Ahojte baby prosím nejaké rady na darčeky k Vianociam pre 8 ročnú babu. 🙂 😒
@alenah31 No to si ma fakt pobavila, že teraz už nie je žiadny výber lega, čo by nebol? Teda u nás ho majú v obchodoch plno, či v Tescu či v Dráčiku. Okrem toho sa dá objednať cez net hocikedy aké len chceš. Dievčatám sa dobre kupuje, nejaké detské šminky a somarinky, kozmetika, gumičky a ozdoby do vlasov, náramok, náhrdelník, proste čokoľvek také. Prípadne ak má nejakú záľubu, tak niečo k tomu.
to uz je dost velka baba s vyhranenym vkusom, opytaj sa jej rovno, co by chcela. Mojej 7 rocnej kupujeme spolocenske hry (dobble, ubongo sa nam osvedcilo) a knihy, kde je hlavnou hrdinkou dievca v jej veku - citame stale pred spanim, takze knihy jej robia najvacsiu radost. Nikdy nic nepokazis peknou bizuteriou, detskou kabelkou a pod. Len pozor na detske motivy, moja napriklad uz odmieta ruzove veci, cokolvek, kde je akakolvek princezna alebo Minnie (ani oblecenie, ani obliecky do postele nesmu byt s minnie ani frozen..), ze je to uz detske. Kolieskove korcule, kolobezka pre vacsie deti, to sa nam tiez osvedcilo.
sportove "naradie" ( korcule in-line alebo na lad), penny board/ knihy / CDs/ hry / poukazku do kina / diabolo ( ak sa to aj na SK tak vola, https://en.wikipedia.org/wiki/Diabolo).. atd.... je toho vela.. v tomto veku je to este jednoduche 😉
@gala79 ten penny board co si napisala, je podla mna skvely napad 🙂 mame susedu co na tom brazdi ulice, uz tolko krat aj oskrete kolena ale stale je na nom a vysmiata. Dokonca ta nasa suseda ma aj so svietiacimi kolieskami, takze to by mohlo byt fajnovee
@hildicapupu ano, ano.. u nas tiez odskusane takze som uviedla len veci co u nas v tom veku boli "in"... este aj wave board bol v tom veku u dceri v kurze 🙂 ( az dodnes v podstate a to ma uz 11r.)
@gala79 penny board? To aa uz nevola skateboard?
@katka253111 🙂 skateboard/ pennyboard / longboard ... hocijaky board 🙂 ale tie penny board maju aj svietielkujuce kolesa ( co myslim ze klasicky skate board nema)...
@gala79 same boardy veru 🙂 sranda 🙂 este mi napadlo ze nejaka hra nemusi byt zla. Viem ze byvaju take ze svet v kocke alebo nieco take a to su fajn hry aspon teda mne sa to pozdava dieta sa aj hra aj vzdelava 🙂
Ja mam 7 rocnu a pisala jeziskovi o knihy julinky a zachranarov, dospelacke omalovanky, gumicky do vlasov, nejaku opakujucu sovu (musim zistit co to je), spolocenske hry, dostane mikroskop, elektronicku anglictinu...
Jo, este chcela dvd barbie nove, dostane aj cd kristiny - oblubena spevacka 😉
ja som malej kúpila lego Friends - dosť na tom letí 🙂, knihu, oblečenie a ešte kúpim mydlové laboratórium, aby si mohla vyrobiť mydlo aké len chce 😀
u nás lego, barbie morská víla ,. plastelíny, bublifuky, športové potreby , detský parfém , čelenky, knižky a cd o dinosauroch , iron man v akejkoľvek podobe, transformery, nerf
@majaxy majú v dráčiku aj rôzne iné aj moju fascinujú také sporostosti xixixiixi aj chemické laboratórium mali , dom mám dáke akvárko čo som kúpila ešte staršej , kadejaké slizy
osobne moju dcéru najvac bavia také chlapčenské veci, aj také tie robotické veci a najväčšie šťastie je kaluž plná blata, lopatka kýblik a nekonečné patlanie
a teda top sú všetky hračky staršieho brata, na ktoré on je úzkostlivo háklivý
Som velmi šťastná kôli nápadu tohoto laboratoria, ja mám dieťatko vystarnuté na takéto hračky, tak to nesledujem, ale princezničke by som chcela niečo perfektné, no a toto ma neskutočne zaujalo, kedže sama by som chcela vyrobiť nejaké domáce mydlá, samozrejme nie s detským laboratoriom 🙂
zalezi hodne aj od jej zaujmov. niektore deti 8r su este hrave (lego), mnohych bavia rozne spolocenske hry, ine su vysostne vysadene na módu.
mam 4 neterky vo veku 7-12r a zistovala som si : jedna by chcela nieco ako hudobny koberec, jedna taku dievcensku (ale nie uz detsku) crossbody tasku kde sa zmesti aj tablet, dalsia chce uhlikove ceruzky ci co to a specialny skicak (stale kresli) a posledna este neviem 😀 😀 😀
Moja krásavica hrá futbal, a tvrdí že ju tie dievčenské kraviny nezaujímajú, zrazu...tak čo takej ?Nie som mamka, tak poradte..Zaujalo ma už to mydlové laboratorium, ale to jej dám na meniny
@pribinak myslis ze detske parfemy su pre 14rocne? Moja ma 3 roky a ma svoj parfem, samozrejme detsky. Dievcata okolo mna sa v 8mich rokoch uz radi fintia, su aj detske bizuterie, lesk na pery, sponky.... Dokonca aj moj syn uz mal v 8mich rokoch parfem a nie nijako sa ma to nedotklo, to ozaj zalezi od osobnosti dietata. Ked raz viem ze moje dieta rado hra tenis, nekupim mu kolieskove korcule. Ked viem ze sa rada finti, kupim jej nieco pre radost
Mimochodom ani niektori dospeli "nepotrebuju" parfem
moja sestra v 8 rokoch dostala tieto dve potkanie slečny ktoré si priala :D šedá sa bohužiaľ dožila len rok lebo bola chorá ale flakatá si už 2 roky zdravo žije 🙂 ale , kedže ich chcela musí sa o ne starať a to aj robí , dáva im jesť , vodu, hrá sa s nimi, a dokonca im musí aj čistiť 🙂 lenže zvieratko nie je pre každého , ona je zo zvieratami od narodenia a je tak vedená aj nadalej .... ja by som osobne odporučila napr. lego, oblečenie, spoločenské hry, alebo nejaké tie hry ako je napr. výroba samolepiek , alebo niečo spojené s jej záľubou 🙂 čo ju baví ????
Ďakujem všetkým za rady pomohli ste mi.
No baby by ste sa cudovali ale moj 8 rocny syn pobral muzovy vsetky vonavky a tak sa s nimi vonavkuje ze az.niekedy rozmyslam ci uz nezacina puberta ale to je este moc moc skoro na pubertu.aspon si to tak fakt vravim.
@pribinak sú detské parfumy, teda sú to toaletné vody ale napr. aj môj štvorročný syn má svoj ,,parfum,, Labková patrola zo Zary a dcéra tiež odtiaľ len Frozen.
Voňajú pekne detsky, sladko… nie sú to ťažké vône.
Knizky, parfem, pocitac ci tablet? Nejake oblecenie? Nieco na sport ktory ma rada, alebo hudobny nastroj ci nieco ine k jej zaujmom