Bicykel verzus odrážadlo pre 1,5-ročného syna

8. jan 2023

Ahojte. Syn bude mať na jar 1,5 roka. Už je vysoký 85 cm. Na odrazadle ešte nebol. Uvažujeme o kúpe bicykla s pomocnými kolieskami na jar, že by sme odrazadlo ani nekupovali. Chodí už 7 mesiacov, a beha po rebrinach, tak sily ma dosť. Uvažujeme ci je preňho potrebné, aby najskôr bol na odrazadle, aby sa naučil nejakej stabilite, alebo ci to odrazadlo nebude treba vôbec. Zaujímajú ma Vaše skúsenosti, názory, a taktiež aké máte, mali ste prvé bicykle, alebo resp. odrazadla.
Ďakujem

thereisabear
8. jan 2023

Určite je lepšie najprv cykloodrážadlo a neskôr rovno bicykel bez pomocných koliesok.

petamich
8. jan 2023

na bicykel je podla mna veeelmi skoro, nas ma 1.5 roka a nedavno sa naucil na odrazadle, mame Funny Wheels, aktualne 3-kolesova a prerobime na 2-kolesove

iwesska
8. jan 2023

Tie tazke bicykle take male deti neutiahnu. Jedine ak drahy Woom. Za mna ovela lepsie je odrazadlo,rychlejsie,dieta sa menej natrapi aj do kopca a prechod na bicykel je uplne jednoduchy.

autor
8. jan 2023

Ďakujem pekne za názory, preto sa radšej spýtam, keďže len nad tým uvažujeme. A viete mi prosím aj odporučiť konkrétnu značku a typ odrazadiel?

mogaa
8. jan 2023

tak odrážadlo je určite lepšie ako bicykel, veď má len 1,5roka.....bicykel jednak neutiahne a ani na ňom ešte nepochopí princíp že musí ťahať.........uvidíš, odrážadlo je super.....obrovská výhoda, naučí sa stabilite a potom neskôr bicykel rovno bez pomocných koliesok......inak takému malému asi s 3 kolieskami, na 2kolesá je ešte malý.....

janaceh
8. jan 2023

Moje v takom veku začali na odrazadlach puky tých malých dvojkolesových a som veľmi spokojná aj väčšie mali puky..... syn sa naučil bicyklovať hneď bez pomocných nemal ani 3 roky

martinka13
8. jan 2023

Nám sa pri oboch deťoch osvedčilo odrazadlo. Pekne sa naučili držať rovnováhu a pri prechode ba bicykel nebolo treba pomocné kolieska

ankare
8. jan 2023

Určite odrážadlo 🙂

ivangeline
8. jan 2023

Puky

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vevapeto
27. jan 2023

Keď je takýto živel odporučila by som funny wheels- má ho známa a je topka. Ja som kupovala Puki wutsch a už by som to nekúpila.

misinka0611
27. jan 2023

Odrážalo. Moje deti idú cestou odrazdlo trojkolesova motorka, cykloodrazadlo a bicykel bez pomocných koliesok 🙂

nucky
27. jan 2023

Urcite trojkolesove odrazadlo...my mame trybike, malý ho dostal tusim ako 14 mesacny. Na jar vyskusame dvojkolesovu verziu. Dajte si ale pozor na to, aby bolo ergonomicke, t.z. uzke nastavitelne sedadlo, nastavitelne riadidla...aby nevytacal spicky pri jazde...neodporucaju sa tie lahke plastove motorky...na nich sa dieta hrbi a nema spravny postoj...tie auticka kadejake so sirokym sedenim tiež nie su vhodne...pretoze deti vytacaju spicky a maju tendeciu odrazat sa dvoma nohami...co nie je dobre pre ich motoricky vyvin...a odporucam aj prilbu...syn bol na odrazadle asi 30 s ked prvy krát spadol...a inak skvely nacvik na manevrovanie na odrazadlo je na zaciatok detsky kocik pre babiku 😉

zorkahorka
26. feb 2023

Bike urcite nie. Moj ma 2 roky a nevládze a nevie pedalovat. Urcite odrazadlo. U nas bola topka plastova motorka z tesca za 10 eur 😀