Hračky od 3 rokov

korenbaba
21. mar 2012

Na mnohých hračkách je značna "pre deti od 3 rokov". Kolko krát však nejde o hračky, ktoré by nemohli používat mladšie deti. Myslím tým, že nie sú z malých častí, alebo že by si s nimi mohli ublížit. Je to temer na všetkých hračkách, plyšákov, či hračkách do piesku.
Podla mojho názoru je to určite tým že hračky do 3 rokov podliehajú nejaký prisnejším kontrolám pri zavedím na trh. Čo si o tom myslíte vy?

anjelicek26
21. mar 2012

@korenbaba - tym, ze vyrobca etiketuje znacku od 3 rokov sa zbavuje vlastne vsetkej zodpovednosti, keby sa malemu dietatu nieco stalo. Velmi mudra taktika.

kvetinka211
21. mar 2012

@korenbaba niekedy je na plysakoch trebars ocko-goralka, to moze byt nebezpecne, alebo nejake snurky a pod. Tie sa moze stat, ze hracka sa pri naraze istej sily zlomi na male casti .. ak sa to stane starsiemu dietatu, nic sa nedeje, ak mladsiemu tak moze byt problem. Ale tiez som si vsimla ze to davaju aj na hracky, ktore by to nemuseli mat, aj na penove puzzle ... z toho sa da ale zrejme odkusnut kusok a aj vnutro pismenok su mensie kusky. Asi tam bude aj nejaky rozdiel v limitoch na skodliviny, do 3 rokov mozu davat hracky aj do ust, tak to bude asi prisnejsie v tejto kategorii. By som to riesila tak, ze veci ktore vidim ze nie su nebezpecne, tak sa s nimi moze hrat pod dohladom ...

anjelicek26
21. mar 2012

@kvetinka211 - ako fakt nevhodne pre deti do troch rokov som videla aj na gumenej kacke do vane, uplne vazne 😅 Len sa chrania proti zalobam, hlavne v zahranici...

zeleny_cajik
21. mar 2012

@kvetinka211 no podla tohto by sa deti do troch rokov mohli hrat akurat s .... vlastne s nicim. Dvojrocne dieta uz nezvykne prehltat drobne kusky ani si ich pchat do nosa ( lego duplo byva uz od 1,5 roka a obsahuje aj male kusky), aj ked je opatrnost samozrejme na mieste. Suhlasim s
@anjelicek26 , vyrobcovia sa vopred zbavuju zodpovednosti. Inak tie stitky 3+ su casto na hrackach, ktore trojrocne deti uz davno nebavia.

korenbaba
autor
21. mar 2012

@anjelicek26 ale ved taká kačka do vane ta može zobnut 😀

anjelicek26
21. mar 2012

@korenbaba - ze 😅 😅 😅 Take riziko 😅 😅 😅

kvetinka211
21. mar 2012

@anjelicek26 @zeleny_cajik no ale moze byt ten plast z ktoreho je kacka vyrobena lacnejsi/menej kvalitny a nesplna normu do 3 rokov ktora je asi prisnejsia, tak to certifikuju ako od 3 rokov .. tak som to myslela
inak ja som sa prave vratila z pohotovosti (nastastie sme snad ok a nesuviselo to s hrackami), ale co sa tyka bezpecnosti deti asi budem najblizsiu dobu radsej trochu paranoidna 😖

anjelicek26
21. mar 2012

@kvetinka211 - my mame doma odstranene hadam vsetko nebezpecne a ked mi dcerka raz vykakala tu zeleznu sponu, s ktorou zatvaras chleba spät do sacku, tak ma skoro porazilo.. keby viem, ze to zjedla, tak umriem strachom.... clovek nemoze mat oci vsade.... nie su to len hracky, ale kadeco ineho, my sme nasli v maxovej plienke uz dve sklenene gulicky, gombik, par kamienkov, piesok este dva dni odkedy sme sa vratili od mora 😕 , to dieta je vsezravec...

korenbaba
autor
21. mar 2012

Mna minule dostalo: Kupila som malej detský príbor. v normálnom obchode, žiadny čínan. Na krabici bolo popísané že je z leštenej ocele, že ako super sa hodí do detskej ručky a ako super je tvarovaný, aby dietatko spokojne mohlo papat a na záver bolo napísané " používat mimo dosahu detí" 😀

zeleny_cajik
21. mar 2012

@kvetinka211 neviem o tom, ze by mali normy na nebezpecne latky vekovu hranicu, skor ide o tie male kusky. Minule sme dostali take nieco ako tvrde neforemne hryzatko a ze od troch rokov. No neviem, co by s tym trojrocne dieta robilo.

abbey1
21. mar 2012

@zeleny_cajik Kvetinka má pravdu. Sú aj iné limity na toxické a iné látky pre malé deti. Preto sa chránia takto nezmyselne nápismi. Staršie deti už asi hračky neožužlávajú, ani sa im nedostávajú toxíny cez pokožku! 😠 😠 😠
Detské hračky a celkovo žiadne veci by nemali obsahovať tieto rôzne "dobroty".

zeleny_cajik
22. mar 2012

@abbey1 aha, dik za info 🙂