Edícia Kúzelné čítanie - skúsensoti

katrinka8
4. okt 2016

Ahojte baby, máte skúsenosť s edíciou Kúzelné čítanie od Albi? Premýšľame, že by sme deťom kúpili, resp. skôr cielene asi staršej dcérke, len je to aj dosť peňazí za to pero, a neviem, či to je také zaujímavé, ako to pôsobí. Zaujme to deti? Či je to len taký haló efekt? Dcérka má 6 rokov, je prváčka, synček bude mať 3. Takže spoločné niečo tam asi nenájdeme - možno len tú Perníkovú chalúpku, ale to netuším, čo sa s tým dá robiť okrem čítania. Kukala som na youtube video o tom, ale nič podstatné som sa tam nedozvedela. Budem vďačná za Vaše postrehy 🙂

eleaelea
5. okt 2016

Moje děti ju majú a já osobne by som ju kúpila znova. Dceru zaujímajú Zvieratka a Učenie hrou. Malý fičí na Perníkovej ch., ale niekedy aj zvieratka pustí. Chystám sa dokúpiť ďalšiu. Odprùčam

katrinka8
autor
5. okt 2016

@eleaelea - a tá Perníková chalúpka je "o čom"? Resp. čo to robí okrem toho, že to zrejme porozpráva tu rozprávku. Lebo synček má, napr. ledva 3 roky, tak neviem, či by to bolo aj pre neho. Staršiu by zrejme knižka nejaká na určitú dobu bavila, ale zase ak to je také, že to za mesiac-dva bude zapadnuté ležať v kúte, neviem, či za to vyhodiť toľko peňazí... Inak dcérka má knižky veľmi rada. A koľko rokov majú Tvoje deti?

edn
5. okt 2016

@katrinka8 ja by som tu pernikovu chalupku nekupovala uz takym velkym detom, bude to pre ne nudne.. my mame hrave ucenie - to je super a myslim, ze by to mohlo zaujimat obe tvoje deti..

katrinka8
autor
5. okt 2016

@edn - ja som tú Perníkovú chalúpku myslela skôr pre mladšieho 3-ročného, ale aj manžel povedal, že to bude o ničom 😉 To Hravé učenie bolo písané od 5 rokov. Bolo by to OK aj pre 6-ročnú prváčku? Lebo podľa ukážky na Martinuse sa mi videlo, že na to je už ona veľká a malý synček zase malý. Ale ak mám pravdu povedať, to ma zaujalo z celej edície najviac. A ešte som sa chcela opýtať, či tie perá máte pre každé dieťa 1, či majú spoločné?

edn
5. okt 2016

@katrinka8 neviem co vsetko vas maly ovlada, ale nasa tu knihu dostala k trom rokom a nevie tam sice vsetko urobit, ae zabavi sa s tym.. pernikova chalupka ju bavi chvilu, lebo rozpravku pocuvat nechce a su tam len ulohy, ze co vydava tento zvuk a ona musi kliknut.. to je vsetko.. kdezto v tej druhej je tych uloh omnoho viac a su rozdelene na tri kategorie.. v troch rokoch vedela mala tie najlahsie ulohy, teraz ma 3 a pol a uz vie aj tazsie.. najtazsie este vacsinou nezvlada.. ale mame aj jeden a pol rocnu a ta si tam klika na zvieratka a tak - tiez ju to bavi.. samozrejme ale musim pri nich sediet a pomahat.. a pero si myslim, ze staci jedno, lebo aj tak nemozu klikat obidvaja naraz, takze sa budu musiet podelit.. jedine, ze by mal kazdy svoju knihu..a myslim, ze sa pri tom urcite zabavi aj 6 rocna, lebo aj mna to bavi 🙂 hoci pre nu uz to bude moc jednoduche.. ale su tam aj pismenka a povolania a tak.. ale ked mozem povedat svoj nazor, ja by som za tie peniaze tu knihu nekupovala, ovela lahsie a hlavne LACNEJSIE je stiahnut si vselijake aplikacie do mobilu.. podla mna ta kniha deti nezabavi az na taky dlhy cas za tie peniaze.. ale kazde dieta je ine..

katrinka8
autor
5. okt 2016

@edn - ďakujem veľmi pekne za názor a rady 🙂 Toto som potrebovala počuť, takú reálnu skúsenosť. Lebo mne to na základe reklamy pripadá ako také dosť veľké haló, ale tam to aj končí. A trochu aj to, že urobia tie úlohy raz, a potom ich to už nebude baviť. Že to je také len na dočasné zabavenie, a to za tú sumu sa mi nezdá zase dobrá investícia, fakt to stojí veľa peňazí 🙂 To už radšej asi dokúpim Logico sady...

edn
5. okt 2016

@katrinka8 zas to nie je uplne take, ze len na jeden raz, ale proste male z toho neboli az take unesene za tie peniaze..myslim si, ze su aj lepsie hracky za tie "prachy" :D niet za co

katrinka8
autor
5. okt 2016

@edn - no, asi by to aj u nás tak dopadlo, si myslím 😉 Ja som to pôvodne vnímala ozaj niečo ako knihu skôr, nie hru. Takže nič z toho 😀

zviz
5. okt 2016

My mame Hrave ucenie aj Svet zvierat. Dcera ma 3 roky a 8 mesiacov a velmi ju to bavi. Nevie sice vyriesit vsetky ulohy ale zabavi ju to na realativne dlhsi cas a aj sa pri tom uci. Vzdy lepsie vyhodit peniaze sa takutu "hracku" ako za blbosti, ktore dietatu nic nedaju.

katrinka8
autor
5. okt 2016

@zviz - no len mne má staršia 6 a mladší ani 3. Napr. také Logico vidím, že ešte nedáva - nevydrží pri tom, hoci niečo je od 3 rokov. Chceli sme to dať ako darček, takže by bolo asi od veci dávať to dieťaťu tak, že "veď časom ho to zabaví". Ale zase keď som videla ukážku zo Sveta, tak mi to prišlo také strašne naplácané informácie na 1 mieste, že z každého rožka troška, proste že chceli tam všetko možné narýpať, aby im tam vyšlo 2000 zvukov... Ale tak ozaj len pocitovo. Ja nie som moc fanúšikom takýchto elektronických hier. Myslela som si, že to bude viac o čítaní, o príbehoch, len som si to nevedela predstaviť. Teraz vidím, že je to skôr hra.

zviz
5. okt 2016

@katrinka8 bohuzial to sa vam asi nepodari najst momentalne taky darcek aby zabavil obe deti. Trojrocny vekovy rozdiel je v detstve dost, maju odlisne chapanie a aj zaujmy. Tiez mam medzi detmi 3 rocny vekovy rozdiel... Mne toto kuzelne citanie nepride ako hra, ale skor ucenie. Mozno hrave citanie by vadu dcerku uz nebavilo, lebo su tam veci ktore uz vie, ale syna by to isto zaujalo. A zasa Svet zvierat je super pre 6 rocnu. Jednsk sa nauci vela o biotope zvierat, ake zvuky vydavaju, cim sa krmia a nasledne sa moze otestovat v troch urovniach narocnosti. Je to podla mna super. Pre starsie deti je aj Anglictina a Atlas sveta. Tieto este nemame ale casom dokupime. Je to vec nazoru ale mne to vobec nepride preplacane a fakt sa mi to velmi paci.

ivage
5. okt 2016

U nas lezia knihy a pero odlozene v krabici. Dceru 4,5 rocnu zaujali len na chvilu (Atlas sveta a Anglictina). Ale dufam, ze ju to este zacne bavit...

erika1811
24. nov 2016

ahojte neviete mi nahodou povedat ze ked kupim 2 rozne balenia ci mi pojdu obe pera na jednu knihu??lebo mam dvojicky a urcite by sa mi hadali o to jedno pero 😒

edn
24. nov 2016

@erika1811 ano, pojdu..

erika1811
24. nov 2016

@edn
dakujem pekne

sana15
24. nov 2016

Ja som vlani kúpila ako prvý Atlas sveta a zaujal, tak postupne som prikúpila všetky ostatné tituly aj hru do auta. Bavilo a baví to rovnako deti 4 a 6,5 ročné. Akurát Hravá angličtina je zatiaľ púšťaná len v slovenčine. Nebavia sa s tým každý deň, ale keď to chytia,tak veru hádka o pero je stále. Teraz idem objednať aj novinky-Slovensko a Obrázkový slovník. Podľa mňa sú to dobre investované peniaze a určite by som to kúpila znova. Už sme darovali aj mladšej neterke-konkrétne Hravé učenie-myslím,že od tých 3 rokov je výborná.

erika1811
24. nov 2016

my budeme mat 2.5 roka ale tie zvieratka sa budu pacit aj zaujmu...teda dufam 😀 a chcela by som este jednu ale to neviem ci muz povoli..u nas je velka bitka o hracky a to maju skoro vsetko dvojmo 😒
tu druhu musim ete premysliet neviem si vybrat je ich dost 😀 mozno hrave ucenie alebo pernikovu chalupku na ostatne su moc male...

marlen5
26. nov 2016

ja osobne s nou nemam skusenost, ale tiez sa po nej pozeram uz dlho. Ja mam rozne vzdelávacie aplikacie stiahnute v tablete aj 3 rocneho to celkom bavi. Ale tak kniha nie je nejak podla môjho gusta. Tak stale vaham. No objavila som nieco take a toto sa mne osobne akosi viac pozdava. Nemate niektora skusenost s tymto? http://hovoriaceknihy.sk/produkt/mia-na-farme/

erika1811
26. nov 2016

Tato ma ale tenke stranky takze zivotnost u nas by nebola moc dlha.pre vacsie deti asi ano🙂

ivanulienka8
1. nov 2017

@ivage dobry den nahodu nepredavate?

ivage
1. nov 2017

@ivanulienka8 dobry den, nie, nepredavam, akurat rozmyslam, ze dokupim dalsiu knihu 🙂

kim_rossi_stuard
17. nov 2017

ahojte, min. rok dostali nase deti <2.5r 6r 8r> pero a 3 knihy k nim, vyberali sme podla veku a zaujmov - svet zvierat, do auta a spoznaj svet a velmi ich to bavi. Vsetkych troch. Kazde dieta co k nam pride sa s tym zabavi aspon 20 min. co je v ich veku fakt vykon. Tento rok dostanu dalsie 3 knihy, a dcera este ludske telo k narodeninam. Som rada, ze kazdy rok pribudaju nove knihy, a osobne im radsej kupim toto ako nepotrebne somariny, co vyhodime po neakom case. Knizky su pekne spracovane a nahovorene hercami. V nasom okoli si ju kupili po odskusani dalsie 3 rodinky a maju ich tiez radi

januska2
25. dec 2017

Dodry den ako nastavím pero aby išlo aj na iné knihy máme ľudské telo no pero hovorí že nenajdene poradte mi :/
Ďakujem

jasminkaj
25. dec 2017

@januska2 Vždy keď začínaš "čítať" novú knihu, treba najskôr perom ísť na symbol zapnutia/vypnutia na prvej strane danej knihy.. inak ti ostane pero nastavené na predošle čítanú knihu 😉

ivage
25. dec 2017

@januska2 Podarilo sa, uz funguje kniha? Ak nie, je potrebne prihlasit sa na webove stranky Kuzelne citanie a tam si stiahnut novu knihu do pera. Vcera vecer sme to absolvovali 🙂. Prijemne citanie

januska2
26. dec 2017

Ale treba napojit ceruzku dobpocitaca ci ako :/ mozem to urobit cez mobil ? Pocitac mam momwntalne off :( mozte mi podrobnejsie napisat ako ste to urobila velmi pekne dakujem

januska2
26. dec 2017
januska2
26. dec 2017

@jasminkaj
To viem len na novw knihy pero nereaguje treba stiahnut do ceruzky len neviem ako

dzina007
26. dec 2017

Tak ja mam napriklad doma 3 a 4 rocneho a ich strasne bavi prave pernikova chalupka a hrave ucenie a zvieratka... ale ich ani nebavi tam robit ulohy ale pocuvat zvuky... na tom sa bavia najviac... zboznuju fatkasa ako rozprava akonjezibaba...
Ano vela veci sa da stiahnut ako appka cez mobil zeby sa mi koje deti hrali na mobile... ale ja som rada ze sa moje deti na mobile hrat nevedia a ani ho zapnut a ani ich to nrzaujima... 🙂
Ale proste aj s tou knihou maju obdobia ze niekedy ich to nebavi vobec a aj dva tyzdne sa jej nechytia a niekedy sa biju o pero... a stravia velacasu nad obrazkami...

jasminkaj
26. dec 2017

@januska2 Jááááj, ja som ťa zle pochopila 🙂 Treba si z ich stránky stiahnuť do počítača verziu pre konkrétnu knihu a potom do PC zapojiť ceruzku a preniesť si ten súbor 😉