂 🙂 🙂 a ked sa chlapcom nechce robit postel tak supnu dnu periny 😀 😀 😀 😀
@20modryzajo ked ti tak hucia ze mate vela odfotim ti nasu decku????? hned prestanu 😀 😀 😀
@trdelnik234 my sme mali v byte na chodbe rozlozeny nafukovaci cln, lebo muz sa hral so psom na namornikov 😀
no budem im to zakazovat? tie fotky stoja za to a oni sa super bavili. a to vedla clna bola este vanicka s vodou, lebo sa hrali s nafukovacou kacickou 😀
Nie, podla mna