Dobrý deň 🙂 Riešime s manželom nejaký darček pre kamarátovu dcéru, ktorá má 4 roky. Je veľmi bystrá a vnímavá, len zrak jej veľmi neslúži od malička. Oblečenie ako darček nechceme, pretože to dostáva permanentne na všetky možné aj nemožné sviatky..tak by sme chceli zmenu. Máte nejaký nápad?? Ďakujem vopred všetkým
velmi dobre je hmatove pexeso... da sa urobit... dvojice roznych materialov, s roznym povrchom....
Rozoznáva hlavne sluchom a hmatom, oči veľmi neslúžia :/ Na internete som našla zvukové pexeso v pexiku a tak dumám či je to vhodné. Neskúšal to niekto? Mne sa to veľmi páči a názor odborníka-rodiča by pomohol 😉
@evi_b Nepíšeš či rozoznáva zrakom niečo, nejaké obrázky, farby, alebo len svetlo? Ja by som kúpila nejakú interaktívnu hračku, ktorá obsahuje rôzne hmatové a zvukové vnemy. Prípadne by som sa pozrela po jazykovej knižke, kde sa predhovoria slovíčka a nejaké zvuky v angličtine. Niečo podobné som kúpila neterke. Prípadne niečo čo ju baví, ak dokáže kresliť tak nejaké mega balenie voskoviek alebo farbičiek, odtláčatká do atramentu, nálepky, nejaké špeciálne vodové farbičky... Toto myslím deti vždy poteší asi najviac.