Je bezpečné kúpiť cyklosedačku z druhej ruky?

5peta1
25. mar 2021

Dievčatá. Ktorá sa trošku vyznáte, poraďte. Je bezpečné kúpiť používanú cyklosedačku?
Premýšľam nad kúpou cyklosedačky Hamax Siesta, kvôli tomu, že je polohovateľná. Využili by sme ju maximálne jednu sezónu, lebo máme vlastnú nepolohovateľnú Hamax-ku. Keďže je dosť drahá, premýšľam, že kúpim použitú. Bojím sa však toho, že tam bude nejaká skrytá vada alebo únava materiálu po predchádzajúcom používaní a že sa pri jej používaní drobcovi niečo stane. Tá naša má šesť rokov, používala ju iba dcéra a viem v akom je stave, a aj tu sa už bojím, že či bude ešte ok, či to nie je dlho. Myslíte si, že závisí od veku cyklosedačky? Existuje nejaký servis, ktorý by mi to vedel skontrolovať ? Ďakujem za rady 🙂

pele
25. mar 2021

Ahoj, myslim si, ze sa nemusis bat. Urcite su dizajnovane na viacrocne pouzitie a aby este aj ochranili dieta, takze nejde o nejake lahkoposkoditelne materialy, hlavne ak kupujes kvalitnu, ako verim, ze Hamax Siesta je.
Ja som pouzivala nasu (Ina znacka, ale tiez si myslim, ze kvalitna) pre tri deti, uz ju mam cca 9 rokov a je stale super, bola velmi vytazena, nevidim, ze by javila nejake znamky unavy matrialu, je poskrabana a to je vsetko. Neskripe, nevrzga, nepopukala...To sme na nu este navrtavali striesku🙂
Mozes si pozriet taku, co je po jednom dietati a spytat sa, kde parkovali bicykel (mozno priame slnko vonku/mraz, ak by bola vonku celorocne, by mohlo mat vplyv. Budes vidiet, ako vyzera. Podla mna je az hriech taketo veci nepodat dalej a vyhodit. Urcite by som nemala obavy, to skor pri novej nejakej cinskej neznamej znacky, kde vyrobca negarantuje nic.

5peta1
autor
25. mar 2021

@pele to s tým parkovaním je veľmi dobrý tip. To mi vôbec nenapadlo. My sme mali bicykle v garáži, možno preto. Ďakujem

teleskop
26. mar 2021

NIE!

essenceee
5. apr 2021

tiež by som nekupovala použitu, ale radšej novu. Maš tam zaruku a maš i vačši vyber

aristka
5. apr 2021

Nie , zazila som pripad kedy sa sedacka s dietatom zlomila .Umelina podlieha skaze .nikdy nevies ako bolo zo sedackou zaobchadzane a aby ti dieta skoncilo pod kolesami auta myslim si , ze usetre peniaze nestoja zato.

5peta1
autor
7. apr 2021

@aristka Vážne? Dúfam, ze to nedopadlo tragicky. A aká to bola značka? Lebo áno súhlasím s tvrdením, že plasty podliehajú únave materiálu, ale zase sú plasty a plasty a od toho, aké sú použité materiály sa odvíja potom cena a životnosť sedačky. Ale asi to nechám tak, počkám kým malý dorastie a budem používať našu starú Hamax-ku. Ale naozaj by ma zaujímalo, ci existuje servis, ktorý mi vie skontrolovať stav a funkčnosť sedačky. Neviete niekto?

mareri
6. máj 2021

je to dost individualne. Ja by som tiež radšej kupila novu, zadnu sedačku na bicykel

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz