ahojte maminky... rozmýšľam nad kúpou hracieho setu play doh na vianoce pre 4ročného chlapca. Prosím poraďte mi, ktorý má u vás úspech?
Àhoj, my play dough mame a sme velmi spokojni. Zara to zboznuje. Ono to zaschyna, ale len, ked to nechas vyschnut. Ja to stale pekne odlozim a prepracujem. Mame to uz dlho a vobec mi to nezaschyna. A to, co zaschne, povysavam.
Vsetko play dough je dobre - kitchen set a burger sety, ale najviac oblubene su na robenie zmrzliny 🙂 Mas aj take, ktore robia hrady pre princezne a podobne. Je toho straaasne vela 🙂
@martinaka3.5 My mame radi iba plastelinu. Decka maju radi kreativitu a robia veci po svojom. Mali sme aj set, ale s tym sa hrali chvilku. Radsej si robia vlastne vytvory.
Ale pre 4-rocneho chlapca je jedno....ten uz zvladne hadam kazdy set.
ahoj,moj maly sa snimi velmi rad hrava,a ako pisala lenka_b plastina zaschne ked ju tam nechas zaschnut,samozrejme ked je dlhsi cas na sete odlozena tak stvrdne.staci po hrani odlozit plastelinu naspet do kelinkov a moze sa snou hrat neskor znova.My mame ranajkovi set a na vyrobu cukroviniek a velmi rad vyraba na nej kolaciky a aj spolu sa na nich dost dlho vyhrame 😉 takze mozem len odporucat.
@martinaka3.5
dnes som našla na nete plastelínu moon dough a za veľmi dobré ceny - poznáte je niekto?
@martinaka3.5 ahoj, u nás sa najviac osvedčil "zubár" a perfektne sa zahrali a ešte aj zahrajú s modelovanín postavičiek... len neviem ako sa volá ten set, radi obaja formujú, tak majú aj samostatné modelíny - rôznych farieb ...len s vykrajovacími paličkami aj "guličkovú" modelínu a "pieskovú" ... ale, je to jedno aký druh, všeobecne platí, že modelínu treba "udržiavať"... t.j. nádobky, v ktorých je modelína, treba poriadne uzavrieť, aby nevyschla ... je pravda, že sa ťažšie odstraňuje, ak zatvrdne na koberci, ale podľa mojej mienky, určite lepšie ako plastelína ... (plastelínu používame samozrejme tiež - a vo veľkom... 😉...)... takže, aby som to zhrnula... deti veľmi radi formujú a modelujú, takže je úplne jedno, aký set vyberieš ... možno len, keďže máš chlapca, vyberala by som niečo "chalanské" ... my sme mali napr. aj set s dinosaurami ... (lacný a narobil veľa radosti, lebo náš synček má rád všetko o dinosauroch; tie vykrajovacie formičky používa ešte aj teraz na vykresľovanie obrysov dinosaurov na papier a potom ich vymaľuje...🙂)
Dievčatá ktoré je najvhodnejšie ako prvé? Neviem či to bude malú baviť, tak nechcem hneď zmrzlinu,zubára a také veci. Je nejaký základy set s náradím? Alebo v každom sete je to náradie (nožničky, valček atď. )???
Neviete kde by som zohnala play doh set so psíkom-vyrábajú sa tam šteniatka a pod. V predaji už žiaľ nie je a v bazáriku som nenašla, malá je do tohozamilovaná.
@martinaka3.5 u nas sety moc uspech nemaju,nehovoriac o tom, ze tam zaschyna ta plastelina,potom to vsade opadava,drobi sa to. 🙄 tazko sa to z toho vybera.
vzdy je potrebne to uplne vycistit-no na nervy pre mna.
maly to zdedil po starsom bratovi a iste nekupim ziaden novy. 😝
hrava sa kazdy den s plastelinou,ale vysatcime si z vyrezavacmi,co roznymi otlackami a jasne ze s fantaziou-ktoru tie konkretne vytlacene tvary cez sety play doth ani moc nestimuluju. 😝