Čo kúpiť predškoláčke pod stromček?

jama16
19. okt 2015

ahojte,naozaj neviem co kupit.ona je aj dost hrava,ale zase hracky pat rocnemu dievcatu kupovat uz by som nechcela.radsej nieco take z coho by sa mohla nieco ucit.no fakt neviem.dajte tipy 🙂

katka1981
19. okt 2015

@jama16, nasa miluje skicare. V Draciku ich maju na vyber dost, napr. modelky, vdaka tomu sa naucila kreslit tvar, saty, su v tom nalepky, ma ich viac, urcite aj tento rok dostane. Ak ju bavi kreslenie, tak je to super darcek, na jemnu motoriku parada.

andrejka1974
19. okt 2015

@jama16 skus nejaku knizku co musi vediet predskolacik pokial pojde do skoly,su tam zaujimave veci aj na kreslenie,aj rozpravky

moni244
19. okt 2015

@jama16 a co ju bavi, po com tuzi? Napiste spolu list jeziskovi, to je take, co moze bavit jedneho, nemusi bavit druheho

janinah
19. okt 2015

lyže,korčule,knihy,do školy kedy ide?- školskú aktovku,peračník,ruksak atď

seahorse27
19. okt 2015

Urcite treba aj nejaku hracku, to by sa jej ani neratalo, ze su Vianoce 😉 Hlavne, ked je stale hrava...co je mimochodom uplne normalne v tomto veku. Ved si pozrite napr. katalog Dracika a nech ti ukaze, co ju zaujalo...Okrem toho, ako pripravu do skoly mozete kupit skolsku tasku, peracnik, nejaku knihu uloh pre predskolakov, spolocensku hru, sportove potreby, knihy, detsku vonavku, vytvarne potreby (farby, skicare, modelina, plastelina, korlaky na navliekanie,...), puzzle, lego. Tiez radim napisat list Jeziskovi a od toho sa odrazis plus dokupis nieco edukativne.

eli74
19. okt 2015

A nechodite spolu do obchodov? Od stvrtka su v Lidli zase kreativne veci pre deti, hrackarstva su plne hraciek. Staci sa vybrat spolu len pozriet si, co maju a vsetko ti bude jasne, co chce a comu by sa potesila.

lenocka84
19. okt 2015

kedy ma narodeniny?
tiez mam predskolaka ale taska a pomocky sa mi zda skoro.to tak na narodky.tir ma v aprili.
Vianoce rozmyslam este take posledne uplne ze detske.

hepinka
19. okt 2015

Ja kupujem mojej 5rocnej:
- My little pony Celestia
- kostym princeznej
- Logico Primo
- saty pre Barbie
- radio do izby
- knihy - Expedicia ocean, encyklopedia o ludskom tele

jeennyv
19. okt 2015

@jama16 podla mna by si ty sama mala najlepsie poznat ake je tvoje dieta... u nas doma sa to vzdy robilo ako baby hovoria, ked sme chodili tak po obchodoch tak uz okolo novembra rodicia "nenapadko" zistovali kto by co chcel atd....alebo sme pisali list jeziskovi co by si mi pacilo a co by som chcela a tak podobne....

skoupilka1
20. okt 2015

@jama16 prečo nie hračky? Ešte si to užite s hračkami, nech sa hrá, no a čo 🙂

natalka13
20. okt 2015

Keby si pisala NIE hracky 15rocnej, ale 5 rocnej co ine ako hracky?

jasminet
20. okt 2015

@jama16

5 rocna je este stale dieta, na ucenie ma casu sost - cize v prvom rade hracku - opytaj sa jej, sama ti povie aku by si priala, potom nieco naucne... nerob z nej velkacku predcasne 😉 😉

jolinka
20. okt 2015

to ma normalne prekvapilo, ze nekupovat hracky 5 rocnej 😕 😕 😕 to ako uz ma byt dospela? ani nastupom do skoly sa nekonci hrave detstvo. Dieta sa moze kludne hrat aj ucit, dokonca ucenie pri hre je to najlepsie.

ak uz musite nieco edukativne vyborne su tzv. "Smart games" to su take logicke priestorove hry pre deti, my mame Zahadny hrad, Zamocke schody, Na lade... je ich vela len treba vybrat. alebo to Logico Primo, to je vyborne pre predskolakov hra a ucenie zaroven. Smart games som videla dobry vyber v Draciku, to Logico primo zase maju v knihkupectvach Panta Rhei.

moje dcery / a maju hodne nad 5 rokov 😉 / miluju skladat lego, kupujeme to dievcenske Lego friends, maju toho uz dost, ale lego je snad jedna z najlepsich hraciek pre obe pohlavia.

janulik2008
20. okt 2015

5 rocna je stale dieta aj ked pojde do skoly. Ty musis vediet co ju bavi ja som s kocikom este ako 13 rocna chodila a hrala sa s babikami

alaguema
20. okt 2015

@jama16 máme dve baby a my máme rady rôzne tvorivé záležitosti. Farby na sklo, enkaustiku, farby na hodváb, modelovacie hmoty, magický piesok, farby so štruktúrou, scrapbooking, alebo potom poznávacie - mikroskop, detské laboratóriá (majú na rôzne témy), anatomické hry, o vesmíre, dinosauroch.

jumama
20. okt 2015

Nasa 5r v priebehu roka vzdy spomina, co by chcela od Jeziska - psa, psa, psa. Sem tam meni plemeno 🙂 A este husle a trubu, ale naozajstne. Takze nas Jezisko si tiez velmi musi lamat hlavu 🙂 Mne sa pacia spolocenske hry napriklad Batanimo, Diamoniak, Sardinky, Bla-Bla, Kde je Dodo od firmy Djeco (predavaju napr na 4toys sk) - niektore sme si po domacky zhotovilli, Bla-bla kupili k narodkam, Diamoniak bude k Vianociam. Bla-bla odporucam pre predskolakov vsetkymi 10 - kazdy dostane karticky z velkej kopy a ma porozpravat pribeh - su tam aj dalsie mozne hry, my sa to hravame takto - ze si zvysujeme pocet karticiek z ktorych ma byt pribeh. A este velmi chce saty ako mala Merida z Neskrotna, takze asi nieco usijem, a mozno k tomu luk a sipy. Knizky zbieram v priebehu roka, podla toho ake sa mi pacia, ma vyjst teraz Mimi a Liza 2, mozno ako poznate jednotku, by sa pacila? A ak nepoznate, odporucam, vecina deticiek ju miluje, je to poucne a pekne, prvy diel je aj na DVD... napr. tu: http://www.martinus.sk/?uItem=211262&z=5UP9XT&u... A urcite zaujmu knizky od Lazarovej, Futovej a Hlusikovej.

jolinka
20. okt 2015

@jumama tak s tym pokracovanim Mimy a Liza2 si ma potesila, urcite skusim zohnat pre mladsiu dcerku 😉

horana
20. okt 2015

Hracky 5 rocnemu uz netreba? To som prekvapena 😨 . Moja ma 8 a v aj ona aj jej spoluziacky sa normalne este hraju doma. Nehladiac ze sem tam sa mi zahra este aj temer 12 rocny. Cim dlhsie sa hraju, tym lepsie, hravost je tvoriva a rozvija.
Nehladiac na uspesny svetovy bestseller "I dospeli si mohou hrat" kde su aj dospeli vo vzore Komenskeho teorii vyzyvani aby sa k tejto cinnosti vratili lebo to velmi podnieti sebarozvoj, nech uz clovek robi inak cokolvek...

Hlavne take dieta uz ma svoje tuzby, nech by boli akokolvek reklamove, nieco by som z toho isto splnila, aj ked aj nasa dostala napr. skolsku tasku, rozne tvorive zosity, ale kludne aj Barbinu co vtedy frcala a ktoru si velmi priala...vtedy dostali deti aj zive zvieratko a to bola najvacsia radost 😉

gabikkas
20. okt 2015

@horana presne viem o com hovoris...dcerina tuzba su zlate saty a zlate crievicky 🙂 takze hor sa do prace, uz mam kupeny zlaty saten 🙂 u nas skolska taska bude aj v maji na nardeniny, pojdeme ju spolu vyskusat, aby jej dobre sedela...doatane urcite lego (to momentalne vedie na prvom mieste u nej), knihu a spolocenska hru...

@jumama vdaka za typ knihy mimi a liza, pojdem pozriet ci by sa nam pacila.... aj ta hra Bla-Bla nevyzera zle 🙂

zanas
20. okt 2015

Plastelinu, nejakú spoločensku hru primeranú veku. Oblečenie s obľúbenou postavičkou.

katka1981
20. okt 2015

@jama16, pamatam si, ze nam maminka povedala, ze nam kupuje poslednu hracku, mala som 10 a brat 11 rokov. Myslela si, ze sme uz velki. Ver mi, ze napriek tomu nebola posledna. Raz som bola doma chora, lezala som, nejaka viroza, mala som mozno 13 a maminka mi kupila handrovu babiku do postele, taku malu,neverila by si ako som sa potesila. Dokonca s muzom ked sme boli slobodni, sme si plysaky kupovali a vzdy po dvoch, pre chlapca a pre dievca, pre nase deti 🙂 chceli sme si urobit radost a ze akoze pre nase buduce deti. Ja si myslim, ze hracke sa potesi kazde dieta, aj vacsie, ale treba vybrat vhodnu hracku pre dane dieta. Je dobre dat katalog hraciek napr. z Dracika a nech oznaci, co sa jej paci. Na rozvijanie je dobre lego, spolocenske hry, nejaky skicar na kreslenie, pekne koralky, nech si vyrobi nahrdelnik, naramok... z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze nasa 6 rocna sa najviac potesi hracke, potom saty pre princeznu, tvorive veci, ostatne jej az taku radost nerobi.

gabikkas
20. okt 2015

@jama16 nasa miluje kolieskove korcule, a tak isto aj kraso - chodi pravidelne na zimny stadion korculovat...nasa vymenila kolobezku za kolieskove korcule a to je co povedat 🙂 takze ak nemate skus porozmyslat...popripade aj hodinky, my nemame, zvazujem, ci teraz ci neskor...

mirka414
20. okt 2015

@jama16 nekúpiť hračky??? Moja ma 9 a este aj teraz jej hračky kupujem a ked mala 5 vtedy sme ich kupovali asi najviac. Moja milovala odtlačky prstov,prst sa namočí do farby odtlačī a zvyšok sa dokreslí ako zvieratká. Dalej milovala detskú poštu,peniaze,razítka a samozrejme farbičky a omaľovánky.

marianka0101
20. okt 2015

@jama16 ak je hrava, ja som za hracky. Ma 5 rokov. Je to este dieta... nerob z nej zbytocne "dospelu". Ked bude mat 12 a pride domov s frajerom, budes chciet vratit dobu a potom jej rada kupis hracku. Len este ostala chvilu dietatom. My piseme spolu list Jeziskovi a podla toho kupujem, pripadne sa jej uz teraz spytaj co by chcela od Jeziska, aby si to potom v decembri nezhanala na poslednu chvilu.
Ja osobne tadku pod stromcek kupovat nebudem. Podla mna je na to cas. A ako poznam svoje deti, do septembra by ju znicili. A co by to bol zadarcek ze aha toto som dostala, ale schovame to do skrine

ematko29
20. okt 2015

Moja predskolacka zacala pozerat na internete babiky bábätká.Aj ked ma 2 asi jej kupim,ma doma sestricku malu a teraz ju to chytilo🙂Potom jej kupim knihu o ludskom tele to ju velmi zaujima a tiez tie male zvieratka teskove umelohmotne. Take dievcenske,stoja par eur a ona sa rada hra s malimy hrackami.

mirka414
20. okt 2015

Toto som myslela ;) bol to top darcek kupila som tusim 5 sád na podarovanie pre synovca,krstnej mame vnučku a pre moje Tageskinder

annaanna
20. okt 2015

@jumama tak to je dobrá infoška mimi a líza 2, to isto objednám prváčke

jasminet
20. okt 2015

@mirka414 jeeej, a to kde mam hladat? 😉

aktiz
20. okt 2015

@mirka414 aj mňa to zaujalo, dá sa to niekde aj na Slovensku zohnať ?

ivana166
20. okt 2015

školska taska,lyze,korcule,lego,stavebnice,spolocenske hry.Prelistujte spolo katalog Dracika a nech si vyberie co sa jej paci.Ak chce hracky,by som jej kupila,vsak ma len 5 rokov.🙂