Ahojte, dcérka bude mat rok a už sa ma rodina pýta čo jej majú priniesť, poraďte prosím darčeky pre ročne dievčatko, niečo z praxe co viete že detičky určite využijú, pretože nechcem doma nič na co bude sadat prach, mne je tých veci veľmi ľúto, všetko stojí aj nemalé peniaze. Rozmýšľala som nad niečim na kolieskach ze ju povozime alebo radšej už nejaké odrazadlo? Veď zachvíľku už chodiť bude. Na čom sa vase deti vedeli vyšantiť? Ďakujem za tipy
Podka mna dcerke by najviac sadol poukaz do wellnesu pre mamu. Jednorocnej je aj tak absolut šumák ze ma narodeniny tak ju mas krasnu moznost "vyuzit"
@martinmmartin ...suhlasim. :D Alebo nech si ju vezmu na pol dna či celý deň a nechaju mamu oddýchnuť.
Tipy: Akoze do roka a pol jej netreba odrazadlo a aj to nie vsetky deti chcu tak skoro na tom byt. Mozno oblecenie? Vkladacky? Kosik na vsetko,co najde vonku? Do 3 rokov,to dieta ozaj nevnima,ze ma narodeniny a nic nechce.. teda chce..neustalu pozornost a lasku.
Ja idem malému na prvý rok kúpiť také autíčko na ktorom sedí a ja ho budem tlačiť, neskôr sa dá dat ta páka na tlačenie preč a je z toho odrazadlo.. Alebo potom učiacu vežu, montessori hojdačka, triangel, bazénik s gulickami... Zabaví sa aj ročné dieťa co stoji/chodí a aj keď bude staršie 🙂
Presne, na prvy rol, pokial este nemate, su vyborne darceky bazenik s gulickami, “montessori” hojdacka, tie tmaciace auticka (dieta sedi, rodic tlaci, hoci pre sirku to fyzio moc neodporucaju na dlhodobe jazdenie) sa celkom casto kupuju na rok, na trhu je milion uzasnych kniziek, ktore dieta bude pouzivat este dlho dlho, ak ho k tomu vedies, take tie kartonove kocky co sa skladaju na seba/do seba, s tym sa dcera hra doteraz uplne najradsej asi, rozne vkladacky, zatlkacky, hudobne nastroje, magnetky… za mna v tomto veku ked dieta neriesi co od koho dostalo je najlepsie sa poskladat na 1-2 poroadne darceky, mozno to chvilu teraz bude stat a padat na to prach, ale dieta sa zarucene k tomu dostane a bude vyuzivat.. ked bude vacsie budu zase ine “velke” veci, ktore sa mu budu hodit, pokial mate prve dieta, podla mna je vzdy nieco co potrebuje a vyuzije na svoj rozvoj.
U nas asi v roku a pol zacal neskutocne frcat plastovy vozik ktory za sebou taha a zbiera donho kamene. Stal 6 eur v tescu aj s niekolkymi formickami a lopatkami do piesku a je to top hracka.
Potom ma rada tu montessori hupacku, ale tu tiez az tak v roku a pol zacala vyuzivat. Aj na hupanie aj ako smykalku.
@dally55 obe moje deti na prvé narodeniny dostali poukaz na fotenie. Za mňa najlepší darček.
Ináč záleží čo dieťa baví, s čím sa doteraz hrá.
Môj mladší dostal interaktívny stolík, to ho dosť zabavilo. Starší dostal autíčko, ale do 3 rokoch sa ho bál, nechcel do neho sadnúť.