Ahojte maminy 🙂
Mám 7 mesačného chlapca a potrebujem nové inšpirácie na hračky ktoré by ho mohli zaujímať. Všetko čo má doma už má obkukane a len to hádže o zem mám pocit že už ho nudia 🙂 niečo vhodné veku aj na rozvíjanie 🙂 prípadne tipy ako vy trávite čas so svojimi deťmi, aké hračky majú najradšej čo ich baví a zaujíma v takomto veku niečo kreatívne na doma 🙂
Moc ďakujem 🙂
@diamond007 dobre ale aj tak, predpokladám že hrkalky ho nebudú baviť večne
presne ako pise @diamond007 najvacsia zabava je vsetko hadzat o zem 🙂 to je taka faza hadzat o zem a vysypat z kosika/hrnca a misky a olizovat veci, nas 8M sa tiez poriadne s nicim nehra teda okrem robotickeho vysavaca, mojich sminiek (stetce naramne rad zuzle) a obcas ho chvilu bavi nejaka knizka, burat kocky ale inak ho tiez nic nezaujima
@diamond007
@petamich chytili ste sa obe slov ,,hračky hádže o zem,, 😀 😀 čo bolo obrazne povedané.. ale vidím že všetky ktoré má ho už nezaujímajú preto som chcela tipy možno aj na konkrétne veci ktoré vaše dieťa v takomto veku vedeli zaujať aj na dlhšie ako minútu.. prípadne ako sa s nimi hráte ako s nimi trávite čas a pod 🙂
Popravde pozri dráčik a vek cca od 6mes. To ho baviť bude. Ale každá hračka len chvíľku. Viac ho bude baviť do rok a pol všetko ostatné.
Nabíjačky, kuchynské náčinie a pod. Ja dávam malej 6m všetko čomu si neublizi. Strašne sa jej páči vláčik čo sa pohybuje ten vkuse naháňa a papa (stvornozkuje), baví ju búrať lego staršej, kocky Humenné na sebe keď mám ničiť a pod A tým že mám staršiu tak ma častokrát veľa aktivít ale tiež už je to pre ňu opozerane
Toto je etapa, kedy nove hracky este netreba. Naozaj vsetko hadzu o zem a bavi ich vytahovat, vysypat, rozhadzat. Nas momentalne najradsej vysypava hracskarsku zeleninu a ovocie z kosika- dcerine hracky, alebo co mala ona vkladacky v kybliku, tak ten vysype a rozhadze.
u nás v tomto veku a pár mesiacov bola top hračka - plastová fľaša naplnená rôznymi vecami (štipec, orechy a kadejaké somariny). neskôr šošovicu, fazuľu a také. asi na rozvoj to veľmi nebolo, ale zaujalo extrémne obe moje deti 🙂
@danulicek presne niečo takého som čakala 🙂 ďakujem 🙂
a ešte mi napadlo, že som im z takých gumených kociek stavala vežičku a ukázala, že keď do nej ťukne, spadne. to bolo radosti, fakt sme pri tom vydržali dlhšie ako pár minút 😀 postupne som ich stavala od nich ďalej a boli nútení sa priplaziť a tak 🙂
@amelie2017
@viestta nemám samozrejme v pláne teraz nabehnúť do prvého dracika a nechať tam rodicak 🙂 skôr by ma potešili odpovede ako písala
@danulicek vyššie čo zaujímalo jej dieťa v takom veku najviac kľudne aj taká somarina ako šošovica vo fľaši 🙂
Polovicu hračiek schovaj a po týždni obmieňaj. Uvidíš, stará hračka bude zase znova zaujímavá
Ja som v tomto veku spristupnila a zbezpecnila spodok miestnosti. Teda prelozila som veci tak, aby v spodnych suflikoch a polickach boli len bezpecne a tazko znicitelne veci - bezpecne kuchynske naradie, hrnce, uzavrete sacky s potrravinami a podobne. A zacalo sa rabovanie a skumanie 🙂 To bola dlho najoblubenejsia zabava.
Ja ked uz neviem ako ho zabavit, tak ho supnem do sportoveho kocika a ideme pozerat von. To je potom chvilu ticho a nemrnci 🙈
Moju 9 mesacnu bavi oslik laki (daj do googlu), ma ho od vianoc (6mesiacov) a stale ju bavi a nachadza na nom nieco nove. Teraz uz vie aj po nom polozit, tak zasa nieco inaksie.
ja cerpam inspiracie aj tu, skus pozriet na dany vek https://www.promama.sk/vychova/hry-pre-rozvoj-b...
To je ich fáza, prichádza na to že to vie držať, pustiť a padne. Bude to robiť so všetkým.