Čím čistíte detské hračky?

lejlla
16. aug 2012

chcem sa opytat cim cistite detickam hracky?myslim ci ich nejak dezinfikujete.

traktor
16. aug 2012

co je znecistene a da sa vyprat v pracke, tak to tam vyperiem..co sa neda vyprat, tak klasika pod tecucou vodou a vyutieram, alebo mokrou handrickou....nijak specialne necistim, nedezinfikujem..

rora
16. aug 2012

ja nedezinfikujem, plysove periem v pracke raz za cas, plastove umyjem vodou a s jarou (kupovala som cez bazar) tak som ich len riadne vydrhla.

mandarinkadarinka
16. aug 2012

tiez si myslim, ze dezinfekcia je zbytocna... staci obycajne mydlo a tepla voda... ak sa bojis, ze by malinke mohlo mat nejake problemy so zaludkom, daj mu probiotika. moj maly denne obhryza spinave topanky co ma na nohach a dodnes mu nic nebolo... tak sa nestrachuj 🙂

stanislavao
16. aug 2012

plysaky a latkove periem v pracke. ked je nieco spinave, umyjem vodou, alebo vlhcene utierky W5 z lidlu pouzivam v kuchyni, tak tymi. oni su aj antibakterialne, ale hlavne v byte veeelmi prakticke a pouzivam ich na vsetko. linku, stol, dlazku, cokolvek treba utriet, tak su super. aj topanky tym utieram, ked rychlo treba.

zmrzlinkams
16. aug 2012

ja som dostala cez kamošky a ich kamošky nejake hračky plastove som musela namočiť lebo boli od jedla, tak som namočila do lavora s jarou a nechala tam potom vydrhla kefou alebo hubkou, pod tečucou vodou dobre oplachla a nechala vyschnut a su ako nove a to čo sa dalo vyprať tak som vyprala na 40 a v pohode - netreba nejako špecialne dezinfikovať 🙂 plyšokov čo nepozživa periem 2x do roka a čo použiva tak ich hodim s dekami raz za čas do pračky ked vidime že treba to je možno tak raz za mesiac a niekedy aj častejšie podla toho ako ich žužle a či ich zašpini 🙂

lenka_b
16. aug 2012

Ked bola mala malicka, tak som ich cistila s Dettol anti-bakterialnymi vlhcenymi utierkami, ale teraz, ked cistim, tak s jej pampers vlhcenymi utierkami. Tie kusatka a hracky do vody som cistila normalne s cistiacim saponatom a vodou. Hryzadla tiez a aj som ich sterilizovala. Ale tymi antibakterialnymi mam dobru skusenost.

fialkaa
16. aug 2012

plysove a latkove periem v pracke. ked bol maly este babatko, plastove hracky som pred prvym pouzitim a potom raz za cas dala do velkej misy s vodou a nastriekala som do nej ajatin. to je dezinfekcny roztok, ktory ale nesmrdi ako dezinfekcia, da sa kupit v lekarni. potom som hracky len oplachla a nechala vysusit. teraz uz nejako zvlast hracky necistim, ked utieram prach, utriem ho aj z vacsich hraciek.