Ako zisťujete, čo by dieťa chcelo na Vianoce?

katkaolejka
27. nov 2014

Ahojte, mám skoro 5-ročnú dcérku a prvýkrát vôbec mám problém, čo jej kúpiť na Vianoce. jasné, už sme boli veľakrát v hračkárstve, tam sa jej páči skoro všetko, vôbec sa neviem rozhodnúť, čo by som jej mala vybrať, máme milión Barbie aj šatočiek, tak to nie, nemáte nejaké kreatívne tipy, čo baví pätročné dieťa? Nechcem totiž, aby hračky putovali do skrine a viac ich už nevyužila. ďakujem za všetky tipy 🙂

mokon
27. nov 2014

@katkaolejka Nech Ti nadiktuje list pre Ježiška - ja som tak vždy robila. Keď ho poštou pošleš na adresu Ježiško 999 99, príde aj odpoveď. Moje sa vždy tešili. A máš vybavené.

k_a_j_k_a
27. nov 2014

@katkaolejka ahoj, my davame detom na listovanie katalog z dracika. Plus chodim s nimi obcas do hrackarstva. Starsia ma vacsinou jasno, co chce (teraz su to korcule, sniva o nich uz od jari) a mladsia vacsinou tiez vie povedat, co chce. Jasne, ked sme v obchode tak sa im paci vsetko 🙂. Ale my sa snazime detom davat to, co viem, ze ich drzi dlho, napr. Mladsia snivala o jednom konikovi rok 🙂. Tie hracky, co im dame my, tak s tymi sa hraju, i ked je ich pomenej. Ale mame doma milion hraciek, co dostali a niektore nemali ani v ruke :(.
No a teraz na vianoce dostanu ako hracky lego friends lod a rebel pistolky 🙂

magdalenkami
27. nov 2014

nasi si kreslia na papier a davaju na okno-do rana to jezisko zoberie a cita.....

alicka850
27. nov 2014

Piseme Jeziskovi 🙂 Vacsinou kupime jeden vacsi darcek,bicykel,tento rok kocik pre babiku a k tomu par drobnosti. Napriklad knizku,puzzle, alebo aj kozmetiku- ma rada tie sampony a sprch. gely s princeznami,bezne jej take nekupujem,pod stromcek jej urobim taky kozmeticky princeznovy balicek

marse
27. nov 2014

u nas tak isto fungujeme na principe katalogu z dracika, babule si zakruzkuju co sa im paci, a ,,Ježisko ,, prehodnoti financie a samozrejme ci to ma zmysel kupovať 😉

jana_eyre
27. nov 2014

ja mam este male deti a tak nemam problem.. syn aj povedal co chce, ked som sa ho pytala co by mu mal priniest.. moji synovci a netere v takomto veku ako pises vacsinou pisali jeziskovi stylom, ze zobrali napr. katalog z dracika a vystrihovali obrazky hraciek, ktore sa im pacili.. nasledne ich nalepovali do papiera pre jeziska.. bola z toho rovno aj kreativna cinnost a rodicia sa dozvedeli, co by chceli..

jasminet
27. nov 2014

opytam sa co by si od jeziska prosili a spolu piseme/kreslime list pre jeziska

odpoved mojho 2,5r syna na otazku, co mu ma jezisko priniest - pááárok 😀 😀 😀 😀 😅

jumama
27. nov 2014

Ak mate radi vseliake vytvarne aktivity podpor ju v tom - daju sa kupit pekne koralkove sety na navliekanie, alebo vecicky na vyrobu mydielok alebo aj fimo hmota na modelovanie brosniciek - myslim, ze fimo prave existuje uz aj detska verzia. Mozno k tomu nejaku brozurku s obrazkami, aby si vedela predstavit, co ma s tym robit... a vacsinou v tvorivych obchodoch tie brozurky maju kopec v stojanoch.

kingstonka
27. nov 2014

u nas si tiez listuju a kruzkuju v "najlepsom casopise na svete " (katalog dracik) a chcu uplne vsetko- aspon sa chvilu zabavia 🙂 , potom im dam zakruzkovat , co uz vsetko maju- a zistia ze je toho uz vela... 😉 ... u nas musi byt vzdy kniha , a tento rok som stavila na stavebnice napr pre dievcata http://stavebnice-seva.heureka.sk/seva-1-pre-di...

katieg85
27. nov 2014

@katkaolejka moji nakreslia co chcu na papier a ja to idem poslat akoze na postu.a typi pre dievcatko,barbie dom,kocik,decka kuchynka,kniha z puzlami,moja sa potesi ked jej kupim balzami na usta a tiene na oci ktore maju v draciku.a hlavne aj nieco na ucenie,dajake decke logicke hry pri ktorych musi misliet.

adulla2
27. nov 2014

@katkaolejka http://www.maxus.sk/detsky-sen/kreativne-prace.... práve som pozerala túto stránku a sú tam veľmi pekné kreatívne sady pre deti, možno sa ti niečo zapáči 🙂

certi
27. nov 2014

@kingstonka dobry napad, tiez to kupim, dik

bosoriak
27. nov 2014

Ja sa deciek normalne opytam, co by si priali od Jeziska. Moja mladsia mi tento rok zahlasila, ze chce darcek, tak to mam take zlozitejsie 😀

Ale pouceni z predoslych rokov davame 1 darcek my, 1 darcek od starych rodicov a hotovo. Ziadne ze 1 velky, 3 male, oblecenie a co ja viem, co este. To nam spravili minuly rok svokrovci a nakoniec sa s nicim nehrali, lebo toho mali milion.

Takze radim normalne sa opytat, pripadne prelistovat katalogy. A skus zvazit ci ta jedna barbie s oblecenim nespravi dietatu viac radosti ako nejake drevene IQ hracky. 😉 Decka same vekom pridu na to, ze niektore darceky su onicom a ze s kockami sa da zahrat lepsie, nez s babikou. Mojej starsej to uz zacina dochadzat a sice si vybera princezne, ale uz im chce sama modelovat saty z plasteliny... Zadaj si do vyhladavaca play doh navrharsky butik pre inspiraciu.

Krasne Vianoce!

tilly
27. nov 2014

tiez piseme jeziskovi

emily76
27. nov 2014

@katkaolejka tak aj my "piseme" .. alebo skor kreslime Jeziskovi.. a z toho potom cosi dostanu doma, cosi u jednej babicky, cosi u druhej.. a nieco nedostane.. 😉 A to kreativne chces ty, lebo si myslis, ze je to rozumne, alebo to malu bavi?? Lebo darcek ma potesit hlavne ju... 😉 🙂 A kreativne jej mozete kupit k meninam/narodeninam alebo len tak... Ale pridavam sa k mamicke nado mno, plastelina... to nase 5-rocne dovjicky bavi uz treti rok.. a teraz sa uz konecne zacinaju vytvory podobat realnym veciam. 😀 😀 Daju sa kupit rozne plastelinove sady, bud samostatna plastelina, alebo s nejakym formovcom, alebo taka gulickova.. to je tiez zaujimave 😉

sammy
27. nov 2014

Pytam sa ich, pisu alebo kreslia Jeziskovi, pozorujem ich cely rok, co sa im paci, o co sa zaujimaju....Nakoniec sa rozhodujem aj podla ceny aj praktickosti a aj toho, aby takeho nemali uz milion doma. Moja 4,5-rocna dostane set Play doh zubara a lego princess Meridu a saty na karneval Elsu (prerozdelene od nas aj od starych rodicov).

brumka
27. nov 2014

@katkaolejka moja starsia 4,5rocna nieje na hracky ale hraclkarstvo by vykupila a po tyzdni hraccka do kuta, nastastie je prakticka takze oblecenie jej vzdy spravi radost, dvd alebo sportove nacinie, moja striela sportovo pol rooka z luku tak dostane luk, sipy a celu vybavu + postelne a dake oblecko, lebo este mame tety a babky. cez vikend idenme piosat jeziskovi. od uja dostane verlkeho plysaka bezzubky, od tety annu elsu babiku spolu so saestrickou, a potom uz len dake oblecko

ichbinich
27. nov 2014

Minuly rok, syn mal 4 roky, si vyslovene prial poziarnicku Lego stanicu, tu videl v Lego katalogu. A uz od januara mi diktuje, ze co by chcel 😉 😀 Tak som mala co povedat aj mojej mame 😉
Tohto roku uz zacal pisat list Jeziskovi, ALE to vyzera u neho tak, ze ma katalog Siku (anglicaky), a v nom ma zahaknutych asi 95% aut 😉 😀 A teraz si vybera a diktuje manzelovi, ktory zanho ten list pise. Tak sme sa smiali, ze mu Lego katalog radsej ani nedame do ruky 😉 😀

A suhlasim, plastelina fici, aj fixky a fabricky, k tomu najlepsie aj 500ks balik papiera 😉 A este napriklad noznice, co su vlnite, cikcakove, k tomu lepidlo, konfeti, trblietka,... na tvorenie.
Ak ju bavi cesanie, mozno taka hlava na cesanie? Sponky?

sisaa
27. nov 2014

@katkaolejka moj syn ma 4,5 roka a rozmyslala som, ze mu kupim kineticky piesok. Je to hmota s ktorou sa moze hrat vnutri, tvarovat z toho co ho napadne. Myslim, ze je to celkom kreativne. Hlavne to nie je dalsie auticko 😀

katkaolejka
autor
27. nov 2014

Ďakujem za všetky rady, paráda, normálne sa budem musieť poradiť s mužom, čo z toho vyberieme, lebo mám už vďaka vám aspoň 5 tipov. Veľké ďakujem, hneď mám lepší deň 😀 😀 😀

nyusika
27. nov 2014

kym este nevedela pisat, listovala k all toys katalógu a k hrackam, co by si priala, davala bodky. rozne farby pdla toho, ako velmi po tej hracke tuzi 🙂

do skolackeho veku sme ziadne oblecenie ani nic praktocke nekupovali, v style "pyzamo nie je darcek, tristopatdesiaty kon ano" 🙂) 🙂)

teraz je uz skolacka, potesi sa aj stylovym handram, stale vsak nekupujeme nic take, co sa bezne kupuje...napríklad rfle, ci ine nohavice na bezne nosenie

dai
27. nov 2014

@katkaolejka ahoj. my piseme priebezne cely rok jeziskovi - to znamena ze skoncia vianoce, v skolke , v skole sa cekne co dostali ine deti a samozrejme vzniknu nove tuzby - takze kratko po vianociach piseme prvy list🙂 teda dcera pise, maly kresli... toto robime potom znovu v lete, na jesen a tak... proste sledujem a tiez niekde ja ich vediem k tuzbam ktore su stabilne - oni sami tym ze si opakuju ze to chcu v sebe tu tuzbu zivia a su plni ocakavania ci to nakoniec dostanu alebo nie... u nas sme obmedzili darceky na 4 kusy,1-2 mozu byt velke, zvysok drobnosti...
co sa rodiny tyka, ti to riesia tak ze detom daju katalogy dracika atak a decka si vyberu 1 darcek - ale opaet s nasou pritomnostou kedze nechcem aby rodina kupovala velmi drahe darceky ( tie su zahrnute v primarnych domacich listoch🙂 )

anuska74
27. nov 2014

ja by som kúpila napr.kuchynku ikea, nepoznám dieťa ktoré sa nerado hrá s ňou.

norwayka
27. nov 2014

Tiez by som poradila mnozstvo. U nas si mozu vybrat viac menej absolutne co chcu (zatial nevyberaju 10tisicove dary, hehehe). 3kusy. A este davam ja 4ty, co je knizka. Takze 3 hracky kazdemu. Oblecenie ja kupujem priebezne cely rok. Ak teda neratam, ze kostymy su oblecenie, to ide pod hracky, nasi sa miluju prezliekat za vsetko mozne, takze vacsinou je jeden darcek kostym. Ak mas dievca, tak mozno oblecenie sa kupuje ako darcek.

andrejka1974
27. nov 2014

moja dcerka ma teraz 6 mala ich v septembri a vies po com najviac tuzi po ozajstnych detskych hodinkach 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 alebo nejakom auticku, nam babiky nevonaju 🙂 🙂 🙂 🙂 takze hodinky sme kupili v draciku su ozajstne s cislami a da sa tam vymienat aj remienok az 6 druhov a stali 9.90 s dracikovskou kartou 7.90 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a samozrejme dostane aj knizku, oblecenie a furt sa paradi tak aj detsky fen na baterky s kefou 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 najmladsiu mam autistku, tak tej len oblecenie, boji sa zvukovych hraciek ☹ ☹ ☹ ☹ a synom starsim vzdy oblecenie a kozmetiku

igorovazena
27. nov 2014

my podstrkujeme dracik katalog 🙂 a mimo praktickych veci s tematikou ktora aktualne bezi dostava aj hlupostku
kazdy rok pyta perinky - navliecky s momentalne aktualnou oblubenou postavickou, nie su lacne :( a o par mesiacov uz ich nechceee, takze toto uz sa u nas nekupuje
tento rok dostaneme od jeziska maliarsky stojan, bavi nas malovanie

meusicka
27. nov 2014

ja zacinam sondovat dost skoro co by moje deti potesilo pod stromcek. velka ta uz vie povedat, ale stale jej hovorim, ze moze dostat len 1 hracku. tak si tento rok pod stromcek praje pistalku, kedze jej to ale kupili stari rodicia, tak som jej este kupila detsky mikorfon, po ktorom tiez tuzila. ten objavila nahodou v letaku s harckami. dve mensie dostanu tiez po jednej hracke a este im kupim oblecenie. moje deti maju dve narodeniny hned po vianociach a vacsia tiez mesiac po, takze u nas pod stromcekom nemame haldy darcekov, ked bola moja starsia mensia, aj tak sa zakazdym najviac tesila knizke. rozbali knizku a potom ostatne darceky ju uz ani nezaujimali. 🙂

hanka_april
27. nov 2014

ja sa 5 rocnej netere pytam normalne: "Simonka a co by si chcela od Jeziska?" a ona mi povie....sice mi povedala, ze "krystalove cervene crievicky", takze som si moc nepomohla, lebo neviem, co to je 😀 😀

adulikka
27. nov 2014

Ja deti zaviedla do dracika ,napisal starsi pohladnicu a cely rok pocuvam co by tak asi chceli ,co ich zaujima .

simonavanova
28. nov 2014

@jasminet moj uz 4.rocny stale len ci by mu jezisko nemohol doniest nanuk 😀 ...chuda nemohol ich jest cez leto