Ahojte dámy, vedeli by ste mi poradiť, aké hračky sú vhodné pre takéto bábo? Máme síce nejaké vkladačky, prevliekačku, knižky, plyšákov, hračky do vody...Len ona je dosť aktívna a stihne všetko vystriedať behom pár hodín. Aké hračky majú vaše deti radi? Poprosím hlavne cenovo dostupné, nie moc drahé veci. Sme mladá rodina, tak vás chcem týmto zároveň požiadať, ak máte aj vy doma nejaké nepotrebné hračky (môžu byť aj staršie) za symbolickú cenu, ponúknite 🙂 Pekný deň!
Presne ako píše moji 244, ani ja už nekupujem hračky, to malého nebaví. Najnovšie po večeroch lepim sáčiky ako na čaj a on ich na druhy deň rozliepa a dáva do pohárov akože varí čajík.
Presne, ani nás hračky nebavia, vždy ich iba porozhadzuje, maximálne knižky ak niekto pri dcére sedí a rozpráva s ňou, ešte sem tam drevené kocky na pol hodiny ju vedia zabaviť. Inak stačí jej pieskovisko, alebo hriadka, kvetináč plný hliny v obývačke je najobľúbenejšia hračka, ďalej varechy, hrnce, štipce na prádlo, plastové nádoby na potraviny, fľaštička s vrchnákom, metla, vedro, klbko vlny, chce robiť všetko, čo robím ja. Ale také detské podoby napr. detská metla, detská motyka z plastu, a pod. - to nechce. Rozlišuje, čo je ozajstné a čo hračka. A hlavne čo najviac chce byť vonku a chodiť. Ešte teraz ju baví hojdačka vonku.
Tak u nas idu knizky a este celkom kreslenie.alebo si vybere topanky a skusa ich vsetky a to iste z ciapkami 🙂
u nás sú hracky uz tiez zabudnute, aj ked malý ma este len 10 mesiacov. V kurze su okrem lopty plastove flase, kelimky od jogurtov, víčka od výživy, vstipce na pradlo a najnovsie kôs na drevo a mala metla... nechavam volny priebeh, nezakazujem. len v pripade, ze si ziada naozaj nevhodne veci
u nas tiez hracky nemaju velky uspech (co sa osvedcilo, bola taka celkom lacna fama - stalo to cca 9 eur a uz tyzden to nosi...ma to vsak hacik 🙂 musim sa s nou hrat aj ja - otvarat jej klucikmi tie chlieviky, ona zvieratka potom vybera a zase strka spat, potom musim zamknut a zase odomknut a tak dokola 🙂) A co si sama casto vezme, je taka blbost, co som jej usila - par roznofarebnych plstenych stvorcov roznych velkosti a v strede kazdeho je nasita cvocka a daju sa do seba zapinat - to ju bavi, ale zatial iba rozopinat 🙂)
Maly kocik pre babiku, môže behať a behať, stojí to pár EUR
Ďakujem kočky, no veď práve aj naša má hračky, ale nehrá sa s nimi. Len po vonku by behala, len keď bolo tak škaredo, tak sa doma nudila. Ešte že sa už vyjasnilo🙂
@sheila72:
Najlepsie hracky su nehracky 😀
Presne ako pisali ostatne... Doma asi meter kubicky hraciek (sa toho nazbiera sa vyse 4 roky 😅) a ona furt iba bratove hracky alebo hocico ine, len nie hracky by chcela 😉
Stipce su dost "in", davat pradlo a ostatne do pracky, takze si pracku pred pustenim musim vzdy dobre skontrolovat 😉
Vyhadzovat vsetky policky a skrinky, kde dociahne, vyberat papierove vreckovky a trhat ich na pidikusocky, vozit sa na odrazadle bobbycar, ale uplne najradsej je vonku...
Tiez bola urazena, ze som posledne dni s nou okolo ihriska iba presla 😉 No ale ako pri tom dazdi a vetre?
Dnes je konecne pekne, tak ich oboch asi nedostanem domov skor ako o 6 vecer 😉 😀
Moja malá sa tiež dokáže hrať s hocičím... Ale ak môžem poradiť dobré a nie drahé hračky, tak pozri značku Bam Bam. Majú rôzne druhy pre chlapcov aj dievčatá.
U nás momentálne fičia ceruzky. Dostane jeden blok a sadu ceruziek a dokáže čmárať fakt dlho, s ničím sa ešte tak dlho nehrala, ako s ceruzkami. Má dovolené kresliť aj do reklamných katalógov a prečítaných časopisov a ozaj ju to baví ako ešte nič predtým 🙂 Len treba sledovať, lebo už skúšala popísať aj gauč aj parkety, ale celkom chápe, keď jej vysvetlím, že tam nesmie (pohrozím odobratím ceruziek, asi 2x som už aj zobrala a funguje to).
na facebooku je uzasna skupina sensory play ideas for children kde je vela napadov na lacne hry pre deticky. Skus aj tieto stranky: http://www.growingajeweledrose.com/2012/08/56-s...
http://www.funathomewithkids.com/search/label/t...
Vela zabavy prajem 🙂
Naša malá mala v tomto veku najradšej varešky a misky, aby varila ako maminka, diaľkové ovládanie a moj telefón. Keď sme jej kúpili hračkársky, ten ju vobec nezaujal. 🙂 Ale z hračiek, ktoré sme jej kúpili mala najradšej takú knižku s puzzle - vlastne sama si tvorila obrázky a to sa jej páčilo. V tomto veku ešte samozrejme potrebovala našu pomoc ale aj tak sa jejto páčilo
u nás sú top hračky pet fľaše a vrchnáky a kuchynské náradie. Hračky ju nebavia, jediné, čo ju z hračiek zabaví sú klasické drevené kocky a lopta a von hračky do pieskoviska, ináč ja som prestala kupovať hračky jej vekov kategórie, kupujem od 3 rokov