Ako zabaviť 8-mesačné dieťa?

25. júl 2023

Ahojte baby . Áno viem . Som mama mám sa starať a venovať . Ale už je to extrém . Dcérka bude mat 8 mesiacov . Ale to čo sa v poslednej dobe deje je neúnosné . Má tri milióny hračiek. Všetkého druhu . Nič ju nebaví slovom nič . Jedine čo ju zabaví sú slúchadla ktoré mi zuzle kábel od telefonu a v prípade krajnej núdze kľúče . Rozumej kde mám len čipy nie kľúče ostré . Ale je to už neúnosné . Cez deň sa jej moc nechce spat jedine kde zaspí je v kocari . Akonáhle dôjdeme do bytu je hore . Ja mám však aj muža a rada by som občas upratala a navarila . Nosič ani šatku neznesie . Ona momentálne nechce byt na rukách sedieť ležať nič nechce . Stále mrnci . Áno idu jej aj zúbky natieram jej dasienka gelikom . Ale naozaj by som potrebovala 15 minút občas cez den aby som aspoň varila a umyla riady . Muž príde vecer domov z práce a venuje sa jej , nič mi nevyčíta , keď nestihnem navarit v práci si objedna jesť, nemôžem na neho krivého slova povedať . Ale mám len jedno dieťa a nezvladam ho . Všetkým ostatným mamám klobúk dole čo si to nejak zariadia a majú viac deti . Prosím dajte mi nejaký typ čo by ju mohlo zabaviť . Raz som v núdzi jej pustila na telefóne rozprávku , ale ani to ju nebavilo a na to ju ani učiť nechcem . Moc moc ďakujem za všetky rady a tipy

autor
25. júl 2023

Ja mám z nej už reálne “stavy” rozumej tym že odkedy to trvá nemám menzes musím chodiť na injekcie aj tetaz sa chystám . Z toho mi je ešte viac zle lebo kee nemám menzes sim zavodnena nafúknutá brucho jak keby som ešte neporodila . Z toho ďalšie stavy že sa mi váha nehýbe trištvrte roka mám stále 15 kg navyše čo samorejme uznavam je moja chyba lebo sa najem keď dojde muž domov a aby som s ňou vedela fungovať bez alkoholu a ľahkých drog (haha vtip samozrejme ) a aby som od únavy nezaspala vypijem pollitrák kofoly alebo inej sladkej vody denne

viestta
25. júl 2023

Preco obcas nezabavi malu otecko? Preco sa jej nevenuje a ty za ten cas spravis nejnutnejsie? Preco je vsetko v domacnosti len na tebe? Nemoze aj on prilozit ruku k dielu? Vsak je to vasa spolocna domacnost a vase spolocne dieta.

autor
25. júl 2023

@viestta viestta na otecka nemôžem povedať krivé slovo veď to píšem , on robí do večera na krátky dlhy týždeň a keď má voľno je na dome čo kúpil a prerába a keď má voľný víkend náhodou tak ju zoberie k babke , naozaj on akonáhle dojde z práce venuje sa jej aj keď príde vecer a vtedy ja samozrejme porobim . Najem sa napijem sa 😃 ja som skôr reálne chcela že či nemajú baby nejaký tip čo dieťa v takom veku vie zaujať aspoň na pár minút nejaká hračka alebo interaktívna pomôcka alebo niečo take …

viestta
25. júl 2023

Take dieta najviac zaujmu nehracky. Hrnce, varechy... A ze mrnci? No mrncat moze, kym nereve na raty musi vydrzat aspon par minut aj sama so sebou, hoc aj bude mrncat.

zojanka
25. júl 2023

A sedí už? Naše dieťa tiež nikdy hračky nebavili. V tomto období (keď už začal sedieť) ho dosť bavil kôš s prádlom - to bola topka, kôpka lyžičiek a lyžíc, toaletný papier, trhať noviny, káble, ovládač od TV... Bavili rozumej že tak 5-10 minút max tomu venoval 🙂 Ale potom sa naučil štvornožkovať a lobzoval po celom byte tak sa to postupne skľudnilo že už nepotreboval až toľko pozornosti...

simona92101
25. júl 2023

U nas rovnako,v najhorsom pustim reklamy (mam 2 deti tak obcas sa uz ozaj neda).inak pomaha krabica,nahadzat do nej blbosti,sedi pri nej a vytahuje,rozhadzuje.rada krci noviny,sklbe papiere

autor
25. júl 2023

@zojanka ahoj ďakujem si veľmi zlata. Vieš čo sedí tak že keď ju posadis sedí a sama sa vie posadiť keď je v kocari , lebo to sa zachytí o steny kocara a tak sa vytiahne sama . Inak ešte nestvornozkuje len sa plazí aj to väčšinou dozadu . Hehe ako rak . Super tie lyžičky to hneď vyskúšam . Noviny a toaletný papier mi trhá ale hneď ho potom papa . Ale moc ďakujem za rady . Asi máš pravdu že ešte nejak vydržať toto obdobie kým neni aspoň trosku samostatná , do toho ešte zuby jej idu tak jedno s druhým . Ale zvládnem to že ? Už mi začali aj šedivé vlasy vyrastať . 😃 a to teda nemám ani 30 . Ale to je najmenší problém horšie že z tých stresov mi nechodi menzes 🥺🥺🥺

autor
25. júl 2023

@simona92101 tak toto s tou krabicou je super nápad , to mi ani nenapadlo . Lebo presne rada vyťahuje veci vid foto práve tetaz v tomto momente . 🤣 ďakujem si zlata 😘

jaskolka
25. júl 2023

Toto je také obdobie... No a ako už písali vyššie, najviac dieťa zaujímajú "nehracky". U nás bola obľúbená plastová fľaša, naplnila som ju vodou, alebo suchou cestovinou, poriadne zavrela a dokázali sa s tým baviť aj dlhší čas. Potom misky, plastové dózy, vrchnaky, lyžice, vyfucana gumená lopta, letáky, to malo úspech. Položila som ich (najorv syna, potom neskor dcéru) na koberček v kúpeľni, a pozreli celé minúty, ako perie práčka a suši sušička, vyťahovali prádlo z koša.
Keď už bude sedieť sama, lozit po štyroch, už si "nájde niečo" aj ona sama, len potom ti bude vyhadzovať zrejme všetko zo zásuviek, a suplikov, takže už teraz si môžeš to tak pripraviť...
Jednoducho je to obdobie, s tým nič robiť extra nemôžeš, len to prežiť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona92101
25. júl 2023

Mozes trenovat sikmy sed,nam na fyzio poradili,posad si ju medzi nohy,jej dat pred seba do vysky hracku,jednu rucicku drzat na zemi aby sa o nu zaprela a drhou nech docahuje hracku.to iste mozete robit aj na fitlopte.
Btw,nasa v kociku tiez nevydrzi spat,takze spi doma v postielke a von chodime zabit cas a vetrat sa.rada pozera,očumuje,tak spacirujeme.
Este ma napadli rozne kocky,skladacky roznych tvarov,hodit do krabice a nech vyhadzuje.nasu bavili na wc aj vlozky vyberat z kosika 🙈

dota6
25. júl 2023

Ahoj moja je taká istá :D nič ju nebaví. Najradšej trhá vreckovky z boxu. Niekedy ju to baví, kym nevytrhá všetky, niekedy po 3 má dosť 😀 a mrnčí. Z celého boxu kde má hračky ju baví visačka, jedno šťastie, že som ju neodstrihla. Moja nechce ani kočiar, ani nosič.
Tiež som unavená, ale tiež mám super muža, ktorý sa jej venuje stále. Ale keď nemám navarené a upratané svet sa nezrúti. Hlavne si nechávam čas pre seba a vyvetranie hlavy. Cvičím, čítam knihy, jednoducho to, čo mi pomáha vyčistiť hlavu. Domácnosť ani bordel mi ešte nikdy neutiekli. Jednoducho spokojná mama a tato = spokojné dieťa :D hoc na 15 minút :D

piroska_
25. júl 2023

Normalne sa smejem pri citani, lebo presne moj 8-mesacny miluje babami spominane aktivity. Trhanie casopisov,vyhadzovanie z krabice, priplazi sa k mopu alebo k metle,zhodi ich na zem a bucha nimi. Zuzle korkove podpivniky, dalej pozerat na pustenu pracku ho bavi:D dost dlho sa vydrzi hrat s lyzicou a tiez metlickou na potieranie cesta.

simona1306
25. júl 2023

ja este ked som potrebovala navarit, alebo daco porobit v kuchyni, dala som do igelitky zavrete vrecka s cestovinami a to ju bavilo .... rozne tvary cestovin, alebo do plastovych uzatvaratelnych teglikov ryzu, cestoviny, gulicky, kazdy teglik hrkal inak a stym sa zabavala ... a potom klasika, hrnce, nerezove misky, k tomu varecha a bubnovala si

ivangeline
25. júl 2023

Ja by som aj kamosku ci susedku alebo hockto na strazenie.. Na hodinu napr. ;D