Mate prosim vas niekto skusenost s detskym bicyklom Gizmoo, velkost 12? Nasla som ho novy na predaj za dobru cenu,ale je bez zaruky,tak ma zaujima aka je kvalita tohto bicykla? Dakujem vam za vase nazory a postrehy.
Dobrý deň, chcem sa Vás opýtať, či ste si ho kúpila, ak áno ste sním spokojná? ďakujem
Ja som si ho objednal, mal by mi prísť každým dňom. Potom dám vedieť.
Takže dnes ráno prišla zásielka (týždeň po objednaní) v 9 kg balíku. Zatiaľ som stihol len otvoriť a nakuknúť, sú tam naozaj diely z bicykla v požadovanej farbe, podľa nápisov na krabici vyzerá že aj veľkosť sedí. Viac večer po práci, keď sa to pokúsim poskladať 🙂
No tak bicykel som poskladal, je to naozaj ten, čo je aj na fotke. Najväčšou slabinou je to, že bicykel je v krabici rozmontovaný takmer do posledného šróbika. Musíte si sami poskladať osku predného kolesa s ložiskami, podložkami, skrutkami, takisto stredovú osku (pedále) s ložiskami a všelijakými podložkami. Nad všetkým musíte dosť premýšľať, ak s takými vecami nepracujete častejšie. Skrátka, je to vhodné len pre kutilov, ktorých baví detailné skladanie. Mne nekutilovi to trvalo takmer 3 hodiny, a aj to ešte nemám nahodenú prednú brzdu a blatníky. Ešteže aspoň zadný náboj bol poskladaný, lebo ten by som asi nezvládol. K celému tomu máte len rukou kreslený návod s obrázkami z I. stupňa ZŠ; niektoré veci si musíte trošku domyslieť. Na presnosť podľa návodu ako pri stavbe nábytkových zostáv zabudnite.
Suma sumárum, našinec by čakal, že zložité časti sú už poskladané a on si len zmontuje hlavné celky. Tu je to rozobraté a také osky s ložiskami je dosť komplikované správne nastaviť (aj ja to ešte budem musieť asi prerábať), nakoľko keď ich zatiahnete príliš, koleso sa netočí, keď slabo, oska má vôľu a kýve sa.
Pre mamičku, ktorá je sama, rozhodne neodporúčam - musela by si nájsť ochotného montéra, a aj to si sem-tam vypočuť jeho šomranie 🙂
@mk1234 Ahoj u nas ho maju poskladany v obchode, takze ma este zaujima, ci je podla teba dobry, teda ci nema nejake ine chyby ako to ze sa tazko sklada, dakujem 🙂
@zmajerikova my mame 12 a nie som spokojna-zle idu pedaliky-netocia sa tak lahko ako na inom bicykli-mame doma aj kvalitny 16 kovy bicykel a tomu idu o 100% lahsie tie pedaliky.
maly mi ho uplne odbojkotoval pre toto. Muz to skusal napravit,olejoval......ale nepomohlo. 😲
Mame doma odrazadlo strider a kupili sme potom hned 16 kovy- na 2,5 roka maleho-a ten mu bol velky,tak sme dokupili lacny Gizmo a stoji nepouzity v garazi.
Nakoniec sa skor rozjazdil na kvalitnom 16 kovom a to hned bez pomocnych v 2,5 roku-to bolo minule leto-len ho nevedel sam rozhybat-nedociahol totiz na zem-ale na pedaliky ano.
Na 12 kovom gizme nevie ist dodnes bez pomocnych-maka ako srobik a bicyk ide pomalinky a tazko,takze maly straca rovnovahu
Ale je to mozno vyrobna vada konkretne tohoto nasho bicykla a ine tento problem nemaju.
@kaja73 hmmm ja som skusala pedaliky a zdalo sa mi ze idu lahko, ale ked clovek naozaj nevie, chce to najlepsie a nakoniec blbost...
@zmajerikova rukou sa aj mne zdalo ze idu lahko,ale ked som to porovnala s tym druhym kvalitnym bicyklom-jasne ze az doma,ked maly hucal ze mu to nejde 😖, tak som hned citila rozdiel. 🙄
Ale s pomocnymi sa na tom da ist-len bez nich je to o nervy -a to sa uz vie bez pomocnych bicyklovat rok.
Ved tam zober malu a nech skusi slapat-to ti da najlepsi odpoved.
@kaja73 inak uz som bola na ceste ho kupit ale si ma odradila, asi sa na nho vykaslem. 🙂
@zmajerikova Ja to neviem posúdiť, nakoľko náš malý sa na ňom ešte len zaúča, je mu trochu veľký. Ale tie ložiská ani na mňa neurobili dobrý dojem, nemám istotu, že sa všetko bude krútiť ľahúčko.
Druhý raz by som do toho už asi nešiel. Ale ak ho u Vás majú dobre zložený v obchode, máte možnosť všetko krútiace sa odskúšať (ľahkosť jazdy). Ak Vám dajú k tomu aj záruku, je to už na Vás.
Tento bicykel urcite nikomu neodporucam ak nechcete dieta odradit od bicyklovania. Myslela som ze s nim vydrzime kym dcera dorastie na vacsi a ten kupime kvalitny, no musime nakoniec kupit aj 12" lepsi. Lebo dcerka chce bicyklovat ale tu nema sancu.
nemá tu niekto skusenosti s detským bicyklom značky Frog?
ono nie všetky 14 palcové bicykle maju bočne zadne kolieska. Ak dieta nevie jazdit samostatně, určite su bočné kolieska potrebne
..nikto ho nema??? ☹