Hry s dieťaťom v interiéri

11. júl 2023

Ako sa hráte s deťmi okolo 20m starými? Len v interiéri, a prosím nie take ze mu mam vybrať varešky a hrnce a bude sa hrať.. My už sme dávno ďalej, len potrebujem inšpiráciu, mam s dieťaťom robiť niečo logické? Alebo aké hračky by zaujali takéto staré dieťa? Ma lego kocky, skladať ešte nechce nič, maximálne ich rozhafze a to je tam na 2 minútky zábavka..

marianarem
11. júl 2023

Mojho v tomto veku velmi bavili puzzle a konkretne tento typ - rozpravkova knizka s puzzle:
https://www.martinus.sk/?uItem=68692
Mali sme ich doma dost vela a fakt vela sa tomu venoval.
No a tie varesky :D Ale uz to bolo o inom, praveze uz zacal byt platny pomocnik pri vareni - supal cesnak, cibulu, naberal korenia z koreniciek, pomahal vazit suroviny na pecenie...To je doteraz moja najoblubenejsia aktivita s nim, spolocne varenie a pecenie.
A celkovo mal rad realne ulohy, proste pocit, ze moze spravit nejaku ozajstnu robotu.

petamich
11. júl 2023

nasho bavi malovat, kupila som mu taku omalovanku co sa da nalepit na stol (stenu neriskujem) a kresli, prstove farby (tie len pod dozorom), Lerni take znovulepiace samolepky a lepi ich na okno, farby triedime, knizky si citame, skor take bezne veci, v zasade nic vynimocne

nic logicke s nim nerobim, myslim, ze na take ma cas, najradsej ma aj tak auta a s nimi by sa hral cely den

dskjhfdlkdjhl
11. júl 2023

Moje deti v tomto veku skladali puzzle, mali sme take s mensim poctom dielikov, postupne skladali zlozitejsie. Starsia dcera velmi rada kreslila, modelovala z plasteliny, proste vsetky mozne vytvarne cinnosti, obe rady "citali", stavali kocky, neskor aj lego a mali rozne ine stavebnice.

simona20201309
11. júl 2023

Určite si kúp túto knihu. Sú tam veľmi zaujímavé aktivity pre deti, ktoré doma pripraviš veľmi rýchlo.

https://www.mamouhrave.cz/mamouhrave2-pro-deti-...

annalena
11. júl 2023

Skladanie jednoduchych puzzle, magneticke skladacky - pri tom vydrzali neskutocne dlho, prve spolocenske hry ako napr. drevene jednoduche pexeso, ovocna zahrada od 2. rokov, drevene aquarium a chytanie rybiciek , plastelina, velke navliekacie a spajacie koralky a topka boli dlhe roky velke zazehlovacie koralky a k tomu rozne predlohy (daju sa najst aj na internete), kde si vyrabali rozne obrazky (z velkych potom neskor presli na male).

sun_shine_2020
12. júl 2023

Magneticka skladacka, "pracovny zosit" od anawy - aktivity pre najmensich, hovoriace pero od albi, ...

sun_shine_2020
12. júl 2023

Chytanie rybiciek (drevene rybky s magnetom a udica k tomu).

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
14. júl 2023

@sun_shine_2020 pardon ale to "anawy" mi nikde na googli nenašlo, ani v žiadnom tváre, ani s mäkkým i... Viete mi to správne napisat prosím?...

sun_shine_2020
15. júl 2023

Malo to byt s "i" 😁 pozti na IG

autor
15. júl 2023

Ďakujem

vreckovka2
15. júl 2023

Plastelina, kineticky piesok a k tomu nozik, lyzice, naberacky, valcek, vykrajovacky, formicky...ryza a cicer. K tomu drevene obrazce, rozne naberacky. Lego mu stavaj ty, nas ho v tom veku rozoberal, alebo hadzal. Teraz ako 2 rocny si povie, co by chcel postavit, ppmoze a potom sa s tym uz hra ako uzna za vhodne. My stale vela citame. Mozno nejake interaktivne knihy. Knihy s nalepkami. Malovanie prstami a kriedami bavi syna uz dost dlho. A nsjlepsie sa jemna motorika podla mna aj tak trenuje v kuchyni pri pomahani.

autor
15. júl 2023

Ku knihám-- vôbec ho nezaujímajú, len si ich prelistujte a poukazuje na zvieratá alebo co v nich vidí n obrázkoch.. Keď mu začnem čokoľvek čítať, nesedli/neleží pri mne v kľude a nepočúva, nezaujíma ho to, chce mi tu knihu zobrať, alebo si do nej zahryznúť, atď... On vôbec nieje na čítanie, nechápem prečo

vreckovka2
15. júl 2023

Ono vacsina deti v tomto veku takto cita. Mozete si vzajomne ukazovat a opisovat obrazky. Ved to je super. Dlhe pribehy pocuvat nebude. Moze to byt aj nevhodnym vyberom knih. Je vela blogov, alebo letacik z najlepsieho vyberu knih za dane roky. Ja vyberam odtial. Za nasho syna su take top, co aj realne pocuva cca od roku a pol: Nenasytna husenicka a aj celkovo knihy od eric carle. Nina ide spinkat, svetlana kapalkova ma aj ine super knihy vhodne prave na tento vek. Stratene sovica. A seria Kubko, napr. Kubko sa uci rozpravat.

annalena
15. júl 2023

Take citanie je uplne normalne pre dany vek. 10 knih "precitanych" za 20 minut 😃 nasi mali v tom veku knizky s otvaracimi okienkami, posuvne obrazky, interaktivne a zvukove knizky 😉

sun_shine_2020
15. júl 2023

Pozri knihu Pribehy pre rocne deti - nasa pri tom vydrzi alebo knihy o Julke.

natalyasurova
16. júl 2023

Ahoj, mám syna tiež v tomto veku a na svojom insta natalyaa.raw zdieľam svoje skúsenosti ako psychologička a inšpirácie pre detské aktivity, ktoré podporujú rast a rozvoj✨
určite s ním skús strihanie “mostov”, to syna veľmi dlho bavilo, aby vyslobodil zvieratá. Alebo miešanie farieb, podobne deti v tomto veku baví plastelína (na papier mozes nakresli len žltý kruh a vytvarujte spoločne lúče), ďalej mozes do jednej misky dať vodu, do druhej kuskus a môžete triediť zvieratká ktorej patria do vody a na súš, ak chceš viacej pohybové, skús na rolky od wc papiera dať guličky a nech paličkou mieri a zhadzuje… 🩵🩵🩵ak by si chcela pre konkrétny vývoj aktivity (napr jemná motorika, hruba motorika, vizuálne motorické zručnosti atď. napíš a pripravím ti ✨)