Ako sa hráte s deťmi okolo 20m starými? Len v interiéri, a prosím nie take ze mu mam vybrať varešky a hrnce a bude sa hrať.. My už sme dávno ďalej, len potrebujem inšpiráciu, mam s dieťaťom robiť niečo logické? Alebo aké hračky by zaujali takéto staré dieťa? Ma lego kocky, skladať ešte nechce nič, maximálne ich rozhafze a to je tam na 2 minútky zábavka..
nasho bavi malovat, kupila som mu taku omalovanku co sa da nalepit na stol (stenu neriskujem) a kresli, prstove farby (tie len pod dozorom), Lerni take znovulepiace samolepky a lepi ich na okno, farby triedime, knizky si citame, skor take bezne veci, v zasade nic vynimocne
nic logicke s nim nerobim, myslim, ze na take ma cas, najradsej ma aj tak auta a s nimi by sa hral cely den
Moje deti v tomto veku skladali puzzle, mali sme take s mensim poctom dielikov, postupne skladali zlozitejsie. Starsia dcera velmi rada kreslila, modelovala z plasteliny, proste vsetky mozne vytvarne cinnosti, obe rady "citali", stavali kocky, neskor aj lego a mali rozne ine stavebnice.
Určite si kúp túto knihu. Sú tam veľmi zaujímavé aktivity pre deti, ktoré doma pripraviš veľmi rýchlo.
Skladanie jednoduchych puzzle, magneticke skladacky - pri tom vydrzali neskutocne dlho, prve spolocenske hry ako napr. drevene jednoduche pexeso, ovocna zahrada od 2. rokov, drevene aquarium a chytanie rybiciek , plastelina, velke navliekacie a spajacie koralky a topka boli dlhe roky velke zazehlovacie koralky a k tomu rozne predlohy (daju sa najst aj na internete), kde si vyrabali rozne obrazky (z velkych potom neskor presli na male).
Magneticka skladacka, "pracovny zosit" od anawy - aktivity pre najmensich, hovoriace pero od albi, ...
Chytanie rybiciek (drevene rybky s magnetom a udica k tomu).
@sun_shine_2020 pardon ale to "anawy" mi nikde na googli nenašlo, ani v žiadnom tváre, ani s mäkkým i... Viete mi to správne napisat prosím?...
Ďakujem
Plastelina, kineticky piesok a k tomu nozik, lyzice, naberacky, valcek, vykrajovacky, formicky...ryza a cicer. K tomu drevene obrazce, rozne naberacky. Lego mu stavaj ty, nas ho v tom veku rozoberal, alebo hadzal. Teraz ako 2 rocny si povie, co by chcel postavit, ppmoze a potom sa s tym uz hra ako uzna za vhodne. My stale vela citame. Mozno nejake interaktivne knihy. Knihy s nalepkami. Malovanie prstami a kriedami bavi syna uz dost dlho. A nsjlepsie sa jemna motorika podla mna aj tak trenuje v kuchyni pri pomahani.
Ku knihám-- vôbec ho nezaujímajú, len si ich prelistujte a poukazuje na zvieratá alebo co v nich vidí n obrázkoch.. Keď mu začnem čokoľvek čítať, nesedli/neleží pri mne v kľude a nepočúva, nezaujíma ho to, chce mi tu knihu zobrať, alebo si do nej zahryznúť, atď... On vôbec nieje na čítanie, nechápem prečo
Ono vacsina deti v tomto veku takto cita. Mozete si vzajomne ukazovat a opisovat obrazky. Ved to je super. Dlhe pribehy pocuvat nebude. Moze to byt aj nevhodnym vyberom knih. Je vela blogov, alebo letacik z najlepsieho vyberu knih za dane roky. Ja vyberam odtial. Za nasho syna su take top, co aj realne pocuva cca od roku a pol: Nenasytna husenicka a aj celkovo knihy od eric carle. Nina ide spinkat, svetlana kapalkova ma aj ine super knihy vhodne prave na tento vek. Stratene sovica. A seria Kubko, napr. Kubko sa uci rozpravat.
Take citanie je uplne normalne pre dany vek. 10 knih "precitanych" za 20 minut 😃 nasi mali v tom veku knizky s otvaracimi okienkami, posuvne obrazky, interaktivne a zvukove knizky 😉
Pozri knihu Pribehy pre rocne deti - nasa pri tom vydrzi alebo knihy o Julke.
Ahoj, mám syna tiež v tomto veku a na svojom insta natalyaa.raw zdieľam svoje skúsenosti ako psychologička a inšpirácie pre detské aktivity, ktoré podporujú rast a rozvoj✨
určite s ním skús strihanie “mostov”, to syna veľmi dlho bavilo, aby vyslobodil zvieratá. Alebo miešanie farieb, podobne deti v tomto veku baví plastelína (na papier mozes nakresli len žltý kruh a vytvarujte spoločne lúče), ďalej mozes do jednej misky dať vodu, do druhej kuskus a môžete triediť zvieratká ktorej patria do vody a na súš, ak chceš viacej pohybové, skús na rolky od wc papiera dať guličky a nech paličkou mieri a zhadzuje… 🩵🩵🩵ak by si chcela pre konkrétny vývoj aktivity (napr jemná motorika, hruba motorika, vizuálne motorické zručnosti atď. napíš a pripravím ti ✨)
Mojho v tomto veku velmi bavili puzzle a konkretne tento typ - rozpravkova knizka s puzzle:
https://www.martinus.sk/?uItem=68692
Mali sme ich doma dost vela a fakt vela sa tomu venoval.
No a tie varesky :D Ale uz to bolo o inom, praveze uz zacal byt platny pomocnik pri vareni - supal cesnak, cibulu, naberal korenia z koreniciek, pomahal vazit suroviny na pecenie...To je doteraz moja najoblubenejsia aktivita s nim, spolocne varenie a pecenie.
A celkovo mal rad realne ulohy, proste pocit, ze moze spravit nejaku ozajstnu robotu.