Ahojte,
prosím poraďte, ktorí z týchto dvoch vybrať pre 2 ročné dieťa. Páčia sa mi obe no neviem sa rozhodnúť. Ak má niekto skúsenosť s obidvoma budem vďačná za radu.
Ďakujem za odpovede 😊
Presne toto som sa pytala pred rokom. Nakoniec sme kupili drevenu. Maly sa s nou vela hra. Takze 100% vyuzita.
Ma aj lego duplo, nie vlacik, ale ine sety. Prehra sa aj s tym, ale potrebuje asistenciu.
My máme obe s hrá sa podľa nálady, niekedy Duplo, niekedy drevená dráha. Prvé sme mali Duplo, neskôr dostal drevenú dráhu.
My máme drevenú, syn má 5 a pol a stále ho to baví- skladá, mení, zvyčajne je dráha cez celú izbu 😀. U švagrovcov bola aj duplo dráha, keď sme tam boli vždy sa mu to páčilo, ale bola omnoho menšia, tak to vždy bolo skôr len také chvíľkové, nemali nejak možnosť to veľmi modifikovať, upravovať atď…
Za mňa teda- wow budú obe, možno duplo chvíľu bude aj zaujímavejšie, no z dlhodobého hľadiska hlasujem za drevenú- len sa priprav, budete dokupovať koľajnice, nikdy ich nie je dosť 😀🙂
@nikola3551 ak ti ide hlavne o dráhu tak radšej drevenú ale ak syn rád už pomaličky skladá kľudne aj duplo každopádne ani jedným nič nepokazíš kedže sú to hračky, kde sa dajú dokupovať diely a pod takéto typy hračiek mám najradšej ak zaujme máš vybavené aj rovno čo na ďalšie narodky meniny alebo len tak a vieš, že to bude úspech ☺️
@nikola3551 u nás radšej Duplo
Drevené vláčiky a dráhy máme plno a vytiahne to raz za 2mesiace
Duplo fičí každý deň
U nás je viac vybratý vláčik duplo, dokúpili sme postupne koľajnice, mosty, druhý vlak
U nás išlo viac lego.
@nikola3551 u nás len drevená dráha, a s elektrickým vláčikom úplne top! Existuje k tomu vláčik aj na usb nabíjanie. Zakaždým postavili inu dráhu, cez celú izbu, alebo z izby do izby, dokupovali sme doplnky, koľajnice, veľa sa s tým vyhrali.
Drevenu a mozes dokupovat komponenty. My mame doma aj takuto drevenu autodrahu s parkovacim domom. Vsetko kompatibilne (mame hlavne lidl, ale doplnene aj z Ikei). Nas ma teraz 5 a hra sa s tym uz treti rok. A projektovat zeleznicu bavi i mna😊, co moj syn oceni najviac, ked sa hram s nim. U nas duplo vobec neficalo, ale od 4 rokov potom rovno lego. Toto su asi dve najoblubenejsie hracky - lego a vlaciky. A tiez babky, ked sa pytaju aky darcek kupit, tak namiesto xy plastovych blbosti mozem povedat aby dokupili nieco do zeleznice alebo lega (Nefunguje to vsak na 100%, blbosti kupuju stale).
@nikola3551 u nás viac Duplo. 🙂 a aj keď sa ti stratí časť, tá vieš po jednom kuse dokúpiť z oficiálnej stránky Lega. Pri tom drevenom keď stratia, už nemajú..
Ale drevená ťa vyjde oveľa lacnejsie
Ja idem dokúpiť ďalšiu sadu k tomu Duplo, lebo malého to stále veľmi baví, a to už bude mať päť rokov. Ma aj drevenú dráhu (nie vláčik, ale taká džungľa z LIDL), a tiež ju vyťahuje. Asi tak pol na pol by som povedala. Sama by som si nevedela vybrať a to máme skúsenosť 🙈 ani s jednou nič nepokazíš a myslím, že ta drevená vyjde lacnejšie.
@nikola3551 Duplo
Mali sme obidve, u nas islo viac lego, drevena draha zo zaciatku sa s nou pohrali a nakoniec som to predala, lebo na to sadal prach.
Mame obe, u nas sa zahra ovela viac s tym duplo vlacikom, ta drevena ho veru nechytila
Mali sme obe. Duplo skor ked bol mladsi, teraz uz predavam. Drevenu vytahuje doeraz, lebo je variabilnejsia - rozne tvary kolajnic.
@nikola3551 máme obe a nie len jednu ale aj iné sety.lego je drahšie menej kociek a aj iné sety sú drahšie . Drevená vlacikova dráha napr. S Lidla sú cenovo dostupnejšie. Napr lego vláčik vás vyjde 50eur než drevena dráha okolo 20e. Vláčik lego je vhodnejší pre 2rocne. No drevený má aj maličké časti aby to dieťa nespapalo.
My máme Duplo a môj dvojročný už vie aj nieco skladať