Hry pre trojročné dieťa na cesty

anastazia93
7. jan 2022

Ahojte viete mi poradiť hry na dlhé cesty autom popr lietadlom? Pre 3 ročne dieťa. Čo sa vám osvedčilo? Pozerám že je veľmi veľa rôznych magnetických hier, máte skúsenosť s niektorou konkrétnou?
Doma mámevPovedacky na cesty Albi, dostala na Vianoce, zatiaľ nemáme odskúšané.

annm81
7. jan 2022

@anastazia93 Neviem, či poradím presne s tým, čo hľadáš, ale skúsim môj tip na cesty. Pokiaľ sa dieťaťu má kto počas cesty venovať (=nie si tam len ty ako šofér a dieťa na zadnom sedadle), potom sú za mňa top knihy aktivít Usborne - Little Children's Activity Book. V slovenčine som ich nevidela, ale okrem angličtiny sú určite aj v nemčine a dokáže ich ľahko preložiť hocikto, kto zvláda základ daného jazyka. Síce nie sú najlacnejšie, ale úlohy sú perfektne zostavené a chytľavé. Začali sme ich používať cca od tých tretích narodenín (i keď samozrejme, nie všetky aktivity zvládne trojročné dieťa, vekové rozpätie je tak 3-6 rokov). Okrem bežného papiera sú aj verzie, kde sa dá písať zmývateľnou fixou - tam sú úlohy menej pestré ale zasa je to opakovane použiteľné. Okrem toho sú u nás na cestách obľúbené nálepkové knihy.

vilma7
7. jan 2022

@annm81 tie aktivity sú aj v slovenčine
Tak ak rád číta, tak aj nejakú novú knižku. A záleží na ako dlho idete. My ak cestujeme na Slovensko, tak im v aute pribalim aj malý tablet (detský) s pesničkami. Aj sa prebavia pozeraním oknom.
Potom sú aj omaľovánky na vodu, kedy vieš do štetca nabrať vodu.