IPad verzus IPod pre deti

briketa
11. júl 2012

Z tychto dvoch moznosti, zvolili by ste kupit detom IPad tablet, alebo vreckovy IPod.
Na zabavu pocas cestovania a potom na pouzitie internetovej televizie.
Budeme ho pouzivat aj my rodicia.

mia117
11. júl 2012

@briketa Rozhodne ipad, je vacsi a detom tam nahras rozpravky a budu pozerat na vacsej obrazovke, ja mam tiez ipad a som velmi spokojna, notebook uz ani nepouzivam 🙂 a moj syn si tu nainstaloval hry a hrava sa 🙂

briketa
autor
11. júl 2012

@mia117 vydrzi pady na zem?

kvetinqa
11. júl 2012

iPad, mame, cely let bol maly vdaka nemu v klude a u nas vydrzal aj pad na zem 🙂 urcite odporucam

mia117
11. júl 2012

@briketa nam uz tiez spadol, ale da sa kupit pekny obal na ipad a posluzi aj ako ochrana 🙂 naozaj sme s nim velmi spokojny, my si z drahym stahujeme filmy a obcas vecer kukame v posteli, je to super ma velky monitor 🙂

briketa
autor
11. júl 2012

@mia117 @kvetinqa poznam tie obaly, mam taky na IPhone, len mne ten tablet pripada strasne krehucky, preto zistujem, ci ten pad s obalom vydrzi. A to ze u nas padne, je beton....Murphyho zakony su neuprosne...

kvetinqa
11. júl 2012

@briketa my mame iba ten obal a u nas zatial drzi. a to uz zazil vselico 😀

mia117
11. júl 2012

@briketa neboj vydrzi a padnut moze hocico 🙂 ja hovorim z vlastnej skusenosti, ze rozhodne odporucam, my mame 64 Gb takze sa tam pomesti tolko rozpravok, filmov a hier 🙂

briketa
autor
11. júl 2012

@kvetinqa mia117
aby z IPad nebol IBroke 😀
vdaka kocky

kvetinqa
11. júl 2012

@briketa 😀 aspon by ste zaviedli novu znacku

skolara
11. júl 2012

@briketa ipad si mozes pripoistit my to tak mame a vztahuje sa to na uplnne vsetko. My sme si to dali presne preto aby sme sa nebali ze to detom spadne. Podla mna sa to oplati

mia117
11. júl 2012

My mame takyto obal zo stojanom http://www.notebookshop.sk/puzdro-a-stojan-krus... 🙂

tea333
11. júl 2012

ipad sa mi zda lepsi pre male detske prsteky, ipod ma aj celkom malu obrazovku.
u nas sa na ipade pozeraju videa detske. inak existuje aj special obal pre deti

http://www.google.sk/imgres?q=ipad+case+childre...

k_a_j_k_a
11. júl 2012

@briketa hm.... Ak to chcete pouzivat aj vy, odporucam iPad. Ak len detom, tak odporucam iPod touch. My mame iPad pre nas, dospelych a na obcasne pozicanie deti (MM je haklivy na zamazany displey a pod somarinky). Priznam sa, ze ja uz ntb vytahujem len vtedy ked potrebujem hodit na net fotky, platit cez internet banking a pozriet nieco vo flashi (to apple zariadenia nepodporuju). Deti maju pre vlastne pouzitie stare iPhony, maju z toho spravene iPod touch. Maju v to gumennych obaloch a tie zariadenia su snad neznicitelne, co je pri nasich detoch takmer nemozne 🙂 Maju tam kopec pesniciek, rozpraviek, hier a pod. A vydrzia pri tom sediet nehorazne dlho. Cize im to davam len vtedy, ked naozaj potrebujem mat pokoj (napr. cesta autom) a zobrat im to bez jacania je umenie 🙂

briketa
autor
11. júl 2012

@k_a_j_k_a ty si to spomenula. tiez nam stale okupuju IPhony, preto sme sa rozhodli, ze im teraz na narodeniny (dve starsie deti maju obden po sebe) kupime len jeden drahy spolocny darcek.
Lezie mi to na nervy, ze stale ked potrebujem telefon je vybita bateria, popripade mam aj premlcane volania, co sa s tym hrali deti. Idem to kupovat ciste na zabavu. Na pracu do skoly syn ma IMac notas a ja robim foto veci na mojom velkom grafickom monitore.

Niekto sa mozno cuduje, ze vobec aku mam dilemu, ked IPad je o tolko popularnejsi.
Ja naprklad ked vidim hrat hry, zda sa mi sikovnejsi na ovladanie maly IPod. Ale sama hry nehram, tak neviem, aka je skutocnost.
IPad sa mi zase paci, ze ho pouzijem ako elektronicku citacku knih a mozem si don objednat casopisy

k_a_j_k_a
11. júl 2012

@briketa heh, prave kvoli tomu, aby sme nemali okupovane telefony (a aj znicene, kontinualne vybite a pod.) sme detom nechali nase stare. A tak sa stalo, ze moja mladsia dostala svoj vlastny iPhone v 6.tich mesiacoch 😀 .
No... Napisem Ti zopar postrehov od nas - hovorim o iPod touch/ u nas iPhone vo Flight mode 🙂. IPad je super, je velky, dobre sa s nim pracuje, je prehladny (pri hrach, pri citani casopisov a komixov). Ide na nom viac veci ako na iPod. Aplikacie na iPod sa daju pustit aj na iPade, ale naopak to moc nejde. Na druhej strane je iPad dost tazky, ked ho mas drzat stale v rukach. Lepsie je polozit ho. A prave pre deti je potom iPod lepsi, maju male rucky a aj prsteky, lepsie sa im s nim manevruje. Moje si radsej beru iPhone ako iPad. Pozerat filmy/rozpravky a pod. sa da dobre aj na jednom aj na druhom (vecer v posteli je lepsi ale to mensie, lebo to nie je tazke 🙂 ) Ale aj pre dospeleho je to len otazkou zvyku pouzivanie iPhone, ja si pravidelne citam knihy na iPhone, pripadne na nom aj surfujem, je to male, skladne. Ale na hranie poriadnych hier (Settlers, Harry Potter, Sims) mi je lepsi iPad. Ale, zase, deti u nas preferuju iPhone. MM uz davnejsie povedal: cisto pre deti iPod touch, pre maminu s detmi iPad. Tak si vyber :D

lleniak
11. júl 2012

@briketa T hovori, ze na iPade sa mu lepsie pozeraju rozpravky, ale hra sa radsej na iPhone (iPod nemame)

mirka907
11. júl 2012

@briketa u mna bez debaty ipad...moja 3jka ho ovlada lepsie ako ja....podla mna skvela vec....este ked ty budes mat iphone alebo ipad a viete vyuzit facetime (videohovor zadara)kdekolvek ste (staci net) je to super...ja ho pouzivam v praci (nemusim cestovat na koniec SR, na volanie zadara do Belgicka), mala ho pouziva na pokec so sesternicami......na ceste na dovolenku vyuzijes tiez.....Ipod by mi velmi nepomohol....

trixi
13. júl 2012

@briketa ahoj, ja aj nas Matej preferuje iPad, moj novy vydrzal pad zo schodov, poskakoval ako tenisak. Nic sa nestalo, mam na nom to rolovacie puzdro. Takze ziadne protinarazove. Ja uz NB vobec nenosim, tak som si zvykla na iPad, bez problemov na nom mam pripojenie do prace.

mirka414
20. jan 2013

my mame ipad a iphone na sledovanie filmov a hranie a ucenie je dobre mat ipad na cesty do auta lietadla jednoznacne odporucam mini ipad,ten je pre deti akurat ani maly ani velky displei.

trixi
21. jan 2013

@mirka414 ahoj, prosim Ta aku mas app na pozeranie filmov? (Stiahnutych). Ja mam Pro/DL, a nejako posledne nejde zvuk, a niektore filmy zle hraju. Potom som si nasla oznam od tvorcu, ze ich app bola zablokovana od Apple, tak teraz chcem stiahnut na pozeranie filmov nejaku app a neviem ktoru. Je ich vela, nemam teraz cas to studovat.

mirka414
21. jan 2013

@trixi ahoj ja resp.leonie pouziva Mc tube pro a par rozpravok ma kupenych to je jedine co pozerame.

pallacinka
21. jan 2013

@briketa Uz asi neskoro, no teraz by som kupila ipad mini- podla mna pre deti ideal 🙂 My mame doma ipad a mala sa od neho niekedy nevie odtrhnut, az zvazujem, ze ho casom vymenime za ipad mini a konecne budem mat ipad iba pre seba 🙂

trixi
21. jan 2013

@mirka414 ahoj, dakujem, idem sa na to pozriet. O tyzden ideme lyzovat (6 hod) v aute, tak musim ozivit rozpravky, nechce sa mi ich stahovat do PC a napalovat na CD.

mirka414
21. jan 2013

@pallacinka ja som moj ipad 2 darovala segre,lebo isla na vysku a kupila som ipad3 a presne o 32 dni prisiel do predaja ipad mini,ked som ho zbadala skoro som spadla s noh je uzasny,strasne ho chcem,lebo moja dcerka tiez stale okupuje moj ipad 🙂 u nas je moznost do 30 dni od nakupu vratit alebo vymenit ipad za iny,zial prepasla som to a teraz sa chodim do predajne hrat a okukavat ipad mini 😀 😀 .@trixi dievcata mate niektora mobilny internet na cesty?kolko zan platite?ja som bola zvyknuta na povodnu applikaciu youtube,potom prisla aktualizacia,ikonka zmyzla,leonie sa jedovala,potom som skusila Mctube free,pacilo sa mi a kupila som plnu verziu a nelutujem.je super,mame tam konto a leonie svoje veci lahko najde teraz ma na prvom mieste kresleny Mr.Been 😀

pallacinka
21. jan 2013

@mirka414 To sme na tom velmi podobne, ja som zasa mala vsetky vianocne darceky uz kupene a som to aj s nimi riadne prehnala, tak som na ipad mohla zabudnut. Ale este nie je vsetkym dnom koniec, skor ci neskor podla mna u nas pribudne 🙂 A mobilny internet nemame, zatial sme nepotrebovali, mala si vystaci s tym, co ma stiahnute.

mirka414
22. jan 2013

@pallacinka ja by som mob.net potrebovala do práce ked chodím na Babysitting a deti uz spiatočky,že by som si niečo pozrela.ja si chcem vziať akciu mob.int.na dva roky a Mini ipad k tomu za 1fr/niečo ako 1euro.

trixi
25. jan 2013

@mirka414 ahoj, mam 3G internet, ked cestujem do zahranicia, kupujem si miestne karty, vyjde to ovela lacnejsie. Neviem kolko platim za mobilny internet, mam pausal a v tom je vsetko, kedze mame viac telefonov, tak to nesledujem. Fakt je ten mini i pad taky super? Zda sa mi maly, ma uz novu koncovku. To by som musela kupit redukciu na vsetky doplnky - dokovaciu stanicu, stojan a pod. V com sa ti zda lepsi?Pre mna asi v tom, ze Matej by mal svoj a neokupoval by moj. 🙂

mirka414
25. jan 2013

@trixi nevies nahodou na ako dlho vydrzi 1GB? mne sa ten ipad mini paci jednoducho na cesty v aute,vlakom lietadlom len tak do kabelky a tiez sa obcas s leonie skriepime ked chceme obe naraz ipad ja musim sa uspokojit s iphone.
ipad sa mi zda byt trosku odkedy som videla ipad mini velky do kabelky a auta ,iphone zasa maly ale mini je optimal na drzanie aj pre deti. 😀

levandullka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
trixi
25. jan 2013

@mirka414 co myslis 1 GB? To ma tak malu pamat? Prave som musela na ipade zmazat fotky a nejake app, pretoze mam totalne zapratanych 64GB. Kabelku som si kupila tak aby mi tam vliezol ipad. Prave drahemu hovorim, ze asi malemu kulpime ipad mini, lebo moj je uz uplne plny 🙂 .