Aký darček pre osem ročnú spolužiačku?

barla5
13. sep 2013

syn druhák má spolužiačku, ktorá sa mu veľmi páči a onedlho bude mať narodeniny. Chcel by jej darovať nejakú maličkosť, niečo malé, milé, čo poteší. Nemám predstavu, čo sa dáva prvým "frajerkám". Ak máte nejaké tipy, sem s nimi. Čokoláda je plán B.

simca06022011
13. sep 2013

No my sme dostavali od prvych frajerov plysakov... tych sme potom vlacili po vyletoch a schovavali pod vankusom :P Ale to sa asi uz nenosi, ci?

danjelca
13. sep 2013

@barla5 ja by som jej dala krásny kvet...to je také veľkácke a určite si nato bude rada v dospelosti spomínať...nie hračku ako malej...ale kvet ako malej žienke🙂))

anjelicek26
13. sep 2013

@simca06022011 - nasi zbieraju plysakov, glubschikov s velkymi ocami, Saska tiez dostala od toho svojho na narodky, aj s nim spava (spolu s asi 15 inymi z tej serie hehe), ale aky je chalan na to hrdy, ze ho ma rada (plysaka 😀 ). Inak kvet tiez super napad 🙂

veron_dorusincova
13. sep 2013

Kvety, sladkosti (vyzistit obľúbené) 😉, pozvanie do kina (rodičia odvezu a privezu) - to sa mi zdá take originálne. Možno nejaku bizuteriu (take tie "hravé" nausnicky), alebo tortu (lacnejšia verzia - koláč doma upeceny v tortovej okruhlej forme, poliaty cokoladou a sviecky) a kartička s blahozelanim.

anaku
14. sep 2013

Podla mna kvet taku malu nepotesi. To skor ten plysak. Alebo nejaka čačka-prstienok, naramok, sponky/gumicky, pekna klucenka alebo su aj take male plysaky s magnetkami na prilepenie napr. na chladnicku, nejaky maly dennicek...skratka nejaka drobnost, co ostane.

bronia13
14. sep 2013

aj ja si myslim nejaky plysak je lepsi ako kvet, kvet skor pre starsiu a taky plysak moze s nim spavat a bude mat pamiatku ked bude starsia... ale aj to kino nie je zly napad 😉

anaku
14. sep 2013

@simca06022011 veru ja som este aj v 18 dostavala plysakov 🙂

atrami
14. sep 2013
m_ij_ka
14. sep 2013

skús bižutériu, veď baby v jej veku sa už pomaly začínajú parádiť 🙂

ematko29
14. sep 2013

moja dcera má 8.Som sa jej opýtala čo by ju potešilo k narodeninám od spolužiaka ktorému sa páči aona ,že pusa 🙂

betkabetka
14. sep 2013

Vankúšik v tvare srdiečka 🙂

kepassa
14. sep 2013

Podla mna by mohol pomoct mamine s upecenim kolacika - mini torticky aj ju vlastnorucne ozdobit a ist podarovat aj s jednou ruzickou 😉 ale aj to kino je super napad 😉 inac ja som si spomenula na tu reklamu na sirup jupi ze doniesol som ti flasticku 😀

andrea78
14. sep 2013

moja dcéra dávala v tom veku kamarátkam peknú šálku a do nej malého plyšáka, občas ešte k tomu náušničky, náhrdelník (záležalo od ceny, akcie a pod, všetko som kúpila na poslednú chvíľu v dráčiku) zabalili sme do priehľadnej fólie, mašľu na vrch a vždy bol úspech 🙂

cerez
14. sep 2013

Tak moja osemročná dcérka ti odporúča detský prívesok alebo náramok. V dráčiku je pekný výber.

jana121212
14. sep 2013

mna by kvet ako 8-rocnu nepostesil. naopak by ma potesil lak na nechty, lesk na pery alebo vonavka. to sa ale nemusi pacit mame 8-rocnej. pripadne naramok, nahrdelnik. nausnice mozu byt trochu problem, nemusi mat dierky alebo moze mat alergiu. nejaky pekny peracnik, pekne puzdro na mobil, pekna salka, flaska na vodu alebo nieco tvorive. existuju take obrazky, do ktorych sa vyskrabava http://www.kuzelnyhrad.sk/vyskrabovacie-obrazky/ . syn nema nejaky napad, co by sa jej dalo kupit? alebo aspon ci je to take dievcenske dievcatko alebo skor chalansky typ. ak napriklad rada sportuje, tak by sa jej dala kupit lopta, nejake lepsie freesbee. mam sesternicu v jej veku, plysaci sa jej este pacia, pripadne hocico so zvieratkami a este ma rada knihy. dost je ovplyvnena tym, o co sa zaujimaju jej spoluziaci, minuly rok to boli gormiti, to ju uz nastastie preslo a nalepky billa, tento rok u nich zbieraju vsetko so smolkami, ale ju to az tak nechytilo. mozno by stacilo kupit nejaky maly privesok na kluce (napriklad od znacky nici) pripadne sa da pripnut na tasku alebo peracnik

atreyu
14. sep 2013

@barla5 ja som dostala presne v tom veku zasnubný prsteň 😀 do dnes na to spomínam 😀

hradnapani
14. sep 2013

@barla5 podla mna klasika plysak nesklame nikdy, je to univerzalne, mile a moze si ho dievca stiskat v ruke 🙂

tova
15. sep 2013

vam tu nieco na hlavu padlo??? 8 rocne deti a obskakovat ich lebo si nasli frajorov/frajerky? abecedu sa maju ucit a milovat nejake domace zvieratko a nie somariny mat na mysli. Je pekne ze sa mu paci nejaka kamaratka a viac by som to neriesila. kks ze vziat ich do kina, bizuteria , pusy, srdiecka, uz len cakam ze niekto poradi kondom. Keby moju 8r. dceru pozvala matka nejakeho spoluziaka do kina by som pozerala ci ma vsetkych pokope.

marylis
15. sep 2013

@tova no neviem, mne pride samozrejme akceptovat synov napad. Urcite by som nechcela, aby si myslel, ze ho neberiem vazne. Potom by mi uz toho asi v buducnosti vela nepovedal. Ak chce nejaky maly darcek pre svoju prvu frajerku, tak jasne, ze je fajn nieco vymysliet. 🙂

libka1
15. sep 2013

ked uz by som nieco synovi poradila tak len uplnu drobnost, v 8 rokoch je podla mna na nejake darovanie naramkov a vozenie do kina prilis skoro 😅 mozno zmenim nazor ked bude mat moje dieta 8 rokov 😀
cokolada, maly plysak, alebo mala kvetinka v crepniku je z mojho pohladu postacujuca 🙄 najviac sa priklanam k tej kvetinke, aspon sa bude mat dievcatko o co starat 😉

eeffka
15. sep 2013

@barla5 takze podstatne je ci bol pozvany na oslavu, ak ano je namieste zistit cenovu hladinu nosenych a vracanych darcekov.
mam 8r dceru a kvet je uplne ze trapny mami, kvetinac a co s nim budem robit?
takze ani nie tak plysak, tiez uz su tiez out ( a to nie ze od frajera, ale aj medzi kamoskami) ale nasu by napr potesil Littlepetshop daka nova seria, monsterka 🙂 ale to je kus drahe, ale zasa hocico na com je MHlogo sa ceni ( zapisniky, pera,gumy)
ak jej to chce dat len tak, bez oslavy a z vlastnej iniciativy tak by som kupila nieco lacnejsie, naramok, sponky ak nosi, urcite nie ze dojde do skoly s kvetom ako 1.septembra 😀

a pre mamicky ktore si myslia ze deti v 8r, neriesia 1.lasky odporucam otvorit oci a sledovat co sa deje. samozrejme ze sa bavime skor o naklonnosti nez laske.

gabika7706
15. sep 2013

@barla5 my sme boli v opacnej situacii, ked dcera bola pozvana na oslavy spoluziakovych narodenin, kupili sme cca 30 cm dinosaura (lebo tie sa mu vraj pacia), na to taku visacku darcekovu, kde mu ona napisala zelanie a neviem co este, lebo "to je tajomstvo" 🙂 Dcera dostala od spoluziaka (este zo skolky 🙂 ) drevenu krabicku na sperky, kt. sam doma s mamkou vyzdobil servitkovou technikou, aj vcera si do nej ukladala prstienky a rada na to spomina. Takze ak syn nevie, co sa spoluziacke paci, volila by som nejaku sladkost a maleho plysaka, knizku, nieco, co jej zostane na pamiatku.
Ale ako pise eeffka na do mnou, zalezi na tom, ci je pozvany na oslavu alebo nie, v pripade pozvania na oslavu som sa napr. pytala aj rodicov oslavenca, co by ho/ju zhruba potesilo a uberali sme sa tymto smerom potom.

kvakato
20. sep 2013

Ja som tiež za náramok a tu ti urobia aj detský podľa predstáv:
http://www.sashe.sk/Sikri