Dostávame plyšáky, ktoré nepotrebujeme

azbestica
18. feb 2013

Ahoj chcem sa poradit ako mozem zastavit prival roznych plysovych hraciek, ktore dostavame od rodiny a znamych. Dcerka ma 8 mesiacov a mame 2 plne boxy hraciek....mame hello kitty aj macka pu a to ja fakt taketo vychytavky nemusim :(

medynka82
18. feb 2013

myslim, ze ked to dostala mala, tak len ona ma pravo rozhodnut, ci to chce alebo nie. Aj my mame kopu hraciek, ale raz ked trosku podrastie, tak jej ponuknem aby ich niekomu darovala, napr. detom do domova. Ale az ked sa ona rozhodne. Su to jej hracky!!!

sisaha
18. feb 2013

@azbestica staci ked im povies, ze mas radsej hracky na rozvoj motoriky, pripadne povies co presne chces...Plysaky su naozaj hlupost, sada na to prach, neda sa s tym hrat...

petraxy6
18. feb 2013

@azbestica no mala by si im povedať, čo malej majú kúpiť, tak je to asi najlepšie. A tiež povedz, že na to sadá prach a ak majú niečo kúpiť, tak nech je to praktické. 🙂

ikke
18. feb 2013

daruj dalej alebo daj do bazaru 😀
alebo si vymysli alergiu (mozno trochu "drsny" napad), ked sa okolie nevie ovladat 😝
cakat, kym sa dieta rozhodne - to by ma dovtedy asi slak trafil. plysaky nie su zlato ani nehnutelnost, ktora casom moze ziskat na cene 😅

vianne
18. feb 2013

ja osobne plysaky nemusim, niekolkych dostal a susiia sa v kute....najblizsiu rodinu som poucila, ze sa maju pytat co by maly chcel....uprednostnujeme motoricke a hlavne drevene hracky, co ma aj syn rad...skus slusne povedat, ze dieta sa s tymnehraje, nech sa radsej spytaju, co jej darovat.

zajka79
18. feb 2013

my sme tiez zacali dostavat klasicky plysaky,co ja teda tiez nemusim...teraz to robim tak ,ze isty cas pred narodeninami,meninami atd....zacnem nenapadne temu co by sa malemu hodilo,co by potreboval,ci sa neposkladame atd..(pripadne -tiez nenapadne- som realne opisala,ze maly sa s plysakmi hrava len obcas,ze ma potom mrzi ked na to len sada prach)...takze vsetci prisli na to,ze som za prakticke darceky a snazia sa to akceptovat..nebrania sa dokonca uz ani obleceniu, príp.sa poskladame na co treba-raz matrac 🙂 raz interaktivne hracky a tak.....ved pohrat sa da aj s knihou, drevenymi hrackami a tak...nie? 😉

lubina
18. feb 2013

ako pisu baby, je treba rodine a znamym povedat, ze take male dieta sa s plysiakmi ani nevie pohrat a naco si robit doma zbierku??? nech jej radsej kupia nieco normalnejsie, co aj pouzijete, kocky, skladacky a vkladacky, nieco co dietatu aj nieco poskytne.....

andrejka1974
18. feb 2013

No moja miluje plysaky vsetky má v postielke aj sa s nimi hrá ona zasa nemá rada bábiky máme spolu doma už 20 plysakov a kazdy je obľúbený, teraz má krokodila a ak sa tí tvoja s nimi nehrá a nechceš ďalšie kľudne povedz rodine čo si želá a nebude mať veľa hračiek a ked tak podaruj škôlke ja som im tam dala predtim veľa plysakov a potešili sa

michaela1990
18. feb 2013

Moj maly sa hrava aj s plysakmi aj s vkladackami ale so vsetkym🙂a plysaky su fain ved oprat sa,to da🙂 a tiez hovorime znamim co sa hodi malemu co mu treba,a co uz mame🙂

kvetinka211
18. feb 2013

@azbestica este horsia pliaga su vsetky tie hlucne piskajuce, vrndziace, pipajuce, hrajuce a blikajuce blbosti na baterky 🙂
par z nich je ok, ale vacsinou je to pekna otrava ... mna strasne bavi vyberat hracky ktore si myslim ze by mohli aj trosku rozvijat a su vhodne pre dany vek, niekedy mi je luto ked dostane taku verziu hracky, ktora sa mi zda horsia alebo totalne nepouzitelna, to je skoda ... takto som po 3 pokusoch o vkladacku nakoniec kupila sama poriadnu, kedze vsetky co sme dostali boli uplne naprd (tvary same vypadavali, bolo ich prilis vela, nadoba sa nedala zavriet a pod.) Cast rodiny sa mozno da trosku usmernit a zvysok hraciek mozes strcit do krabic, cast nechat v izbicke a obmienat ich, aspon bude mat vzdy neokukane. My sme ale skoncili s uz pomaly 5 velkymi boxami plnymi hraciek, a to mame za sebou este len 2 narodeniny a hracky kupujeme len minimalne, vacsinu dostavame 😀

maca_p
18. feb 2013

@medynka82 o par rokov, ked dieta bude schopne "rozhodovat" o svojich nepotrebnych hrackach a hlavne plysakoch, tak tie uz budu mat svoje casy najväcsej slavy davno za sebou... budu skarede, vyblednute,plne nejakych nepotrebnych prachovych castic...
tiez som nasu plysovu haved napchala do igelitiek a supla do postele. uz som ich zo dva razy aj prala v pracke a rozmyslam, koho nimi zasobim...
a aj v detskych hrackach!!! - treba robit poriadok a uvolnovat miesto takym hrackam, ktore su primerane vhodne k veku dietata. co mam osobnu skusenost, tak moj starsi ma iba jedneho oblubeneho plysaka, v podstate to ani nie je plysak ale mäkucky havko - partak do postele a mladsi nikdy neinklinoval k ziadnemu zvieratku z textilneho materialu. a materskom centre som tiez ziadne dieta za tri roky nevidela sa hrat s plysakmi.

cize ja som za zbavovanie nechcenych a nepotrebnych hraciek. 😎

svetlusska
18. feb 2013

@azbestica ja by som povedala rodine a znamym ze ked uz chcu kupovat hracky tak nech sa ta spytaju ze co potrebujes alebo co by si si pre malu priala namiesto plysakov :D my sme zatial dostali plysakov dvoch, mozes hadat ze kde su? :D pekne odlozeny lebo maly o nich nejavi zaujem...

bambola
18. feb 2013

@azbestica my sme dostali od znameho dve obrovske tasky plysakov, ked bola mala mala. teraz ma 2,5 a akurat so sebou vsade vlaci krtka, a este si tak obcasne spomenie na 2-3 inych.
Znamym sme povedali, ze plysakov mame dost a nech nenosia 🙂 ved je to lahke 😉