Poradte prosím kvalitný detský bicykel pre 3,5 r. chlapčeka s prídavnými kolieskami. Pozerala som na nete a teda je tam toho celkom dosť a neviem vybrať nejaký dobrý...
Ďakujem za tipy 🤗.
Bicykel sa vyberá podľa výšky, nie podľa veku
Ideálne vyskúšať v predajni - záleží na výške dieťaťa niekomu stačí 14 stka - niekto už dorástol na 16stku
Ak ide o zdravé 3,5 ročné dieťa, pomocné kolieska by som nedávala
1. choď aj s dieťaťom do špecializovaného cykloobchodu, tam budú vedieť najlepšie poradiť, dieťa by si malo bicykel vyskúšať, nie kupovať "od oka"
2. zameraj sa na lokálne slovenské značky, kde dostaneš najlepší pomer ceny a kvality (znova poradia v obchode)
3. vyhni sa hypermarketom a veľkým sieťam štýlu decathlon
Bicykel nie je lacná záležitosť a po jednej-dvoch sezónach ho budete meniť. Keď kupuješ nový, vezmi do úvahy, že za kvalitnú značku dostaneš niečo späť, keď ho zasa predáš. Alebo, ak už budeš mať predstavu, ktoré konkrétne bicykle sú vhodné, pozri inzeráty a kúp ho od ruky - tie detské bicykle sú zvyčajne vo veľmi dobrom stave.
Riad sa výškou, poznám viacero štvorročných, ktorí potrebujú len 14 palcové, ty už vieš akú má syn výšku. A v tomto veku tiež odporúčam bez pomocných, hlavne pokiaľ už jazdí na cykloodrazadle.
@lienkavax ako tu uz baby pisali, zalezi na vyske dietata. Ak ma vysku napr. na 16zoll ale sa este nevie bicyklovat bez pomocnych, najskor by som niekde pozicala o "cislo" mensi a naucila ho bicyklovat. Pomocne kolieska su tak velkemu dietatu skor na skodu. A ekd sa nauci, tak az potom kupit nejaky poriadny, ziadny Tesco, Decathlon a pod. Nemam nic proti decathlonu, plavky, sportove oblecenie a pod. napr. maju super ale "techniku" by som tam nekupovala. Tiez sa zameraj na vahu biku. Nech ho vladze zdvihnut, ked ho "hodi" o zem a nech ho vie dobre ovladat. Ak by mu uz pasovala 14/16, tak tie su uz casto aj na 2 sezony. Inak 14tky je netypicka velkost a mnohi znami vyrobcovia 14 ani nevyrabaju. Nase baby nar. 14tku uplne preskocili. v 3rockoch na 12tske a najmladsia ma presne 4,5 roka a je pirat ciest na 16tske. Ale pozor, nie je 16tska ako 16tska. To je len velkost koliest. Ramy maju casto roznu velkost.
Odporúčam https://bikeup.rent/sk?gclid=Cj0KCQjw1_SkBhDwAR...
Extra lahky bicykel, odmontovala som pedále po týždni som mu ich dala späť a hneď bicyklovať. Veľmi dôležitá je aj váha! Ja nedam na túto službu dopustiť a nie je to tým, že by som si dráhu značku nemohla dovoliť.
v akej cenovej relacii hladas bicykel?
my sme kupovali bicykel aj pomocne kolieska zo stranky cyklospeciality
@lienkavax pre 3,5ročného pozerať veľkosť kolies 16 a vyberať podľa váhy - váhy bicykla myslím... aby nemal 15kg napr.