Ahojte,
Ako to máte s hračkami s Aliexpressu pre malé deti? Kupujete odtiaľ? Mám na mysli skôr plastové či plyšové, rôzne hryzátka.
maly ma par hraciek z Aliexpressu ale teraz, ked uz je vacsi, napr. drevene rybky s magnetom a udicou, auto co hra melodie ale veci, ktore by zuzlal a daval si do ust som mu tam nekupovala a hryzatka uz vobec nie 🙂
@petamich veď práve, ja sa tiež bojím čosi odtiaľ kúpiť. To, čo nebude hrýzť, dávať do úst asi okej. Ale keď vidím tie množstvá objednávok pri hračkách pre bábätká,tak nechápem
@krisstina_em ako co,ur ore nic pre uplne male deti ako napr.tiè hryzadlá,ale Naprikald kupila som extra koľajnice na lego duplo,loptičky plastove,a este nejake ine veci.treba citat co najviqc recenzií a zariadiť sa podla toho co ludia pisu.inak da mi par krat stalo ze som ibjednala vec z ,,normálneho,,obchodu a bolo to iste ako z ali 🤷🏻♀️
Mame odtial lego duplo zvieratka ale do ust ich nedavala nikdy..
Ked uz hryzatko tak smer lekaren alebo drogeria.ziadny Ali pepco kik a podobne skvosty.
@krisstina_em daju sa tam najst aj super veci napr. najlepsie pancuchy na traky ma maly z Ali a to som otestovala asi 5 inych znaciek 🙂 aj napr. drevene Montessori hracky som mu teraz objednala alebo komponenty na activity board ale hryzatka a celkovo hracky v obdobi, ked vsetko zuzlal som odtial neobjednala
@krisstina_em a teraz si vyber 😂 názor nech si spraví každý sám, do akej miery sa dá spoľahnúť, že daná hračka predávaná v EU spĺňa normy, ktoré má spĺňať.
@ak_tak0202 presne 😀 toho sa bojím, že objednám bohvie odkiaľ a oni to majú z Číny 😀
@kris_y paci sa 🙂 tych cervickov v jablcku maju teraz aj v Pepco a to je asi najoblubenejsia aktivita momentalne
€ 3,82 45% Off | 6pcs Montessori Smart Eggs 3D Puzzle Toys for Children Educational Learning Math Toy Kids Color Shape Recognize Match Easter Egg
https://a.aliexpress.com/_mM08Gja
€ 3,11 51% Off | Montessori Wooden Magnetic Fishing Toys for Baby Cartoon Marine Life Cognition Fish Games Education Parent-Child Interactive
https://a.aliexpress.com/_mqWwHLO
€ 2,47 31% Off | Counting Pompoms Kids Sorting Bowls Toddler Learning Activities Preschool Early Educational Montessori Fine Motor Skills Toys
https://a.aliexpress.com/_mLQXk5m
€ 1,29 45% Off | Kids Montessori Wooden Lacing Toy DIY Wooden Beads For Children Cartoon Animals Fruit Letter Digital Beads Threading Toys Gifts
https://a.aliexpress.com/_mPaMabE
€ 7,99 41% Off | Magnet Strawberry Catch Worms Board Fishing Game for kids Magnetic Catching Caterpillar Montessori Educational Toys Baby Gift
https://a.aliexpress.com/_mM3Za7i
€ 2,23 55% Off | Kids Montessori Toy Worm Eat Fruit Wooden Puzzle Toy Fingers Flexible Training Twisting Worm Educational Toys For Children Gifts
https://a.aliexpress.com/_m0Hd3eG
@ak_tak0202 Myslis ze Lamaze predavalo tu hracku od vyrobcu z Aliexpress? Ono to je skorej tak ze cinsky vyrobca kompletne skopiroval tu hracku od Lamaze.
(ako napriklad 1:1 kopiruju Lego ci Duplo a ine veci)
@krisstina_em ono to znie pre niekoho možno prekvapivo, ale strašne veľa hračiek ( ako aj ďalších produktov) sa vyrába v Číne, prípadne ich komponenty alebo nejaké časti pochádzajú z Číny a tu sa len finalizujú. Spotrebiteľ je častokrát v domienke, že kupuje nejakú pridanú hodnotu, ale vo skutočnosti kupuje ten istý čínsky šmejd ako je za zlomok ceny na Aliexpresse, len si trochu priplati. Neplatí to samozrejme na každú jednu hračku, ale v drvivej väčšine je to takto.
@hiro určite si nemyslím že Lamaze predáva od Ali, skor mám za to, že to ide z jednej linky/dielne, akurát na jednu sa capne pozlátko vo forme značky. Som si takmer istá, že (aj) Lamaze má krajinu povodu Čína. Čas od času sa im várky pomiešaju a ak neprejdú kontrolnými organmi EU, SOIka vydá info o sťahovaní výrobku z obehu a pohoda a ideme ďalej 😎. Číňan samozrejme skopírovať mohol🤷
@konikkon mne je to jasné. Preto nám dilemu, či to kúpiť či nie
@krisstina_em ale tomu sa da uplne jednoducho predist. Kontaktuj akehokolvek hand made vyrobcu a objednaj si kvalitnu hracku z nasho trhu, samozrejme aj tam treba overit, aky pouziva material.
Ani sebe by som nekupovala veci z alixespresu nie to oblečenie a hračky pre malé dieťa. To, čo sa tu spomína, že značkové veci sa predsa tiež vyrábajú v Číne, neznamená, že je to rovnako (ne)kvalitný výrobok. Môže to dokonca na prvý pohľad vyzerať rovnako, ale mohli byť použité iné materiály, kontrola kvality sa asi tiež dosť líši pri firme zo západu oproti čínskej firme. Kontrola štátnych orgánov v EÚ pomerne bežne odhalí nejaké problematické hračky, ktoré následne môžte vrátiť a dostať peniaze späť. Robia sa také nezávislé (a nie zriedkavé) kontroly aj priamo v Číne? A kým v rámci EÚ je nastavený normami nejaký štandard, aké štandardy musia dodržať výrobky, ktoré si objednáte priamo z Číny?
@petamich super, ďakujem veľmi krásne 😊 Čo som teraz narýchlo pozrela, nášho by asi bavilo všetko 🙈 Síce teraz má obdobie, že ho najviac baví tatova uťahovačka, ale chodíme na montessori do detského centra a ani ma nenapadlo pozrieť také hračky na aliexpresse. Idem hneď objednať, aby mi do Vianoc ešte stihli prísť - mame Adama, potrebujem nejaké maličkosti aj k meninám 😜
Ešte raz veľmi pekne ďakujem za inšpirácie 🙂 A pozdravujeme Miška 👋
objednavala som pred koronou kedy to stalo 1usd 😀 teraz najdem lacnejsie u nasho cinana 5min od domu nez z ali - a mam to aj hned, aj bez stresu v akom stave to pride, ci to vobec pride, ci pride co som objednala, ci to bude fungovat...
jeeeej ani som nevedela ze mame doma "lamaze" leporelo 😎😂
@kris_y rybicky z magnetom a udicu som kupovala aj ja 4r do zadu v dráčik a máme to doteraz
@lindusss2016 presne zdieľam tvoj názor. Píšeš mi z duše 🙏. Zásadne odtiaľ nič nekupujem. Radšej jedno kvalitné hryzatko ako päť z Aliexpressu.
@krisstina_em nič by som odtiaľ nekúpila
@ak_tak0202 to nie je ze vyber si, to z aliexpresu bude napodobenina, pouzvajuca oficialne obrazky. Pozname to aj z inych oblasti :D napr sady na vysivanie objednavam, su vyrobcovia po celom svete, na aliexpresse v pohode zozenies napodobeninu, kvalita je samozrejme inde. Tak ako lego, jednou dobou ho dokonca colnica zastavovala, kvoli poruseniu licencnych prav, teraz neviem ako to vobec funguje. A v podstate vsetko...
@krisstina_em nie, dietatu by som tam nic nekupila, ani veci do kuchyne, ktore su v kontakte s jedlom atd. A rovnako si davam pozor co kupujem u nas, nakolko vela obchdovo predava aliexpress. Napr. ked som boal posledne v sevte (chodim malo uz po papierkach, mozno to maju davno), kopec veci maju cinskych doslova z aliexpressu. Nemusia byt zle... aliepress ceruzky, pera, atd kupujeme, aj kadejake "vychytavky" si objednam, alebo napr. zlomil sa nam znak na aute, mna ako velkooderatela u nas stoji 50-80EUR, ali mi ho poslal este aj v "original skatulke", uplne ale uplne rovnaky ako ten ktory sa mi zlomil z auta za 12EUR aj s postou :D tak nekup to. Ale detske veci, oblecenie to je proste ina vec.
@krisstina_em nič v zlom,ale čo myslíte,kde objednávajú hryzatka a guličky na hryzatka všetci čo ich na sk vyrabaju? Ked sú na ali o polovicu lacnejšie? Ja mám silikónový riad z ali za 23 eur a ked som bola v obchode,tie isté detské misky predávali za o 100% vyššiu cenu...ja objednávam dlhé roky z ali....a nikdy sa mi nič nepokazilo, ani nerozpadlo....ale berte to ako vec názoru, každý si môže robit po svojom ...
Úplne kľudne som odtiaľ zvykla objednávať aj hračky. Netreba byť taký mega precitlivený na každé doslova 💩🙃
@krisstina_em Niektoré plyšové hračky vyzerajú hrozne. Nekúpila som, lebo som videla ich fotky od ľudí čo ich kúpili a dali foto na ali. Synček má dva roky a má odtiaľ pečiatky na papier, rôzne nálepky, drevené magnetické zvieratká na chladničku, drevené prvé puzzle,.... Tak ako sa tu už vyššie spomínalo, aj môj syn má odtiaľ niekoľko pančušiek na traky a sú asi najlepšie aké kedy mal.
Medzi tou kopou šmejdov sa občas nájde jedna kvalitná.
@krisstina_em nielenze by som nekupila odtial hracky a hryzataka - to znie az strasidelne, ale nekupila by som z ali uz absolutne nic. Milujem nasu planetu a vazim si kazdy ludsky zivot, treba uz konecne pochopit, ze ak sa nezacneme spravat zodpovedne, znicime sa sami 🙏 ale ak to nie je dostatocny argument, tak potom by mal by aspon to, ze dietatu by som urcite na hryzenie ani na hranie nekupila nic s pochybnym povodom, vyrobene z nrjakeho pofiderneho materialu, treba si pozriet dokomunty, ako sa spracuvaju tie plasty, ake chemicke reakcie tam prebiehaju 🤷