Ako uskladňujete lego?

roselyn
26. nov 2017

Dobry den,
chcem sa spytat ako uskladnujete lego kocky (stavebnice) ? Mate vsetky kocky spolu (duplo/juniors) ? Oddelene? Alebo podla typu lega (napr. lego duplo - vlacik osobitne, lego juniors - popoluska osobitne, atd,) ? A v com to uskladnujete? My mame jeden velky plastovy ulozny box a tam su vsetky lega dupla (rozne), ale nepripada mi to v poriadku. Lebo ked chceme postavit nieco podla typu konkretneho lega, tak sa dlhoooo nahladame :( A teraz uz mame aj lega juniors, a nechcem to dat dokopy s duplo. A mam taky pocit, ze aj tie lego dupla, asi roztriedim podla typov (krabic), aby sa to lepsie skladalo, len neviem do coho to poukladam. Prosim o Vase skusenosti a rady.
Dakujem vopred.

sseb
26. nov 2017

Jednotlivé krabice dávame do zipsovacích vrecúšok a potom do umelohmotných boxov - v jednom je napr. creator, v druhom sú autá, v treťom vlak. Kocky sa nemiešajú a keď z daného lega vyrastie, vieme posunúť ďalej.

roselyn
autor
26. nov 2017

@sseb mas na mysli zipsovacie sacky? Daju sa kupit rozne velkosti? Tak aspon mam co robit, vytriedit jednotlive typy lega (podla krabic) achhh .

yanni
26. nov 2017

@roselyn Ale ved o to pri Legu ide: aby sa pri skladani v nom ludia (velki aj mali) prehrabovali a hladali. Ved to je nuda a po case to clovek vie naspamät, ked to je skladovane v povodnych krabiciach.
Navody mame odlozene (su ale vsetky aj online), duplo a lego samozrejme osobitne bud v legackych original plastovych boxoch alebo jednoducho, co sa nezmestilo, lev v plastovych ikeackych boxoch.

lindusss2016
26. nov 2017

Lego uz totalne stratilo svoj zmysel. Tym, ze zacali vyrabat tieto sady, alebo ako to mam nazvat, kde je v krabici 10 kociek a da sa poskladat iba to jedno, v dietatu vobec nerozvijaju kreativitu. Ak mas lega viac, konecne moze splnat svoj ucel, ak dieta nechas, aby kocky pomiesalo a pouzivalo, ako chce. Ci lepsie je ho rozdelit do krabic a povedat, tak dnes sa hras iba so zoo, dnes s hasicskou stanicou a tak? Len aby ste mohli lego potom posunut dalej? Ved ho kupujete pre svoje deti, tak nech sa s nim hraju podla vlastnej fantazie a nie podla navodov. My zatial mame len duplo, do vacsieho sme este nedorastli, ale mame vsetko duplo v kope v plastovej krabici. Samozrejme, nebudem miesat kocky, ktore nie su kompatibilne. Ale roztriedovat to.na tie male sadicky pi 5 ks mi pride fakt blbost.

roselyn
autor
26. nov 2017

My mame lego duplo vsetko v kope v jednej velkej plastovej nadobe (boxe). A teraz sme uz vacsi a uz mame aj lego junior. Rozmyslala som teda, ze aspon tie 2 druhy duplo a junior oddelim osobitne (lebo tie nie su kompatibilne). Lego junior su ovela mensie kocky.

roselyn
autor
26. nov 2017

@yanni
My sa teraz tak hrabeme v tej nasej velkej plastovej nadobe ;) A skladame len podla nasej fantazie lego duplo ;)

lindusss2016
26. nov 2017

@roselyn
Ak ste uz vyrastli z dupla a mate dost juniorov, tak by som duplo uplne odlozila (teda ak nemas aj mladsie dietatko)