Hračky nevyrobené v Číne

eaa
5. apr 2013

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či sa tu okrem mňa nájdu nejaké mamičky, ktoré sa snažia deťom kupovať hračky, ktoré nie sú made in China? Aké hračky deťom kupujete? Až keď sa mi narodili deti, zistili sme s manželom, aký máme trh zaplavený pochybnými výrobkami z Číny, čo vyrábajú niekde za pár šupiek, len aby firmy čo najviac zarobili, a tie teda deťom kupovať nechceme, resp. ich kúpu úplne obmedzujeme, keďže nečínske hračky sú u nás vzácny tovar. Čo sa týka zaručene overených, známych hračiek, ktoré si dávajú hračky vyrábať v Číne, to tiež nemusí byť vždy úplná výhra, viď napr.
http://bocianiehniezdo.conetix.sk/content/preco...
Je to inak fakt strááášne náročné, nájsť hračky, ktoré ešte sú vyrábané v serióznych krajinách, preto by som sa chcela poradiť, ak tu teda niekto podobný s týmto "zmýšľaním" je, kde kupujete hračky? Vďaka 🙂 🙂 🙂

evening_star
5. apr 2013

Nedá sa úplne všetko hádzať do jedného vreca, že made in china. Napr. Phillips Avent je dobrá kvalitná značka, má kvalitné veci, a tiež je to made in China. To je len príklad. Holt, lacná pracovná sila... Podľa mňa by nemala byť jediným kritériom pri výbere hračky krajina, kde je vyrobená. Aj v iných štátoch sa vyrábajú pochybné hračky.

eaa
autor
5. apr 2013

@evening_star Samozrejme že krajina pôvodu nie je jediným kritériom, inak by mi to mohlo byť úplne jedno... Veď práve pre kvalitu zisťujem, ktoré hračky nie sú v Číne vyrábané. A samozrejme, že nehádžem všetkých do jedného vreca, ale, ako som už písala, ani značka nemusí byť zárukou kvality a bohužiaľ, na zoznamoch škodlivých hračiek sa v drvivej väčšine nachádzajú hračky vyrobené v Číne, príp. ešte v Poľsku. Nebudem ich podporovať, v prvom rade ide o zdravie mojich detí a nie o zisk veľkých firiem 😉

katkaseiner
5. apr 2013

No musim povedat, ze vdaka tebe som sa dostala k zaujimavym informaciam co sa tyka Slovenskej obchodnej inspekcie.... na zadok padam...
Este ohladne Fisher pricu... prvykrat som o tom pocula, ale iste zacnem trosku viac googlit, lebo mame ich vyrobky a nie je ich malo....
Som z toho celeho dost smutna ☹

natalienka12
5. apr 2013

No dnes je už všetko made in china a čo nie, je nehorázne drahé. My sme kúpili malej nejaké hračky v Rakúsku, ale to bol taký drevený vláčik. Plyšové hračky neviem či nájdeme vyrobené inde ako v číne. Prečo neexistuje seriózny výrobca hračiek na Slovensku? Teda ak existuje, ospravedlňujem sa, že o ňom neviem. Lebo by svojimi cenami nedokázal konkurovať čínskym hračkám. Dráčik je všetko čína.

hradnapani
5. apr 2013

@eaa dobra tema, chvalim 🙂 a dufam, ze sa tiez dozviem nejake overene znacky. Tiez sa to snazim sledovat, ale castokrat som bezradna, velka vacsina bud cinske alebo polske. Ale aspon ako tak sa mi pozdavaju hracky z Lidla, lebo tie maju na stitku, ze su preverene nemeckym skusobnym ustavom (taka kvetinka je na tej znacke). Akurat, ze hracky tam maju tak dvakrat do roka. Ale aspon nieco. A este som tuto znacku kvality videla parkrat aj na niektorych hrackach (nie vsetkych!) v Kik-u.
A tak trochu spolieham aj na hracky z Ikea - aj ked aj tam uz mali zopar nebezpecnych vyrobkov.
A tak radsej potom nakupujem vela kniziek 😎

natalienka12
5. apr 2013

Ešte som chcela dodať, že hračky z Dráčika sú síce čína, ale celkom sa dá. No nekupovala by som hračky na internete, pred Vianocami som malej kúpila nejaké hračky na internete (kto chce, dám kontakt do IP) a to bola katastrofa. Handerná bábika bola prvý deň čo sa s ňou Vanesska hrala rozpáraná, kočík zlomený, no katastrofa. od Fisher price máme hovoriaci hrniec, ten už toľkokrát spadol na zem a stále funguje, aj taký foťák spievajúci, sú to kvalitné hračky, ja sa na Fisher price sťažovať nemôžem, no len sú drahé.

eaa
autor
5. apr 2013

@katkaseiner aj ja som bola z toho prekvapená a frustrovaná, keď som sa o to začala trochu zaujímať. Dnes je to bohužiaľ tak, že ani reklama a známa značka nemusí byť zárukou kvality, veď nemôžeme vedieť, ako to tam tí Číňania vyrábajú 😖 A len tak na okraj, je smutné, že máme podporovať ich, keď tu máme takú veľkú nezamestnanosť... Inak máme doma niektoré hračky Bruder vyrobené v Nemecku, ani neboli oproti Fisherprice a podobným značkám drahé, a to je teda hneď na prvý pohľad vidno rozdiel...

natalienka12
5. apr 2013

@hradnapani áno presne Lidl a ešte rakúske reťazce Hoffer tiež majú hračky s atestom, ale myslím, že len také drevené skladačky, akože spokojnosť, ale plyšáky nezoženieš nečínske

jo111
5. apr 2013

Nasla som tuto temu na uvodnej stranke, len ma napadlo, nenakupujete niektora na sashe.sk? Je tam aj dost vyrobcov hraciek a su to slovenske vyrobky a rozumne ceny.

kvetinka211
5. apr 2013

@eaa no darmo nakupis 5-6 drahych v europe vyrobenych hraciek (a dietatu by asi aj stacili na hranie), ked od rodiny dostanes 10-20 dalsich roznej kvality ... no vyhodis to a pohnevas si rodicov, svokrovcov, surodencov? To jedine od zaciatku dat vsetkym jasne najavo ake hracky sa budu v detskej izbicke nachadzat (a uz aby zacali setrit na 3 kocky 🙂 .. alebo sa s tym treba nejako zmierit a odlozit iba veci ktore su ocividne podozrive ci uz spracovanim alebo nevhodnostou pre dany vek dietata. Ale tiez by som radsej privitala menej a kvalitnych hraciek nez tony cinskeho plastu. Hoci priznam sa, ze som sa nechala minule napalit a kupila som hasicsku stanicu za 7e, ktora mala zadnu stenu z papiera (samozrejme to cinski sudruhovia aj slovensky ziskuchtivy dodavatel zabudli uviest na krabici ...)

natalienka12
5. apr 2013

@jo111 ja nie, som pozerala na sashe, ale niektorí nevedia, čo by pýtali od dobroty

hradnapani
5. apr 2013

@natalienka12 ano, to je pravda, ze ani tam nie su ine plysove hracky ako cinske, ale aspon su preverene. Vyber teda nie je bohvieaky, ale aspon nieco 😒

eaa
autor
5. apr 2013

@hradnapani knižky zbožňuje aj malý, hlavne drevené leporelká, aj keď mnohé vydavateľstvá ich už dávajú tlačiť do Číny 😠 ale chvalabohu sa stále dajú kúpiť aj naše, dokonca aj v tescu som našla také 😕 😀
@kvetinka211 ja som tiež zástanca názoru, že radšej menej hračiek, ale kvalitných, ako plná detská izba - deti potom aj tak nevedia, s čím sa hrať. My sme príbuzným hneď od začiatku prízvukovali, nech nekupujú čínske hračky, väčšinou to rešpektujú, a keď nie, tak potom úraduje môj muž, taktne ich likviduje - odkladá do krabice na povalu.
@natalienka12 hračky od fisher price sú fakt odolné, ale bohužiaľ človek nevidí do toho, akými farbami sú napr. natreté a nechcem sa dívať na to, ako ich olizuje moje dieťa, bohvieaký toxický humus obsahujú. Bohvie, z čoho je napr. čoraz viac detí hyperaktívnych. Inak plyšové hračky som fakt nenašla iné ako čínske, ale u nás je takou alternatívou napr. česká značka šapitó - veľmi pekné hračky, síce látkové, ale myslím, že môžu kľudne konkurovať plyšovým, deti sa s nimi radi hrajú 😉 Pre chlapcov sú inak veľmi kvalitné tie spomínané nemecké Bruder, z českých firiem Moravská ústredna Brno (majú napr. krtkov) - tí už tiež dávajú výrábať do Číny, hlavne tie drobnejšie hračky a tie hovoriace, ale väčšie, myslím nad 25 cm si vyrábajú v Čechách. V Čechách vyrábajú aj krásne drevené hračky, napr. Detoa. Ak ma ešte napadne nejaká značka, napíšem.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanka.7
5. apr 2013

Ja nakupujem najradsej hracky od firmy Haba - niektore maju vyrobene cisto v Nemecku, niektore scasti v Nemecku a scasti v Cine, ale nerozlisujem to. Nemyslim, ze by si dovolili riskovat povest, kedze na tej stavaju.

anuska74
5. apr 2013

ak tak hračky montessori, úplne najjednoduchšie vyrábať a hrať sa takto doma.

eaa
autor
5. apr 2013

@fidka79 tú tému mám preštudovanú veľmi dobre a výsledok je, že neočkujeme 😉

soldi
5. apr 2013

@eaa moj maly ma najradsej lego duplo a na krabiciach je napisane: made in denmark, mexico and czech republic 🙂
mam tu 4 krabice vedla seba (nachystane na narodeniny) a ani na jednej nie je cina 🙂

pingu1
5. apr 2013

hracky nevyrobene v cine.. hmmm ... su take?

katarina105
5. apr 2013

@pingu1 ale sú, aj keď musíš dlho hľadať 😉

briketa
5. apr 2013

@eaa jedna z najuspesnejsich hraciek vsetkych cias je doma robena plastelina:
1 hrncek muky
1 hrncek vody
2 PL vinneho kamena
1PL oleja
1/2CL soli
zmiesat a nad strednym ohnom zahrievanim varechou vymiesat na plastelinu

eaa
autor
5. apr 2013

@briketa dik, to určite vyskúšame 🙂 Len ten vinny kamen - kde kúpim?

briketa
5. apr 2013

@eaa u nas to dostat normalne v potravinach medzi koreninami (biely prasok) . ono sa to pouziva pri urcitych peceniach

ivanka.7
5. apr 2013

@soldi hej hej, legaci su super 🙂 ta ceska tovaren je na Kladne 🙂

josenka
6. apr 2013

@eaa Naši chalani majú radi Igračkov, bývalá československá hračka, teraz česká a vyrába sa v Čechách.

kebulina
8. apr 2013

To vyrába moja bývalá spolužiačka s manželom http://www.drevenysvet.sk/