Ako uskladňujete lego?

zuzula507
5. aug 2021

Ahojte ako uskladnujete lego? My mame 5 rocneho syna a velmi si oblubil lego, mal aj vacsie lega no tie po skladani a hrani dal vsetky do 1 boxu a uz su tak pomiesane a rozobrate ze ich uz neposkada ako ma byt asi nikdy nikto a pritom stali tolko penazi.Zvazujem nakupit male boxy a do kazdeho dat lego osobitne? Ako to mate vy?

malinoismum
5. aug 2021
marpel
5. aug 2021

@zuzula507 manžel odmalička miluje lego. Návody skladuje v jednej krabici a postavené stavebnice mal vždy v izbe na políčkach. Keď sme sa sťahovali, každú stavebnicu dal zvlášť do boxu, nech sa mu nepomiešaju dieliky.

lenkakravcova
5. aug 2021

@zuzula507 Naš ma lego v jednej krabici. Ma len duplo, rôzne druhy, pomiesane. Skladá si z toho co chce. To nemusí vyzerať predsa ako na krabici. Pointa lega je skladať podľa fantázie a rozvíjať ju tak (nie skladať podľa jedného návodu a potom odložiť,, návod je len ukážka toho co z toho môže byť - ale nemusí) 🙂
Naš si skladá z lega dupla vláčika a zvieratok dinosaury. 😀

marpel
5. aug 2021

@zuzula507 teraz ich ma dočasne v skrini s oblečením, kým stolár dokončí policovu vitrínu na lego 😂😂😂. Vraj mal zbytočne veľkú skriňu na oblecko, takze mu tam pekne vošlo aj lego.
Priority 🤷🏻‍♀️😂

beronsche
5. aug 2021

@zuzula507 ja som s detmi potriedila kocky podla farby, su v sackoch s uzatvaranim v dvoch vacsich plastovych boxoch, male dieliky sme dali zase potriedili podla druhu a su ulozene v plastovom kufrikovom organizeri na skrutky. 🙂
Takto sa im pomerne lahko lego sklada aj podla navodov, ak chcu, aj ked su balenia pomiesane. 🙂 Hlavne nevyhodit navody..

elizabet173
5. aug 2021

@zuzula507 mali sme lego v uzatvárateľných boxoch a synovi bolo srdečne jedno, že sa to už neposkladá tak, ako keď sa lego kúpilo, mal napr. poštu alebo autodielňu, zložil podľa návodu, pohral sa, rozobral a nikdy už nemal potrebu zložiť to znovu presne tak isto, veď o to práve ide, že vždy postavil niečo nové, iné, že bol kreatívny.

mikadooo
5. aug 2021

@zuzula507 u nás straaaašne veľa lega pomiešaného v jednom šuflíku a keď chcú skladať podľa návodu, tak si musia súčiastky pohľadať 🤷😁. Väčšinou nechcú skladať podľa návodu, to sa stane tak raz za pol roka. Ináč si skladajú podľa fantázie a vôbec neriešia, keď im niečo chýba, nahradia niečím iným, vedia sa vynájsť.

veronikaszabova
5. aug 2021

@zuzula507 u nas takto 🙂
Najprv to mali vystavene na polickach, ale nemohli sa s tym hrat. Tak sme vsetko rozobrali, dali do 3 obrovskych krabic a vybavene. Kazde dieta, co k nam pride na navstevu, ide hned k legu 🙂
BTW stale maju malo a dokupujeme 😂

palicka
5. aug 2021
simca06022011
5. aug 2021

Kocky jeden box, panaciky/doplnky/drobnosti mame v malych boxoch osve (to sa najviac stráca...)

nika_m
5. aug 2021

Nas maly ma zatial len duplo, ale vsetko spolu v jednej krabici...obcas postavime presne to co je v navode ale on si napr rad spaja tie autickove spodne casti a urobi vlacik..na to postavi postavicky ludi a zvieratka...alebo postavime nejaky "domcek"...vselico 🤷

qetka
5. aug 2021

My mame kallax police z ikea. V nich boxy - kazdy box je jedna tema (policajti, hasici, princezne, domceky, nemocnice, hrad…) A v nich roztriedene do zipsovych sackov podla jednotlivych sad.