Aký bicykel pre trojročné dievča?

anuss
17. okt 2013

Naša fešanda bude mať 3 roky vo februári a chceme jej kúpiť bicykel. Sama zvládne šoférovať trojkolku a na svoj vek je vysoká 102cm. Čo máte doma, ste spokojné? Čo isto nekupovať? dakujem za odpovede

brumka
17. okt 2013

nasa od 2 rokoch soferuje http://bicykle.heureka.sk/dema-funny-12-2012/ ale narok jej uz bude mally. lahko sa jej pedaluje pekne ho uz oovlada sama 🙂 takze aj vam odporucam ale uz vacsi... mame vysku akolo 105... treba vyskusat, mio sme vsetky skusali

stanislavao
17. okt 2013

treba, aby si bicyklik vyskusala v obchode, nech si sama vyberie, ktory jej najviac vyhovuje. pozor dajte na to, aby nebol volant velmi siroky a nemusela mat ruky daleko od seba.

katy1979
17. okt 2013

ak chcete bike bez pomocnych koliesok tak urcite taky kde dociahne na zem. pri jej vyske by mala byt 14" ok. Ak chcete pouzivat pomocne kolieska tak mozno aj 16".

dadushe
17. okt 2013

Mám 3 letou dceru, je to prťous (90cm), Ježíšek donese kolo "14" Leader Fox. Ušlape to už teď v pohodě (vyzkoušeli jsme důkladně), takže na jaře bude na tom určitě lítat🙂 Mít tak vysokou dcerušku jako ty, šla bych určitě do "16" (s pomocnýma kolečkama), jo a radím vybírej i podle váhy, některá kola jsou strašně těžká 😝

zuzkanik
17. okt 2013

Hlavne si dajte pozor, aby sa ľahko ťahalo. My sme kupovali drahý bicykel, aby mala kvalitu, ale tento fakt sme si neuvedomili. Dlho sa nechcela bicyklovať, mysleli sme si, že nevie pochopiť systém, potom sme si mysleli, že je lenivá a až nedávno, keď sa naň posadila staršia dcérka, sme zistili, že sa ťažko pedáluje. Iba čo sme dcérku odradili. Tie pedále sa musia krútiť ako po masle. Myslím, že 14-tka by mohla stačiť. Naša má štyri roky, 101 cm a sedí sa jej dobre a to mame len 12-tku.

janulik979
17. okt 2013

moj maly mal teraz dva a skusa jazdit na 14 olpran barry po starsom ale nedociahne ani na pedale...a pritom starsi mal 2,5 a lietal na nom ako sarkan...ak vasa ma mat vo februari 3, urcite nekupujte viac ako 14, lebo bude znechutena, ked bicyklík bude pre nu moc velky...a k tomu ten starsi na tom olprane naucil jazdit aj bez koliecok, ked mal necele 3 roky a az potom v 3,5 dostal vacsí bicykel 18 leader fox, lenze moj maly je obor, takze ak mate dievcatko urcite 12 alebo 14. nech sa jej jazdi lahko, nech sa citi bezpecne tym, ze dociahne na zem, proste nech ma dieta z toho radost

kristiii
17. okt 2013

tiež by som sa sústredila hlavne na to aby sa jej lahko šlapalo, takže určite doporučujem vziať ju do obchodu nech si vyskúša, nie robiť prekvapenia. Môj krpec je zhruba rovnako veľký ako tvoja a v lete zdedil bicyklík po synovcovi ale nechcel sa na ňom voziť lebo sa na ňom šlapalo veľmi ťažko, pritom rovnováhu udržal aj všetko /na odrážadle lieta ako drak/ ale proste nevládal a tak ho to nebavilo. Bola to 14-ka, byť vami počkám ešte aspoň do januára, možno slečna ešte vyrastie tak aby je 14-ka nebola potom malá. Pri tejto výške je to tak akurát

idris
17. okt 2013

Ja som to tiež riešila čo a ako, ale najme musí byť bicykel ľahký, potom tak ako baby radia aby sa ľahko točili pedále, určiť si či chceš zadnú brzdu šliapaciu nohou ,alebo klasické ako máme my dospelý na gumičky. Ale najme určite 14tku veľa mamiek hovorí že nechce kupovať bicykel na rok ale ono 16 tka je podľa mňa pre deti od 5-6 rokov 😉 poznám veľa mamiek kúpili 16 a čudujú sa prečo to ich dieťa sa nechce bicyklovať, alebo nevládze však 3-4 ročné nedokáže to čo 5-6 je in veľký, majú strach je toho kopec ...

My sme kupovali 14 tku a dcérka bude mať 4 roky no výškou je 107 cm

vevericka554
18. jún 2022

Bicykel je treba vyberať k výške a schopnostiam, kľudne by som vo vašom prípade začala "14", ale ideálne je nechať si poradiť v nejakom spoľahlivom a kvalitnom obchode.

tmtm
18. jún 2022

@vevericka554 🙂 to je otázka z roku 2013