Ahojte baby. Ako mám vybrať dcére bicykel? Su nejake veci na co si dat pozor? Tabuľku som si už pozerala, potrrbuje asi velkost 16. Dnes ju este premeriam. Ešte nevie bicyklovať. Mame doma veľkosť 12 s kolieskami ale je jej už malý. Mam ju skúsiť učiť najskôr na tom bez koliesok? Ci lepšie učiť dieťa na väčšom bicykli? Chcem bicykel z bazáru len neviem ani ktorou značku a aj tie veľkosti 16 sú v 3 stupňoch. Poraďte prosím, ďakujem 🙂
Lepsie sa uci na "mensom", ale zase nesmie byt vyslovene maly. Ked sedi, musi vediet dociahnut nozickami na zem, ale ked ide musi sa jej dobre pedalovat. Ak by bol privelky, tak sice sedanku dole das, ale pedalovat sa jej moze zle, kedze pedale moze mat takto prilis blizko. Nasa mala od zaciatku 16, ale bola vzdy vacsia. Mame Dema Drobec.
@jankabenji aha takže ten rám.. na to si dám pozor. Lebo z fotiek som videla ze síce kolesá 16 ale niektoré rami boli také dlhšie. Áno, určite pôjdeme vyskúšať, mam zopár vybratých v okolí tak keď bude možnosť pôjdeme sa na ne pozrieť a skúsiť. Ďakujem
@aalt ďakujem. Skúsim jej dat dole kolieska a najvyššie sedanku na tom co mame ze ci to bude ok ci tam nebude moc skrcena.
@sandra49 Daj sedanku najvyssie. Nech si sadne s nozickami na zemi, potom nech sa takto postavi. Mala by takto byt nad sedankou iba par cm. Proste ked sedi s nohami na zemi, nesmie mat velmi pokrcene kolienka. Ja takto nastavujem sedanku, ze ked si sadne, aby dociahla celymi nozickami na zem, nie len spickami. Rastie ako diva, dvihame to to aj par krat za sezonu ...
@aalt hej hej doteraz to tak mala, ale teda ešte s pomocnymi kolieskami. Ale mam podozrenie ze keď si sadne tak bude mať nohy pokrčené dosť a nad sedačkou bude už dosť vyššie. Uvidíme musím to dnes poobede skúsiť. Veru, rastú ako burina 😊 sak minulý rok dostala ten bicykel a bol jej veľký, sedanka úplne dole a na jar sme už dvíhali 😅
Moj ma 3,5r, tiez ma este 12ku a tento rok sme ho naucili na nom bez pomocnych koliesok, nabuduci rok mu tiez asi kupime 16ku, ale pojdeme ju uz vyskusat osobne, ze ako mu sadne.
Jasne ze netreba nasilu, musi sama chciet a tesit sa.
Nasa ma vrtulky a trblietky na riaditkach a ide ako Liberty na svojom skutry z Labkovej patroly ... starsia mala aj kosik a stale v nom nieco vozila.
@sandra49 kupovali sme bicykel pred mesiacom pre dcéru ( o týždeň 4 ročnú) . Kúpili sme veľkosť 16,ale sú rôzne. Niektoré majú dlhší rám a ten jej bol teda veľký. Za mňa určite ísť a skúšať ,skúste teda hľadať cez bazár čo najbližšie k bydlisku, aby ste ho mohli aj vyskúšať. My sme kupovali nový v predajni, neriskla som kúpu na " blink"