Darček pre 9 ročného chlapca na Vianoce

kopanec
29. okt 2015

ahojte vianoce su uz za chvilu.prosim poradite co dat 9 rocnemu chlapcovi na vianoce.

moni244
29. okt 2015

Taky chlapec je uz dost velky, aby vedel sam povedat, co by si zelal, ja fakt neviem, akovyberali darceky nasi rodicia, ked nebol internet, ze to vobec zvladli

pupavka123
29. okt 2015

@kopanec To ako keby som dala otazku co pre 65 rocnu mamu..nevieme co ho zaujima,comu sa venuje,co by si prial..co ma a co nema doma,toto vsetko mi nemozeme vediet,tak ako ti poradit?

betunka39
29. okt 2015

knihy, rozne spoločenske hry, farbičky, skladačky napr. moji radi lepili rozne hrady, lietadla, motorky, alebo sa ho rovno opytaj, čo by asi chcel.

m.i.r.i
29. okt 2015

naozaj nerozumiem takymto otazkam......aky kostym 10 rocnemu na Halloween tu vcera zaznelo..aky darcek 9 rocnemu na Vianoce..ake aktivity pre 11 rocne dievca aby sa nenudilo.....ja mam takmer 6 rocneho ale tak ved on od 3r minimalne vie aku chce masku na karneval, pise listy na Vianoce co si zela, co chce na narodeniny...kam chce ist na dovolenku...a s miernou motivaciou od nas aj skusa ake kruzky ho bavia, cibri si zaujmy.....ved 9 rocne deti maju svoje vlastne zaluby, preferencie ci nie? Ved musis vediet ci je to vedator a chce nejake zaujimave knihy, ci sa rad pekne oblieka a potesi ho nejake oblecko, ci by nechcel novy bicykel, ci by rad radsej na nejaky vylet, nove korcule, lego...ved ho iste nieco zaujima..a..koniec koncov -- staci sa ho opytat 😉 😉

littledevil
29. okt 2015

Opytaj sa syna, co by chcel. Moj ma taky dlhy zoznam, ze by som najprv musela vyhrat v sportke 🙂

moni244
29. okt 2015

@m.i.r.i vies, keby napisala, ma rad to a to, co by ho mohlo potesit, cim prekvapit, tak to je ine, ale takto, to sa neda

zkad
29. okt 2015

baby majú pravdu. Kto to má vedieť lepšie ako ty!

jana_eyre
29. okt 2015

nech napise jeziskovi 😉

v kazdom pripade - mam 10rocneho synovca a veci co pisal jeziskovi si ja nemozem dovolit /on ma totiz vsetko a dalsie vsetko mu kupia rodicia/ takze mu ako darcek pod stromcek kupujem pokusy..

mozes pozriet tu:
https://www.mall.sk/pokusy-hracky#!?menuItemId=...

nie je to financne narocne, dieta sa s tym zabavi a aj sa nieco nauci.. take podobne kupujem potom aj mojim neteriam v podobnom veku..

jana_eyre
29. okt 2015

baby, ale ved mozno sa nejedna o jej syna - moze to byt syn kamaratky, synovec, brat a proste chcela nejake tipy co zaujima chalanov v podobnom veku.. nemat synovcov a netere v roznom vekovom rozmedzi, tak ani ja netusim ake veci v takom veku deti zaujimaju..

cerez
29. okt 2015

Ak môžem poradiť, tak stavebnica merkúr, lego alebo geomag.

m.i.r.i
29. okt 2015

@jana_eyre jasne..mna to tiez napadlo, ze nemusi ist o syna...kazdopadne - ja by som sa neodvazila nic kupit tak sama...ked ide o synovca, spytam sa jeho matky..ked ide o krsna, tak tiez...viem ake to je ked mojmu synovi niekto kupi auticko, ved je chlapec..a on sa zaujima o dinosaury ...ako priklad...ak teda uz chce kupit nieco co chlapca potesi..tak by sa mala informovat u chlapca samotneho alebo u niekoho kto s nim travi najviac casu - teda asi rodicia..nech sa dozvie co ho potesi...ja osobne by som zbytocne hladala radu co pre 6 rocnu neter u mamiciek kamosiek co maju 6 rocne, ked jedny maju dievky princezne a to sama Frozen a Disney a druhe maju dievky chlapcenskeho typu a potesi ich luk a sipy..🙂

l3yla
29. okt 2015

čo tak nejaké lego ? 😉

bonaqa2013
29. okt 2015

encyklopédiu, korčule, stavebnice, kniha - román napr. 2 roky prázdnin, Deti kapitána Granta....

katarinamarkova
29. okt 2015

@kopanec osobne ber len prvu cast odpovede....tu druhu hadzem len tak na tiche dvojmesacne predvianocne zamyslenie vsetkym.
- kazdy 9r. chalan je iny - spytaj sa ho, co ho zaujima, comu sa rad venuje....jedneho 9r. potesi kniha, ineho pc hra, tretieho funkcne lego, jedneho tablet, ineho papier a farbicky, jeden z nadsenia odpadne pri lyziach, iny by ich odlzil do kuta.
ale tak vo vseobecnosti plati, ze 9r. NIE - ponozky, papuce, oblecenie s autickom macikom.........

- haloooo vianoce su 24.teho decembra. o dva mesiace! vianoce nie su o darcekoch :( :( :(

suzie_17
29. okt 2015

ja ti neporadím mám ten istý problém s tiež 9-ročným synovcom...sestra - jeho mama mi neporadí lebo podľa nej mu nemám kúpiť nič 😀 a ja síce viem čo ho baví - nič iné len počítače ale len nejakú pc hru mu kupovať nechcem jednak neviem akú a jednak nechcem podporovať jeho už aj tak dlhé vysedávanie za počítačom 🙂 takže tiež som bezradná tento rok

cerez
30. okt 2015

@katarinamarkova Veru máš pravdu, ale na tú poslednú vetu musíme všetci dozrieť. Ale deti si Vianoce čisto spájajú s darčekmi. Veď sme neboli iní??? 🙂

katarinamarkova
30. okt 2015

@cerez 🙂 ale ved ano, darceky su fajn, krasne, prava radost z nich je sucastou vianoc......ale taka ta nahanacka - aby bolo vela, aby mal ten, lebo sa patri, tomu aspon toto a za tolko....navyse par mesiacov pred vianocami, ked nedavno len leto koncilo - tak toto tu pravu uprimnu radost z obdarovania a rozbalovania darcekov len nici.
🙂 ano rozziarene detske ocka su na vianoce to najkrajsie co moze byt 🙂
ale nieco typu - kupim aspon ponozky, ci sveter, lebo fakt neviem co by som......toto je cele zle

cerez
31. okt 2015

@katarinamarkova Ja tiež neznášam pred Vianocami nákupný ošiaľ a ako vravíš, je to v podstate len pre darčeky. Robila som to tiež a teraz to už robím radšej v predstihu. Deťom sme už minulý rok vysvetlili, že Vianoce sú o rodine, darčekoch, ale nie o množstve koľko si kto nájde. S manželom sme si mysleli, že za rok to zabudnú, ale prekvapili. Tento rok každý prišiel s tým, že by chcel jednu konkrétnu hračku. Nájdu si aj oblečenie, ale už nepýtali aj toto, aj hento. Som rada, že naše slová deti pochopili a rovnako sa tešia na Vianoce. Ospravedlňujem sa pisateľke, že som príspevok nasmerovala iným smerom, viac-menej chcela pisateľka pomôcť s inšpiráciou, tak nech jej poradíme. Pekný deň želám všetkým!

m.i.r.i
2. nov 2015

@katarinamarkova ja tiez neznasam osial pred Vianocami a praveze sa nechcem dostat do stavu, ze tyzden pred Vianocami budem kupovat tie spomenute ponozky aby dotycny nieco dostal...preto ja tiez uz chystam v predstihu co sa da...moja sestra ma vacsinou v auguste nakupene a v septembri uz aj v skirini pobalene...ja az takto nie..ale zacal november a do konca novembra napriklad budem uz rada ak budem mat vsetko prichystane...a dokupim uz len mozno malickosti...syn uz davno vie, co si zela...tak uz mam pokupene, mesiac po Vianociach ma este narodeniny a meniny..ja to vsetko delim...nieco pod stromcek, nieco na Vianoce...tiez kupujem za mojich rodicov a za svokra, pretoze oni nevedia trafit darcek pre syna napriklad...a v decembri si uz potom vychutnavam len Vianocnu atmosferu, robime si vyzdobu, pecieme, ideme na Vianocne trhy.....a nestresujem ci su plne obchody alebo dlhe dodacie lehoty v e-shopoch...
Co sa tyka toho zmyslu Vianoc -- tak samozrejme suhlasim..a asi vacsina z nas..ale hlavne co sa tyka deti, tak im to musi troska dojst..musime im to davkovat s citom a snazit sa spravit taku atmosferu, aby to sam citil ako caro Vianoc, rodiny a pohody a nie ako cas kedy dostanem kopec darcekov...my sme boli tiez tak vychovane so sestrou a nosime si to v sebe..milujeme Vianoce, vzdy sme sa vracali domov, z cudziny, zo vsadial..nevedela som si nikdy predstavit Vianoce niekde osamote..bez rodiny..bez toho cara...snazime sa to vysvetlovat aj synovi..teraz ma 5r a uz pomalicky chape, ale vzdy je to dieta..a my sme boli take iste..ved sa nam hlasy triasli ked sme pred dverami spievali ked sme sli k stromceku a ta radost detstka je na nezaplatenie..a zvlast este v obdobi ked si myslia, ze tie darceky nosi Jezisko/ Santa/ Dedo Mraz..... myslim, ze to pominie coskoro, vtedy mu vysvetlim, ze rodicia kupia jeden darcek a hotovo..ze on tiez prirpavi darcek a urobi radost...teraz sa skor zamysla nad tym, preco deti v Afrike darceky nedostanu ked su tiez dobre.....myslim,, ze na tieto veci dozreje.....

libka1
2. nov 2015

LEGO, vzdy ked neviem co kupit kupujem lego 😀 nase deti ho miluju a lega nie je nikdy dost 😀

cathy77
4. nov 2015

ak je technickejší typ, určite kúp stavebnicu Boffin... pre začiatok stačí boffin100, ak sa osvedčí, môžeš dokupovať "nadstavby"... skús pozrieť na nete

milujemkrtecka
9. nov 2015
Používateľ milujemkrtecka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od milujemkrtecka.

Ahoj 🙂 náš malý má sedem a momentálne túži po multikoptére a na Vianoce dostane len tú 😉 Skús sa na to pozrieť a možno to zaujme aj u vás doma 🙂 http://cz.rajmodelov.sk/blade-180-qx-hd-bind-fly-p96752

273
2. dec 2015

tak ja neviem čo kúpiť na vianoce 17 ročnému bratovi poradte my prosím
jeho zaujíma akurát tak počítač a futbal a vôbec netuším čo mu kúpiť

suzie_17
2. dec 2015

@273 ak ho zaujíma futbal, má napr. nejaký obľúbený klub? ak áno potom by ho mohol potešiť nejaký suvenír tohto klubu (dres, pohár...záleží od financií), ja mám brata v podobnom veku a takéto darčeky u neho vždy zabodujú...ak je počítačový maniak možno by ho potešila nejaká dobrá herná myš alebo kvalitné slúchadlá atď

perlicka666
3. dec 2015
Používateľ perlicka666 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od perlicka666.

skus pozieť Merkur robotického pavúka je to teraz celkom nové a neopozeraé myslím že to zaujme každého chalana www.rajhraciek.sk/merkur-roboticky-pavuk-rc-p99366

mimik79
3. dec 2015

@kopanec pracujem v hrackach a chlapcom v tomto veku kupuju najviac Lego napr City alebo Technic,...Albi ma krasne naucne hry od 8 rokov napr CHemicke laboratorium, Praveke akvarium,Robot, kt.si najskor zlozi a potom sa da naprogramovat a je to velmi zaujimave...no a ak rad sklada tak puzzle, su aj take 3D budovy alebo este ma napadaju roboticke hracky napr rybka, morsky konik, krab...chodia, reaguju

273
3. dec 2015

@suzie_17 tak hej ma a tak dresy ma a mama zatrhla podobne hovadiny mu kupovať

273
3. dec 2015

@suzie_17 slúchadlá a také veci dostal minuly rok s NB od rodičov

julienka3
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kika_flower
23. nov 2022
Používateľ kika_flower je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kika_flower.

Tiež už rozmýšľam aké darčeky, nech toho nie je v decembri naraz veľa, tak priebežne už kupujem. Synovcovi som kúpila perfektnú kolobežku, teraz je to veľmi in medzi deťmi i teenegermi a aj dospelými, takže skúste možno kolobežku zvážiť, pre 9 ročného ideálny darček.