Hračky pre 2-ročného

5. nov 2023

Ake hracky/hry bavili vase deti v tom veku? Nieco naozaj overene, aj drahsie moze byt, ale aby ho to bavilo aspon kazdy druhy den. Momentalne si kazdy den pyta plastelinu, sice sam sa s nou nemoze hrat, lebo by ju jedol, ale je super, ze ho to bavi kazdy den a ze sa s nou da vselicomu priucit.

tiika
5. nov 2023

My mame napríklad tieto a obmieňam to podľa aktuálneho zaujmu:
- kyneticky piesok
- magnetické kocky
- puzzle (chytilo až v 2,5 roku)
- vkladačky - tvary, mackovia..
- vhadzovanie gombíkov do pokladničky
- navliekanie krúžkov na špagát
- zošit s nálepkami
- papier a kvalitne pastelky, či prstove farby
- drevene ovocie na krájanie
- knihy, knihy a opäť knihy; ak chceš, aby sa hral viacej sam, tak lepšie sú s otváracími okienkami, zvukové, do vane na maľovanie vodou

andreatytler
6. nov 2023

Pre nasho akcneho 2 rocneho to boli vsetko hracky pri ktorych je v pohybe.
Voziky na tlacenie a hracky na tahanie, hupaci konik, detsky nakupny vozik, alebo kocik.

nwnw
6. nov 2023

Ved mu urob cesto na perniky a bude mat plastelinu.
U nas v 2r bola topka odrazadlo, lego duplo a vlaciky Thomas. No a vsetko vonku od hladania gastanov, behania po kaluziach, vyhadzovanie listov.

marianarem
6. nov 2023

U nas ficalo Duplo.

lia2022
6. nov 2023

Môj ma veľmi rad túto a často sa k nej vracia :

autor
6. nov 2023

@lia2022 pozrela som to a na tuto hru uz treba vediet rozpravat, nie?

autor
6. nov 2023

@andreatytler toto je dobry napad, on tiez rad nieco tlaci, teraz ma uz konecne aj oblubenu babiku, tak kocik bude fajn

autor
6. nov 2023

@tiika knihy si pozeral do jedneho roka, potom akoby utalo, velmi ma to mrzi, ale pri knihe vydrzi 10 sekund, aj to len s niekym.

autor
6. nov 2023

@tiika tie magneticke kocky, to myslis stavebnicu?

autor
6. nov 2023

Este sa vas spytam, tusim sa to vola kuzelne citanie, mate s tym skusenost? Rozmyslam, ci by som ho tym nevedela pritiahnut zase ku knizkam. Ani neviem s akou knizkou z tejto serie zacat, on este hovori len svojou recou, aj ked rozumie skoro vsetko.

tiika
6. nov 2023

V pohode.. pýtala si sa, čo bavilo naše deti, reagovala som skôr na to.. a to sú nonstop nejaké knihy
Áno, je to ako normálna stavebnica, sú tam kocky a iné tvary, dobre sa s tým skladá, drží to, mame niečo takéto

lia2022
6. nov 2023

Ja mám tiež 2ročného. Povykladam mu kartičky zo začiatku som mu pár krát ukázala že ku kartičke má prideliť drevenný kus. Vláčik na vláčik, slniečko na slniečko...a tak. Začínali sme so 4mi a už vie všetky.. aj povie že baklažán a hľadá.. priradí. Naučí sa tak správne priradovať, pomenovávať veci a aj rozprávať. Jeho to veľmi baví. A je tam potom návod na hru aj pre staršie detičky potom zase na inú.

autor
6. nov 2023

@marianarem duplo zatial nula bodov. Ked uz je auticko postavene, tak sa s nim zahra, ale zeby sme nieco spolocne postavili, alebo nedajboze sam, nehrozi

autor
6. nov 2023

@lia2022 cize kazdy dreveny kusok ma svoju karticku?

lia2022
6. nov 2023

Potom je aj to abli pero a knižky. Môjho už tiež knižky omrzeli ale rozmýšľam ze možno pod stromček na Vianoce by to nebol zlý nápad. Videla som u kamošky a je to pekne.

lia2022
6. nov 2023

Áno presne tak je to 😉.

lia2022
6. nov 2023

Autíčka ho nebavia? Môj celý deň len s autami narába 🤭.

autor
6. nov 2023

@lia2022 auta ho bavia najviac, ale musel by mat pravidelne nove, aby sa s tym dlhsie zahral. On celkovo sam sa dlhsie (viac ako 10min) nevie zahrat. A zase nechcel len auta, ale aby objavoval aj nieco ine, nieco nove sa naucil. Ta plastelina je super, lebo si zlepsuje motoriku a uci sa aj farby.

andreatytler
6. nov 2023

Aj nas v tom veku mal rad len auta a vsetky akcne hracky a tiez ho veci bavili len 10 minut. Teraz ma 4 a lego ho stale nebavi. Z takych tvorivych cinnosti ho bavi len plastelina ako aj u vas. Ono plastelina je uplne super. Jednak je to skvela senzoricka hracka kde sa dieta moze ukojit tu senzoricku potrebu a jednak je velmi prospesna pre pisanie, lebo posilnuje svaly prsov, dlane, ruk. Je dokonca lepsia na trenovanie pisania ako kreslenie. Plastelina sa dnes vyraba z jedlych materialov. Urcite taku najdes v obchode. Jasne ze nie je dobe ak dieta zje cely kelimok, ale ak si sem tam da nieco do ust, nie je to problem. Skus ho nechat ze ako vela by toho zjedol ak mu to nezakazes, lebo zakazane ovocie najlepsie chuti. A najlepsie davat plastelinu po jedle.😀
Ku tym kniham ho len tak pritiahni ze ich budes pravidelne citat s nim a nechat ho co najviac aktivne citat s tebou. Nechaj jeho vyberat ktoru knihu cita, obracat strany, komentovat to tam je tou hatlaninou, kludne aj citat odzadu).
Smetiarske auto take co ma vela pohyblivych casti (rameno ktore chyti kukanadoby, dvere ktore sa otvoria, packy a gombiky ktore sa stlacaju). Mozno najdes ak smetiarske auto v kombinacii s plastelinou. Toto je link na Kandsky obchod ale urcite nieco podobne mate aj na Slovensku.
https://www.canadiantire.ca/en/pdp/play-doh-dum...

autor
6. nov 2023

@andreatytler dakujem za tipy. Nasla som prave recept na jedlu plastelinu, tak ju skusime vyrobit, som zvedava, ci ho vyroba zaujme. To hasicske auto je vyborny napad.

lia2022
6. nov 2023

Môžte sa podeliť o recept na jedlú plastelínu? Vyskúšame aj my vyrobiť 😊. Ďakujem ❤.

autor
6. nov 2023

@lia2022 nasla som tento, zda sa mi jednoduchsi, lebo sa nevari. Dalsie, co som pozerala, sa varili na panvici.https://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-plastelina-na-hranie/37916-recept.html

lia2022
7. nov 2023

Ďakujem . Vyskúšame a uvidíme 😄