Je kuchynka na hranie vhodná aj pre chlapčeka?

julinkaz
6. nov 2012

čo si myslíte, je vhodná kuchynka na hranie aj pre chlapčeka? pýtam sa preto, lebo všetkým naookolo je to veľmi divné ☹ kúpili ste ju niektorá svojmu synovi?

elise
6. nov 2012

@julinkaz nie je to divne javi predsa záujem o všetko čo vidi. nie je len domena ženy aby bola v kuchyni😀 ja by som synovi kuchynku kupila ak by prejavil záujm ale chcel bábiky tak má 2 bábiky a pekne sa stým hrá🙂 môj mi pomáha v kuchyni od malička mieša (predtým vyťahal hrnce a dostal varechu a varil) teraz už pomieša aj na sporáku ked treba aj zemiačky dá do vody aj zeleninku. alebo vyleje smotanku pomáha mi ako vie 🙂 teraz bude mať 6 rokov tak skušame aj krájanie nožikom. v škôlke maju kuchynku na ranie a viac ju využívaju chlapci ako dievčatká🙂

xlucia
6. nov 2012

@julinkaz kupila som. najprv varili , potom toho urobili lietadlovu lod, a z kohutika tankovali benzin, truba sluzila na prelet lietadiel.
pokial mu nekupis "skutocny samopal" kasli na to co je komu divne, hlavne ze maly je spokojny. v konecnom dosledku, ked pecies, tak ti maly pomaha. nie?
ja som inak mladsiemu kupila min. vianoce dreveny domcek pre babiky. no a skoncilo to tak, ze babiky sedia na streche a hliadkuju, a v posteli spia auticka a aj na gauci.
no ved a co .... trenuju predstavivost

mimibb
6. nov 2012

Podla mna na tom nieje nic divne...muzovi synovci maju kuchynku -dokonca ruzovu a v pohode sa s nou rovnako hraju ako aj s autickami...ved su to deti a snazia sa napodobnovat nas dospelych, tak preco by si aj chlapec nemohol uvarit svoj vlastny cajik ? 😉

dadka28
6. nov 2012

@julinkaz ahoj...uplne v poho 😉 😉 my mame tiez chlapceka,a na 2roky dostal kuchynku...vyhral sa s nou az az-aj pre navstevy bola vzdy idealna...onedlho bude mat 4roky a aj v skolke je len v kuchynke...doma sice uz pomenej/lebo to uz je zaujimavejsi futbal atd/cize kludne...a mam dalsie 2kamosky,ktore maju chlapcou,tiez maju kuchynky..
a tí nech sa nedivia...

povuma
6. nov 2012

@julinkaz moj syn mal kočík, vozil medveda a plyšákov 😀 😀 😀 keby chcel kuchynku, kúpim, nevidím v tom nič zlé, vybrala by som nejaku nie ružovú a može varit, aj v školke sa chlapci určite hraju v kuchynke 🙂 🙂

katun
6. nov 2012

stereotypy su vsade okolo nas, nenechaj, aby obmedzovali v hre tvojho syna. ja som mojmu kuchynku kupila, mal tusim 2 roky. doteraz je to jeho najoblubenejsia hracka. aj zehlicka, aj vysavac 😀

julinkaz
autor
6. nov 2012

@elise môj synček má 2 rôčky a pomáha mi v kuchyni každý každučký deň, ja vidím, že ho to baví, lebo všetky hračky nechá tak a ide mi pomáhať, len manžel na mňa vypleštil oči, že kuchynka pre chlapca, že či som normálna ☹ mimochodom manžel je kuchár 🙂

sissy27
6. nov 2012

@julinkaz susedin 10 ročný syn sa k nám chodil velice rád hrávať práve s kuchynkou, normálne ani nedýchal, celý svet prestával existovať preňho vtedy 🙂 pôvodne prišiel jeho mladší brat sa hrať s mojou malou (rovesníci), potom suseda poslala staršieho brata poňho, ten keď zbadal kuchynku, tak dovidenia, nič ho nezaujímalo, nakoniec poslala najstaršieho alebo prišla sama 😀

dablik82
6. nov 2012

@julinkaz riešim presne tú istú otázku. Môj malý sa rád hrával s kuchynkou u susedky a tiež v dráčiku sa s ňou rád hrá. Ale nie je to dosť "chlapčenský" darček... Je to také "nechlapčenské" sa s ňou hrať... 😠 😖 Nemám tieto názory rada. Veď čo ak práve vďaka ich prvej kuchynke nám zo synov vyrastie svetoznámy šéfkuchár? 😀 😀 😀 Ľudia majú predsudky, a hlavne oteckovia sa ťažko zmierujú s tým že "čo povedia napr. v robote, že som synovi kúpil kuchynku?" Našťastie môjmu mužíkovi je to jedno. Len môj Andrejko už má pracovný stolík s náradím a máme len dvoj izbový byt, takže to riešim skrz miesta v byte 😒 Ale ak by to bolo len na mne, tak už ju má doma 😝 A čo on je horší ako iné deti? Muži nevaria? 🙄 Takže podľa mňa je vhodná. A ak ho to omrzí, vždy ju vieš predať 😅

elise
6. nov 2012

@julinkaz v ikei maju peknu detsku kuchynku. ale kašli na manžela ak sa to malemu páči a nebude stáť vela peniažkov (že to z rozpočtu utiahnete v pohode) kup mu ju🙂 a tým že je kuchár by to mal chápať že prejavuje malý záujem🙂

elise
6. nov 2012

http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/S498... pridám aj ja na ikeacku detsku kuchynku nestoji až tak strašne moc 🙂

dablik82
6. nov 2012

mne sa páči aj táto (manžel pracuje v alze, takže prevažne pozerám veci tam) http://www.alza.sk/kuchynka-s-elektronikou-d326...

lenka_da
6. nov 2012

No, moj syn má šťastie, že má staršiu sestričku, takže varí ostošesť, hrá sa aj s autíčkami, bábikami a kočíkmi a nikomu to nie je čudné. Podľa mňa je to úplne normálne, veď aj muži vedia variť, celá tá hra na chlapčenské a dievčenské hračky alebo chlapčenské/dievčenské farby je smiešna a staromódna. Môj muž si normálne oblečie ružovú košeľu alebo pulóver a nikto o jeho mužnosti nepochybuje.

elise
6. nov 2012

@dablik82 tá ma tiež super cenu🙂 a je kreatívna 🙂

povuma
6. nov 2012

@elise ta je pekná 😵 a v IKEA maju aj tie plyšove potraviny, s tým sa všetky decká prehraju...

@julinkaz všetkým, čo sa čuduju, povedz, že si v synovi objavila nového Jamieho Olivera... 😝 príp. Jara Žideka... 😝

elise
6. nov 2012

@povuma náš malý má rád ikeacke hračky máme ich doma kopec 🙂 teraz čakáme v janári dievčatko a už rozmýšla čo mu kupime na ranie🙂 dokonca aj vyfarbuje cenovky v dráčikovskom katalogu čo jej má dedo mráz doniesť 🙂 (u nás chodi dedo mráz lebo je zima a mrzne a dostane sa do komina a ježiško je dieťatko je sám vianočný darček - to len pre vysvetlenie )

julinkaz
autor
6. nov 2012

@povuma waw, tak tá je super, len cena je strááášne vysoká ☹

katy1979
6. nov 2012

kasli zvysoka na nazory druhych. Chce tvoj maly kuchynku chce tak mu ju kup a nech si ostatní vies co.
A moje deti maju kocik a vysavac. jedine co som hladala aby nebol ruzovy kedze vyrobcovia akosi tiez myslia len na dievcatka.
Kuchynku nemam kam dat ale maju hrnce a ak je moznost v kazdej detskej kuchynke su vrazení. A chlapi nevaria, nezehlia nevysavaju nekocikuju svoje deti?

junovka
6. nov 2012

@julinkaz moja mladsia dcerka, zase od narodenia stale sa hrava az doteraz s konikmi, autickami a vlacikmi....babiky nechce a ni vidiet, a co? 🙂 Hlavne , ze dieta je spokojne a su jeho potreby naplnene 😉

digysa
6. nov 2012

@julinkaz Vies co? Spytaj sa ludi naokolo, ci im nie je divne, ked im v restauracii varia muzi a najlepsi sefkuchari po celom svete su MUZI ( nie zeny).
Kuchyna je super darcek.... a kuchyna uz davno nepatri medzi "dievcenske" hracky. Ak teda nekupujes nejaku "ruzovu"...Skus neutralne farby. Nasa je napr. seda.

eaka
6. nov 2012

Ja by som sa tešila, keby bolo moje dieťa takto originálne a nad genderovým stereotypom a podporovala by som ho v tom. Tiež sa mi páči tá 100e kuchynka z ikea, no tú si nemôžeme dovoliť,... no hrať sa na varenie dá aj na zelenej aj ružovej plastovej, veď keď ísť proti prúdu, tak prečo nie aj v oblasti farieb? svetielkuje či hrá ružová kuchynka horšie ako béžová či zelená? 🙂
A ktovie, kam to chlapec dotiahne, ak ho budeš podporovať v jeho možno trošilinku "netradičnom" záujme, možno bude variť pre kráľovskú rodinu v Anglicku 🙂, prečo ho nasilu tlačiť do "chlapčenských" aktivít, a mať z neho nakoniec priemerného až ľavého automechanika napríklad? Talent a záujmy predsa nemajú nič spoločné s tým, či cikáš po sediačky či po stojačky 🙂

kacenka78
6. nov 2012

@julinkaz ja som ju synovi kupila k 3-tim narodeninam....taka pekna modrozlta pre malych kucharikov... a kazde dieta, ci chlapcek alebo dievcatko, ktore k nam pride, zamieri ku kuchynke... uz sme ju chceli odlozit, kedze syn má 6 rokov, ale pred tyzdnom pomahal vo velkom manzelovi v kuchyni a hned si zazelal, aby sme kuchynku preniesli od kuchyne, aby mohol robit to iste... takze mam doma dvoch kucharov a kuchynku uz neodlozim, kedze ju coskoro bude vyuzivat aj náš najmenší kuchárik 🙂

katarinaa77
6. nov 2012

ja som kupila kuchynku synovi, ked mal dva roky a rok sa s nou stale hra, vari nam kavicku, pecie kolace. Tiez niektori sa cudovali, ked som im povedala, ze co chcem kupit pre maleho, ale ja som vedela, ze sa mu to urcite bude pacit, kedze vzdy v kuchyni si pytal hrniec a varechu, ked som varila. Auticok uz mal vela, tak som mu chcela kupit nieco s cim sa bude naozaj hrat. Dokonca rozmyslam, ze mu pod stromcek este dokupim nejake doplnky do kuchynky. Takze urcite to nie je divne a urcite sa vam malicky pekne prehra. 🙂 🙂 🙂

kacenka78
6. nov 2012

niečo takéto nie drahé máme aj my: http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=11540451&tab=1

julinkaz
autor
6. nov 2012

@kacenka78 waw, tak tá je krásna a tá cena 🙂 ďakujem pekne za tip 🙂

kristiii
6. nov 2012

@julinkaz aj moj malý má kuchynku, dostal ju na minulé meniny a nemohol sa s ňou dohrať, aj ked máme návštevu tak všetci chalani sa na ňu hneď vrhnú 🙂 a nevadí im ani že je ružová, stejne je celá oblepená nálepkami s autíčkami tak to už skoro ani neni poznať. a mal aj kočík, lebo vonku videl chlapca s kočíkom tak musel mať aj on, a aj synovec má a tiež to nikomu neprišlo divné, vozil v ňom oblúbeného zajačika,a ked si všimnem na ihrisku sa o kočíky väčšinou bijú práve chalani, lebo niektorým ich samozrejme rodičia kvoli predsudkom nekúpia a tak je im to vzácne. a máme napríklad aj žehličku a jak parádne mi pomáha ked žehlím /možem všetko robiť dvakrát ale tak hlavne že sa zabaví 😅 /

aduskatt
6. nov 2012

babyyyyyy ved najlepsi sefkuchari su chlapi🙂)) preco by sme mali od malicka vstepovat detickam, ze do kuchyne patri len zena🙂 ja by som s radostou kupila kuchynku aj chlapcovi, ked mu pri nej svietia ocka🙂

oliverko5
6. nov 2012

ahoj..tak my kuchynku mame uz rok a frcime na nej..maly sa s tym hra vari nam kavu a zabavi sa dokupovali sme mu aj riady a kupu nelutujem.

cerez
6. nov 2012

My sme mali detskú kuchynku a keď prišiel k nám synovec, s kuchynkou sa veľmi vyhral. Bolo to zrazu pre neho niečo iné, zaujímavé. Veď aj v živote sú najlepší šéfkuchári chlapi! 🙂