Ahojte viete mi poradiť ak máte doma či sa oplatí drevené chodítko nešmyka sa po dlažbe alebo parketoch?
Ešte rozmýšľame nad montessori hojdačkou no neviem či do nej ísť počula som aj o piklerovej triangli ale to mi už nepríde úplne bezpečné 😀
Choditko neodporúčam.
Montessori hojdacku mame od malého 9m. Ideme dokúpiť aj triangel a dosku, nech ma set. U nás topka vec, využívaná denne odkedy ju dostal.
Ja som tu montessori hojdačku po troch rokoch hnitia vyhodila na zberný dvor a triangel je na povale, takže toto je môj názor 🫣 Chodítko sme mali plastové, ale na von a vonku ho menšia dcéra využila. Toto sa bude šmýkať a pôjde to rýchlo, na von nepoužiteľné. (Mali sme aj drevené opachy)
Triangel sme mali a aj kamošky. Niektoré deti sú na tom nonstop, niektoré vôbec (môj to prvý rok využíval na púšťanie autíčok a keď už som sa ho chcela zbaviť, zrazu začal liezť a hojdať sa v ňom 😂).
Chodítko z vývojového hľadiska je podľa mňa zlý nápad. Keby mi niekto kúpil, rovno ho pošlem vrátiť alebo odnesiem niekde do osady. Ale to je len môj názor.
@bibssli Mali sme hojdacku aj triangel s doskou cca. tak od 10 mesiaca. Vyuzili sme ich ale iba velmi kratko, kedze synovi sa za par mesiacov obe veci zunovali. Chodime kazdy den na ihrisko a teda tam si liezol a hupal kolko chcel a to ho bavi dodnes 😁. Takze odporucam kupit iba za bazarovu cenu (my sme tiez tak kupovali) a ak dietatko nebude bavit, tak rovnako posuniete dalej a neminiete zbytocne vela penazi na nieco, co vam potom bude iba zbytocne priestor zaberat. Samozrejme je to velmi individualne, poznam deticky, ktore sa na tom vyhrali dlhsie 🙂 treba skusit.
Choditko, ako uz bolo pisane aj vyssie, je viacej na skodu, ako na uzitok.
my sme mali drevenu kocku - choditko avšak synovi som to nedovolila tlačit je to po fyzio stranke nevhodné , mal to skor ako hračku dokym nezačal sam chodit tak si to tlačil alebo vozil veci natom
ak maš hojdačku kde dať tak je to fajn ,ale po čase to dieta prestane baviť ked to bude mať stale na očiach
skor by som investovala do ortopedickych pomocok ako je ježko, senzoricky chodnik a pod
kedze ihriska vonku maju lepsie možnosti na trenovanie preliezania a lezenia
My sme piklerovej triangel aj s doskou a hupackou.kupovali k 1. Narodeninám
Teraz má dcéra 3,5 a na húpačku už prdí ale triangel využíva stále. Za mňa super investícia. To drevené chodítko sa na parketách šmýkalo
kolieska sa nesmykaju, ale otacaju, to cierne je pogumovane
a triangel je za mna lepsi, nakolko si drzi stabilitu do hojdacky ak sa dieta oprie prevrati sa...